Jas kiezen voor de vroege lente

Ben je op zoek naar een mooie dunne tussenjas die je in deze wisselende temperaturen kunt dragen? De maanden maart en april zijn in Nederland nogal divers. Het gezegd "maart roert zijn staart" geldt niet voor niets; het ene moment is het heerlijk zonnig weer met een graad of 16, terwijl het het andere moment nog kan gaan sneeuwen. Daarom is het handig om naast je 'gewone' winterjas een lekker zittende lentejas te hebben die je met de minder koude temperaturen kunt dragen. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod lentejassen is enorm! Daarom lichten we hier enkele trends jassen voor de lente van 2019 uit. Lees dus gauw verder.

Leren bikerjack als tussenjas

Een van de ultieme lentejassen die we dit seizoen langzaam maar zeker al in de (online) rekken zien hangen is het bikerjack. Deze hippe tussenjas is de ultieme musthave voor hem én haar! Wanneer jullie een beetje dezelfde maat hebben, kunnen jullie zo één leren jack delen. Zelfs oversized is dit jasje te gek, waardoor je ook goed met maten kunt wisselen. De voordelen van een bikerjack is dat ze net nog lekker warm zijn voor de frisse dagen, zonder dat het té is. Wanneer je een bikerjack open draagt, is het jasje namelijk zelfs bijna luchtig te noemen! Kortom: wat betreft materiaal hét item voor in je garderobe in de lente.

Een ander groot voordeel van het leren bikerjack is dat je deze op heel veel manieren kunt combineren. Veel mensen denken dat je alleen maar een bikerjack kunt dragen wanneer je voor de rest een 'stoere' look hebt. Natuurlijk is een dergelijk jasje stoer te noemen en zorgt het voor extra pit in je outfit, maar júist daarom is dit item een goed idee voor welke look dan ook. Je maakt er iedere look opvallend mee; of je nu liever gaat voor een rustige basis met een skinny jeans en een wit shirt of wanneer je altijd jurkjes draagt. Een leren jasje maakt je outfit he-le-maal af!

Bomberjacks voor de lente

Wanneer je liever wat anders wilt dan een leren jasje kun je kijken of een bomberjack iets voor jou is. Het bomberjack is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashion. We zagen het item in de jaren 80 ongeveer voor het eerst; het bomberjack werd toen gedragen in allerlei felle kleuren en prints. Tegenwoordig zien we deze jas in diverse uitvoeringen: van drukke prints tot aan basic kleuren en van dikker winddicht materiaal tot aan meer sportieve uitvoeringen. Op die manier is er voor iedereen wel een mooi casual of klassiek bomberjack te verkrijgen.

Voor de winter bestaan er fraaie uitvoeringen die gemaakt zijn van dikker materiaal: dergelijke bomberjacks in de winter zijn de ideale aanvulling op je winterse look. In de lente kunnen dit soort jasjes net iets te warm zijn. Zorg er daarom voor dat je een bomberjack in de garderobe hebt hangen dat gemaakt is van een dunnere stof die ook nog eens ademt. Op die manier heb je het nooit te warm, maar ook zeker niet te koud in de beginnende lente. Is het toch nog iets te fris? Dan combineer je het bomberjack gemakkelijk en snel met een mooie kleurrijke sjaal en/of andere warme accessoires.

Gewatteerde regenjas: vrolijk en warm

Als laatst maar zeker niet als minst: een van de meest bijzondere trends die we de laatste jaren voorbij zien komen wat betreft jassen is de komst van de kleurrijke gewatteerde regenjas. Op Jas.nl en in de collecties van diverse andere webshops zien we de meest kleurrijke uitvoeringen 'hangen'. Het begon met een aantal jaren geleden toen de gele regenjas helemaal dé trend was. Deze jas borduurt in 2019/2020 voort op de utility wear trend, waarbij de (gele) regenjas afstamt van de waterdichte jassen voor vissers en zeemannen. Combineer de gele regenjas met een zwart jurkje, een jeans met een gestreept shirtje erop of met een sweater en een skinny jeans.

Hoewel een beetje kleur in de beginnende lente juist ontzettend vrolijk staat, is het niet verplicht om voor een gewatteerde regenjas in kleur te gaan. Ben je meer fan van basic donkere kleuren dan vind je diverse uitvoeringen in het zwart, donkerblauw en donkergroen in ons uitgebreide aanbod staan. Met dergelijke donkere kleuren kun je ook juist heel goed en vooral classy combineren. Daarom zijn dit soort regenjassen ook een tip om als kantoorjas te dragen. Houd de jas mooi en verzorg 'm goed, zodat de gewatteerde regenjas jaren mee kan.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.