De do’s and don’ts van een winterjas

Natuurlijk kun je het best voor een winterjas kiezen die bij je past, maar soms heb je een beetje hulp nodig. Uiteindelijk wil je natuurlijk stijlvol voor de dag komen en de winterjas moet als gegoten zitten. Maar waar kun je anno 2015 het best voor kiezen? En wat kun je maar beter niet doen?

Do: nepbont

Bont is altijd een heel gevoelig onderwerp. De meeste ontwerpers hebben door dat bont anno 2015 niet meer echt door de beugel kan. Activisten zijn heel stellig geworden. Heb je bont in je modehuis hangen, dan kun je rekenen op verzet. De meeste mensen vinden het slachten van dieren om te eindigen als bont op een winterjas niet meer kunnen. Daar is een goede oplossing voor: nepbont.

Vandaag de dag is nepbont net zo glamoureus als echt bont. Je ziet het verschil bijna niet, het is goedkoper en net zo lekker warm. Je ziet er net zo chic uit en je helpt dieren een handje. Met een goed gevoel je winterjas in. Het kan niet beter!

Don’t: te dikke winterjas

Het kan echt: een mooie winterjas kopen, die lekker warm zit. Daar hoef je echt geen enorme jas voor te kopen, waarin je bijna opgesloten zit. Kies voor een jas die bij je figuur past en genoeg warmte biedt. Het is vooral belangrijk te letten op hoe winddicht en waterdicht de jas is. Een jas die regen doorlaat, zal er voor zorgen dat je het koud krijgt. Een dikke winterjas laat flatteert je lichaam niet. Kies dus voor het ideale compromis: stijlvol, maar warm.

Do: rok onder je winterjas

Zeiden we dat echt? Een rok onder je winterjas? Ja zeker! De Amerikaanse stijlexperts zijn het er over eens dat het echt kan. Volgens stijldeskundige Adam Glassman is een rokje onder je winterjas meer dan oké. Zomen die matchen zijn ouderwets. Het is heel modern om een beetje te spelen met verschillende lengtes.

De jas moet alleen wel je top bedekken. Als je drie zomen laat zien, zal het al snel overkill zijn. Veel mensen negeren het probleem van zogenaamde maxicoats: enorme winterjassen. Je zult echt je lengte mee moeten hebben. Anders ziet het er al snel uit als een badjas.

Don’t: iedere dag als Casual Friday

Ben je een zakenman- of vrouw? Dan kun je het best voor een getailleerde winterjas gaan. Die valt het mooist over bijvoorbeeld een pak. Hoe graag je ook een ski-jack zou dragen, het is niet iedere dag Casual Friday. Zeker als je op weg bent naar een sollicitatiegesprek is een passende, representatieve winterjas echt een must. Ook als je de winterjas bij binnenkomst aan de kapstok hangt. De recruiter heeft je allang gezien.

Overigens willen we het niet overdrijven. Een parka over je werkkleding kan best. Maar dan moet je er wel om denken dat je jezelf ‘slim’ aankleedt: kies voor verticale lijnen. Een lange rits laat je lichaam langer lijken. Voor vrouwen geldt dat een riem over de taille je dunner laat lijken. Vermijd donsjassen, maar kies voor een synthetische jas. Zo zie je er altijd stijlvol uit.

Vorige

De verwachtingen voor winterjassen in 2015/2016

Saturday 28 October 2017 om 11:34
Volgende

Jas.nl biedt nu zelf winterjassen aan

Saturday 28 October 2017 om 11:56

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.