De verwachtingen voor winterjassen in 2015/2016

De zoektocht naar een trendy winterjas begint al vroeg in het jaar. Zodra we de laatste zonnestralen hebben gezien, hangen de winterjassen al in de winkel. We willen er natuurlijk stijlvol bij lopen. Wat is komende winter helemaal in?

Kleurrijk

Komende winter, tevens ook in het najaar van 2020/2021 gaan we veel kleurrijke jassen zien. Dan bedoelen we niet een paar gemixte kleuren, maar zeer kleurrijk. Bij Dior en Chanel hebben de modefans al kleurrijke prints gespot. Hun collecties bestaan vermoedelijk uit getailleerde driekwart jassen. Dior maakt het niet te vrolijk; het is een vrij sober design. Chanel maakt juist uitbundigere winterjassen, waarbij veel accessoires te combineren zijn.

Dolce & Gabbana gaat niet mee in de kleurrijke winterjassen. Het merk maakt weer gebruik van de kleuren zwart en wit. Het modehuis bedient zich van gladde stoffen met een simpele print. Soms is juist het simpele wat erg mooi is.

Pasteltinten

Ook in het najaar draagt Nederland pasteltinten. Poederachtige tinten in het roze, beige met een kleuraccent, of nude; het mag allemaal. Groen is de belangrijke trendkleur dit jaar. Wit, grijs, zilver, donkerblauw, bruin en okergeel komen ook terug in de winterjassen. Die kleuren passen ook goed bij de natuurtrend. De ontwerpers komen namelijk met jassen voorzien van een dierenprint.

Geen dier is te gek, komende winter: konijntjes, paarden, olifanten en zelfs zebra’s voeren de boventoon op onze winterjas. Nieuw bij de dierenprints: de verenprint. Denk aan verschillende kleuren veren die elkaar overlappen op één winterjas. Daarnaast komen ook de sterrenprints en panterprints terug.

Lang

Wat we bij alle bekende modehuizen (Sint Laurent, Dolce & Gabbana, Chanel, Dior en Lanvin) terugzien: alle jassen zijn warm. Lanvin komt waarschijnlijk zelfs met een collectie winterjassen waarbij de jas tot aan de enkels reikt. Om de jas rustig te houden, maakt het modehuis gebruik van sobere stoffen en niet al te veel accessoires. Erg lang, maar stijlvol.

Wie gek is van de punkscene, voelt zich bij Sint Laurent als een vis in het water. Het modehuis komt met een assortiment winterjassen, gebaseerd op de punkscene. Daarbij valt een hoop accessoires te verwachten.

Veel variatie

Deze zomer mocht al van alles in onze normale kleding, en deze trend lijkt door te zetten naar de wintercollecties. De collectie loopt sterk uiteen. We zien sowieso lange winterjassen, maar het ene merk kiest er voor de jas sober te houden, terwijl het andere uitpakt met vrolijke prints. De meeste winterjassen zullen een getailleerd design hebben.

Uiteraard komen ook de parka’s, trenchcoats en leren jassen weer terug. Sommige jassen zullen voorzien zijn van een bontkraag, terwijl andere ontwerpers het bont in de ban doen. We hebben straks dus weer volop keuze.

Een winterjas kopen

Volgens de kenners zullen de nieuwe lijnen van winterjassen vooral verkocht worden bij de gespecialiseerde webwinkels. De grote modeconcerns bieden de jassen naar verwachting vooral online aan. Qua prijs moeten we in een hogere prijsklasse denken.

Wie een kleiner budget heeft, zal langer moeten wachten op de nieuwe trends. Maar het wachten is het waard; de jassen zijn later in het jaar tientallen tot honderden euro’s goedkoper.

Vorige

Op je winterjas: ruitjes en hokjes!

28 oktober 2017
Volgende

De do’s and don’ts van een winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.