Colbert kiezen in je feestelijke look

Ben je op zoek naar een feestelijke finishing touch in je look? Een mooie tussenjas kan hierbij al helpen. Wat dacht je van een kleurrijk colbert die je gehele outfit écht afmaakt? Colberts zijn stijlvol en een echte musthave die je in je kast moet hebben hangen. Waarom? Heel simpel: colberts kunnen altijd en bij iedere look. Ze maken je feestelijke outfit af, maar kunnen ook goed in combinatie met een sportieve look of juist een meer speelse look. In dit artikel vertellen we je wat meer over het combineren van een colbert in een vrolijke en feestelijke look. Zoek je dus een jas voor een bruiloft of voor een barbecue bij de buren? Het colbert is jouw item!

Feestelijk colbert als tussenjas

Heb je in de lente of in de zomer een bruiloft en wil je het liefst iets over je jurkje, broekpak of pantalon met blouse dragen? In dat geval is een colbert altijd een goed idee. Het leuke van colberts is dat ze in écht heel veel verschillende uitvoeringen komen. Kies bijvoorbeeld voor een classy zwart jasje wanneer je wilt gaan voor basic en klassiek. Dit geldt ook voor andere donkere kleuren: bruine jasjes of grijze jasjes zijn ook erg stijlvolle toevoegingen aan je look. Dergelijke kleuren hebben een feestelijk tintje zonder too much te zijn.

Omdat je zo'n colbert in een warmer seizoen draagt, is het wel zo fijn om te zorgen dat het jasje gemaakt is van een lichte en ademende stof. Een ander voordeel hiervan is dat je het lichte lentejasje ook even uit kunt doen en wanneer nodig gewoon bij je kunt dragen - puur omdat zo'n colbert amper wat weegt. Een colbert gemaakt van katoen of linnen is heel luchtig en past perfect bij een mooie zomerbruiloft. Kies in dat geval voor net zulke lichte kleuren als hoe licht het materiaal is. Beige, lichtblauwe of lichtroze jassen zijn ideaal voor dit soort feestelijke events.

Wollen colberts in de winter

Hoewel colberts voornamelijk in de tussenseizoenen buiten worden gedragen en in de winter juist binnen, is er nog een andere categorie waarmee je ook buiten kunt schitteren: het wollen colbert. Dergelijke warme wollen jassen zorgen ervoor dat je lekker warm blijft én dat je er adembenemend uitziet. Vooral op de echt koude winterdagen is het wel zo fijn om het niet koud te krijgen en vooral om niet ziek te worden. De meeste wollen colberts hebben een klassieke en stijlvolle touch. Denk bijvoorbeeld aan grijze jasjes met een print met grote ruiten of aan een zwart colbert met een dunne witte krijtstreep.

Koude temperaturen betekenen overigens niet dat je niet uit kunt pakken met kleurtjes en prints. Net zoals we zien bij bijvoorbeeld fake fur jassen en grote wollen mantels zijn er ook genoeg kleurrijke colberts te vinden in de wintercollecties, hoewel de kleuren vaak net iets minder fel zijn dan in het zomerseizoen. Voor een beetje kleur kun je gaan voor een bordeauxrode jas of voor een mooie saliegroene jas, beide kleuren die we in 2019/2020 veel terugzien in winterjassen voor hem en haar.

Over the top colberts

Ben je 'gewoon' op zoek naar een hele feestelijke jas en maakt het je daarbij niet uit of het voor de zomer of de winter is? In dat geval heb je ruim de keuze wanneer we naar het aanbod colberts op Jas.nl kijken. Sterker nog: er zijn juist héél veel vrolijke colberts te verkrijgen met leuke prints, felle kleuren en zelfs glitters en andere opvallende details! Kortom: dé soorten jasjes voor je volgende feestje. Wil je echt opvallen met een colbert, kies dan voor een gouden jasje. Goud toevoegen in je look is sowieso al een goed idee wanneer je voor een spetterende outfit wilt gaan. Dat geldt overigens ook voor zilver en brons: feestelijke kleuren waarmee je echt opvalt.

Ga je liever voor een ander over the top jasje dat feestelijk is, maar niet too much is? Misschien is dan een jasje met tijgerprint, zebraprint of slangenprint iets voor jou. Zolang je dergelijke jasjes met dierenprint combineert met een basic look is je colbert altijd de eyecatcher van het geheel. Draag bijvoorbeeld een little black dress of een zwarte pantalon met een wit shirt of een witte blouse met daar overheen een tijgerprint colbert. Of ga juist voor een combinatie die net andersom is: een zwart colbert bovenop een tijgerprint jurkje of shirt. Kortom: er zijn genoeg manieren om een colbert te dragen in een feestelijke look. Welke optie ga jij uitproberen?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.