Back to the 80ies: trend voor winterjassen

Op zoek naar een mooie winterjas? Maar is dat nog niet echt gelukt? Maak je geen zorgen. Naast de meer standaard parka winterjassen en wollen winterjassen zijn er zat opties waar je uit kunt kiezen. Een van de trends waar wij compleet verliefd op zijn, is de 80ies trend. Oversized winterjassen, felle kleuren, pofmouwen en nog veel meer! In dit artikel lees je meer over deze kleurrijke en opvallende trend: een vleugje jaren 80 in een nieuwe uitvoering.

Opvallende winterjassen

Wat is er nou precies zo leuk aan een 80ies winterjas? Simpel: ze vallen op, hebben een unieke touch en houden je lekker warm. Juist wanneer je op zoek bent naar een te gekke winterjas die niet iedereen heeft, scoor je met een 80ies winterjas goede punten. De uitvoering van zo’n winterjas kan echt van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een oversized winterjas: een groot model dat vaak ook nog een beschikt over ‘hoge schouders’ en misschien zelfs pofmouwen.

Een bomberjack als winterjas heeft bijvoorbeeld wel een beetje zo’n model. Experimenteer met kleuren en prints en je hebt een hele goede 80ies winterjas te pakken! Natuurlijk kun je ook gaan voor een andere opvallende uitvoering. Een faux fur jas in een felle kleur is bijvoorbeeld ook een fraaie winterjas met een knipoog naar de jaren 80. Daarnaast doen A-lijn winterjassen in neonkleuren het ook altijd goed, mocht je toch nog een stapje verder willen gaan.

Vintage winterjassen

Wil je het liefst letterlijk teruggaan naar de jaren 80 dan is een bezoekje aan de plaatselijke kringloop of aan een vintage winkel een goed idee. Een vintage winterjas komt namelijk het meest dicht bij een échte winterjas uit de jaren 80. Zogeheten foute printjes, felle kleuren en getailleerde modellen: dát zijn de winterjassen uit die tijd. Of je vindt het te gek of je wilt er liever niet mee gezien worden. Welke persoon ben jij?

Een vintage jas uit de jaren 80 is overigens niet alleen maar felgekleurd en opvallend. Er zijn ook mooie getailleerde lammy coats in subtielere kleuren zoals zwart en bruin. Deze prachtige exemplaren zien we al eind jaren 70 en hebben hun weg gemakkelijk in de jaren 80 weten te vinden. Hoe bijzonder is het dan dat we óók nu in 2018 dol zijn op deze oudere trends? Combineer de vintage lammy coat met een mooie flared pants, een rokje met panty of juist met een stoere jeans. Het kan allemaal!

Ook zo nieuwsgierig geworden naar ons aanbod ‘op de jaren 80 geïnspireerde winterjassen’? Neem dan snel een kijkje op Jas.nl en wie weet heb je toch ineens je nieuwe winterjas gevonden!

Vorige

Wollen colberts als winterjas

4 december 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.