Wat dragen we dit jaar op de piste?

De skimode voor komende winter zorgt er niet alleen voor dat je een goede indruk maakt, maar dat je ook functioneel kunt wintersporten. Nu staat de skimode er om bekend niet erg stijlvol te zijn, maar dat verandert. Parka’s, broeken, softshell jassen en fleece coltruien komen we straks regelmatig tegen. Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder.

Streetwear stijl

We zien op de piste straks steeds meer kleding in Streetwear-stijl, maar met een allround functie. Niet echt een sporttenue dat er uitziet als een sporttenue, maar alsof het iedere dag Casual Friday is. Dat zien we bij jassen, parka’s en bomberjacks vooral terug in de kleuren.

De kleuren zijn bij deze jassen wat donker van aard. Denk aan kleuren van stenen, legergroen, antraciet en melange. Qua prints mogen we denken aan dierenprints. Slangen en tijgers zijn de gekte printjes die we bij de modehuizen zien.

Geen streetwear, maar mode

Wie liever de mode volgt dan een stoer karakter neerzet, zien we deze winter in meerdere kleuren met prints. Niet heel opvallend, maar wel krachtig. De truc is door een jas te kiezen waarbij de ontwerper het niet heeft overdreven. Kies een jas met maximaal vier kleuren. Het liefst zijn dit felle, frisse kleuren. Zo krijg je toch al een beetje zin in de volgende lente.

Hoe goed je outfit er ook uitziet, het moet natuurlijk wel losjes zitten. Je winterjas moet ‘slim’ zijn en met je meedenken. Het draait uiteindelijk allemaal om de kwaliteit en van welke stoffen er gebruik wordt gemaakt.

Ademen

De perfecte wintersportjas is licht, zacht, ademt en valt niet te veel op. Vaak is een dergelijke winterjas gevuld met dons. Logisch, want dons verplaatst zich goed, waardoor je er goed de piste mee op kunt. Ben je klaar met skiën? Dan kun je met je jas aan beginnen aan de après-ski. Geen enkel probleem, want met een wat meer casual winterjas zie je er alsnog goed uit.

Daarvoor is het belangrijk dat de jas niet helemaal is volgestopt, met dons. Anders bolt de jas te veel op en verdwijnt de pasvorm. Dan krijg je het Michelin-mannetjes-effect.

Nieuwe materialen

Gore-Tex is net als Primaloft en Polartec geliefd en populair op de piste. Juist deze drie merken gebruiken komende winter nieuwe materialen. Primaloft komt bijvoorbeeld met Silver Insulation. Daarbij maakt het merk gebruik van zacht, waterafstotend isolatiemateriaal. Het materiaal is eenvoudig in elkaar te drukken.

De drie merken staan bekend om hun afvoer van overtollige lichaamswarmte. Bij de meeste jassen zorgt dat ervoor dat je kletsnat wordt bij een regen- of sneeuwbui. Bij Gore-Tex, Primaloft en Polartec heb je het beste uit beide werelden: je wordt niet nat van een regen- of sneeuwbui, maar het zweet wordt afgevoerd.

Gore-Tex brengt dit jaar een techniek op de markt onder de naam C-Knit. Deze bestaat uit membraan en uiteraard stof aan de buitenkant. De jassen met deze techniek zijn dun en licht, maar hebben een grote dichtheid.

Polartec komt met de Next-to-Skin techniek. Deze technuiek houdt rekening met de lichaamstemperatuur. Deze warmt dus op als je het koud hebt, en biedt verkoeling als je stevig gesport hebt. Zoals we van Polartec gewend zijn, voeren de nieuwe jassen ook uitstekend vocht af.

Volgende

Op je winterjas: ruitjes en hokjes!

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.