Checklist voor het kiezen van een winterjas

Een winterjas vinden die aan al je wensen voldoet, lijkt soms onmogelijk. Natuurlijk wil je er stijlvol en hip bij lopen, maar moet de jas tegen een stootje kunnen. In Nederland is het regelmatig winderig en regenachtig, dus we zoeken een winterjas die Nederland-proof is. Een checklist van Jas.nl, die het shoppen een beetje makkelijker maakt:

De winterjas moet praktisch zijn

Misschien weet je nog van vroeger dat je een keuze moest maken: of een lelijke, praktische winterjas, of een mooie, maar steenkoude winterjas. Het tijdperk dat je er uit moet zien als een Michelinpoppetje is gelukkig geweest. Ook stijlvolle winterjassen zijn wind- en waterdicht. Dat is het eerste punt op de checklist: vooral water moet tegengehouden worden. Het regent immers vaak in ons land.

Natuurlijk moet de jas ook lang genoeg zijn. Kortom: de lengte moet bescherming bieden aan je broek, of aan je rok, als je gaat zitten. Daarnaast wil je natuurlijk graag dat je winterjas voldoende warmte biedt, maar je niet laat zweten. Kies daarom voor een ademende jas.

Welke jas past bij jouw figuur?

Ga eens voor de spiegel staan en bestudeer je eigen lichaam. Heb je juist een recht figuur met weinig rondingen, of heb je juist veel rondingen? In het eerste geval kies je het best voor een getailleerde winterjas, die de vrouwelijke lijnen goed benadrukt. Een getailleerde jas legt de nadruk op de vormen van je lichaam. Heb je juist veel rondingen, dan kun je het best kiezen voor overslagmodellen. Die laten je er flatteus uitzien. Vooral soepelvallende stoffen staan erg goed bij jou.

Bepaal zelf waar je de nadruk op wilt leggen. Je kunt er voor kiezen de borsten, buik en schouders te accentueren, of juist te camoufleren. Vaak is dit een proces van veel passen en het vragen van eerlijk advies.

Een neutrale kleur gaat nooit uit de mode

Naar welke kleur winterjas ben jij op zoek? Dit jaar zijn gekleurde winterjassen helemaal in. Vooral in pasteltinten. Maar dat kan volgend jaar al helemaal uit zijn. Kies je voor een neutrale kleur, dan kan de jas werkelijk jaren mee. Wit of zwart gaat bijvoorbeeld nooit uit de mode. Bang dat je outfit te saai wordt? Dan combineer je de winterjas met leuke kleurige accessoires, bijvoorbeeld met een sjaal met meerdere kleuren.

Voor de stijlbewuste man

Een echte man loopt in een stijlvolle mannen winterjas. Nu verwachten we natuurlijk niet van iedere man dat hij een kantoorbaan heeft en de hele dag in een driedelig pak loopt, maar een beetje flatteuze winterjas is echt een must.

Ook mannen moeten op hun taille letten. Een getailleerde winterjas past vaak goed bij mannen tussen de 20 en de 40, die geen buikje hebben. Een stoer leren jack past altijd. Zowel voor een zakelijke look, als voor een sportieve, stoere look.

Kies vooral voor een jas die past bij jouw manier van leven. Ben je een actieve vader die altijd achter de kinderen aan rent, dan kies je voor een andere jas dan als je liever in stijl uit eten gaat. Bedenk waar je de jas voor gaat gebruiken. Dan vind je jouw ideale winterjas en slaag je altijd.

Op een rijtje

Liever een korte versie? We hebben een kant-en-klare checklist voor je:

  • Is de winterjas waterdicht?
  • Is de jas winddicht?
  • Kan de jas toch nog ademen?
  • Is de winterjas lang genoeg?
  • Krijg je genoeg warmte van de jas?
  • Zit de winterjas flatteus?
  • Benadruk je je vormen, of juist niet?
  • Hoe lang wil je met de winterjas doen? Koop je volgend jaar een nieuwe?
  • Hoe leef jij je leven? Hoe ga je de winterjas gebruiken?
Vorige

Vijf vragen over je winterjas

28 oktober 2017
Volgende

Winterjassen voor kleine mensen

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.