Satijnen jassen: all time favorite en musthave!

Jassen hebben steeds meer trends vandaag de dag. Misschien is je oog wel gevallen op een mooie lange winterjas of ben je meer fan van korte stoere bikerjacks. Ben je echter op zoek naar een compleet nieuwe trend en zie je het wel zitten op een beetje op te vallen? Dan is deze klassieke doch gedurfde jassentrend absoluut iets voor jou. We hebben het namelijk over de satijnen jas als tussenjas, maar ook als perfecte jas voor frisse zomeravonden en zwoele wintermomenten. Lees gauw verder en kom meer te weten over deze bijzondere jassentrend.

Satijnen jassen voor echte fashionista's?

Misschien denk je meteen bij het begin van dit artikel dat een satijnen jas alleen is bedoeld voor échte fashionista's en modeliefhebbers. Dat snappen we helemaal: de sjieke uitstraling van de stof satijn ziet er al gauw stijlvol en duur uit.

Dat betekent gelukkig niet dat jassen gemaakt van dit materiaal alleen maar voor rijke mensen is weggelegd. Sterker nog: juist door het feit dat satijnen jassen helemaal de trend zijn dit jaar, zien we dergelijke jassen meer en meer terug in de collecties van 'gewone' modemerken en shops. Koop en draag dus vooral een mooi colbert of een fraaie blazer van satijn of een satijnen vintage jas en combineer de jas in je eigen look.

Maar waar komt deze bijzondere trend ineens vandaan? Heel simpel: uit de woon- en lifestyletrend. De laatste jaren zagen we langzaam maar zeker een verschuiving in van welke materialen meubels en accessoires gemaakt werden. Grove en harde materialen verdwenen steeds meer naar de achtergrond, terwijl zachte stoffen zoals satijn juist meer zichtbaar waren. In 2018 had bijna iedere meubelzaak wel een mooie satijnen bank, poef, deken of diverse kussens in de webshop staan. In 2019 is het tijd om deze fijne stof richting de mode te trekken - daar zijn we ontzettend blij mee want er zijn heel veel unieke satijnen jassen te koop.

Combineren van een satijnen jas

We horen je al bijna hardop zeggen "Maar hoe combineer ik een jas gemaakt van satijn?". Geen zorgen; net als andere nette damesjassen en casual winterjassen voor heren is de satijnen jas goed te combineren in je eigen look.

Hoewel we de jas in diverse uitvoeringen en lengtes terug zien, ligt de focus tot nu toe met name op korte jasjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hippe bomberjacks, prachtige sportieve jasjes en zelfs verfijnde capuchonjacks. Dergelijke korte jasjes staan ontzettend goed met een skinny jeans, een basic wit shirt en een paar witte sneakers. Omdat je de rest van je look rustig en basic houdt, ligt de focus echt op de jas. Met een satijnen jas wil je dat eigenlijk sowieso wel toch?

Wil je voor net wat meer pit gaan dan kies je voor een lange satijnen jas. Let hierbij goed op de kleur en de print van de jas om op die manier te voorkomen dat de jas op een sexy badjas lijkt. Opzich is daar natuurlijk niets mis mee, maar het is wel fijn dat het niet lijkt alsof je net onder de douche vandaan komt. Meestal merk en zie je dit gelukkig al wel aan de kwaliteit van de jas en het merk dat de jas verkoopt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie trenchcoat of een soort hippe mantel die je als een soort cape om kunt doen. Op die manier creëer je net dat beetje stijl in je look zonder dat het te overdreven netjes of classy is. Zolang je de satijnen jas in je eigen look combineert, kan het immers alle kanten op.

Een jas voor ieder moment

Een van de grootste voordelen van de satijnen jas is dat het een materiaal is dat altijd kan. Misschien moet je er nog even wennen, maar wij denken dat deze stof de komende jaren de fashionindustrie helemaal gaat veroveren. Dit komt omdat satijn iets romantisch en unieks heeft; er is niet voor niets veel lingerie en nachtmode van deze stof gemaakt. Daarom hopen we dat we in de toekomst nog veel meer satijnen jassen gaan zien en dat het echt een jas voor ieder moment wordt. Hoe fantastisch zou het zijn wanneer je een satijnen jas 'gewoon' kunt combineren in je casual look zonder dat iemand direct denkt dat je naar een feestje gaat? Wat ons betreft héél fantastisch!

Zoals je inmiddels misschien wel begrijpt, is de redactie van Jas.nl helemaal fan van de satijnen jas. Deze stof biedt net dat beetje meerwaarde aan een mooie damesjas voor de vroege lente of een kleurrijke jas voor de herfst.

Ben je nog niet helemaal overtuigd maar wil je wel experimenteren met je volgende jas? Misschien is in dat geval een fake fur jas iets voor jou: een opvallend exemplaar die in diverse kleuren te koop is. Ga voor een basiskleur zoals zwart, bruin of grijs of kies voor nóg bombastischer en ga voor een kleurrijke jas. Dergelijke over the top jassen zijn helemaal hip en bieden echt een meerwaarde aan je casual of juist feestelijke look.

Volgende

Check deze trend: bruine jassen

13 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.