Combineren van truien met jassen

De herfst heeft zich dit jaar al goed laten zien in Nederland. Grote kans dat je je herfstige tussenjas al uit de kast hebt getrokken, want vooral in de ochtenden en avonden kan het al erg fris aanvoelen. Met de winter voor de deur worden we steeds praktischer wat betreft combinaties van jassen in winterse looks. Een winterjas moet vooral lekker warm zijn, comfortabel zitten en er natuurlijk fashionable uitzien. Maar hoe zit dat eigenlijk met het dragen van een warme trui onder je winterjas? Deze combi kan al snel te warm zijn. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je op een rij gezet hoe je je warme wintertrui het best kun combineren met een warme winterjas.

Wat draag je onder een wollen winterjas?

We vallen meteen met de deur in huis wanneer het om warme winterjassen gaat: de wollen winterjas is misschien wel een van de warmste exemplaren die je kunt kiezen in de winter. Wol zorgt er namelijk voor dat jouw warme lichaam al vanaf het moment dat je de jas aantrekt lekker warm blijft, ook wanneer je naar buiten gaat en de temperaturen daar een stuk lager liggen. In het geval van zo'n wollen winterjas kan het al gauw voorkomen dat je het zelfs te warm krijgt wanneer je bijvoorbeeld ook nog eens een wollen trui aantrekt. Veel winterse truien zijn gemaakt van wol of een ander materiaal dat je goed warm houdt, dus je moet in dat geval even goed nadenken over de juiste combinatie.

In de winter zul je namelijk merken dat een wollen trui onder een wollen jas buiten best prima tot iets te warm is, maar dat wanneer je bijvoorbeeld een restaurant, koffietentje of iemands huis binnenstapt je al gauw begint te zweten. Daarom raden we het aan om geen wol op wol te dragen (tenzij het echt een aantal graden onder 0 is natuurlijk) maar om voor een andere lichte stof te gaan onder de wollen jas. Kies bijvoorbeeld voor een katoenen sweater of een linnen shirts. Beide materialen houden warmte vast, voelen zacht aan aan je huid en zorgen voor de juiste lichaamstemperatuur onder een wollen jas.

Leren winterjassen combineren met truien

Ook zien we in de winter massaal leren jassen in de collecties hangen. Dat is an sich niet heel vreemd: leer houdt het lichaam goed warm, ook wanneer we het hebben over jasjes van imitatieleer. Het liefst kies je deze winter voor een (nep) leren jasje met een (nep) wollen voering en je hebt het én warm én je profiteert van een ecovriendelijke jas. Win-win situatie dus. Hoewel een leren jas dus ook ontzettend warm kan zijn, staat zo'n jas wel echt te gek met een wollen trui. Combineer een witte wollen coltrui bijvoorbeeld met een stoer bikerjack en je hebt echt een toffe combinatie.

Het voordeel van zo'n bikerjack is dat het prima kan wanneer je de jas open draagt. Koop wel altijd een exemplaar dat dicht kan, mocht dat moeten. Een echt gure winterdag met snijdende wind vraagt om een dichte jas. Kies in dat geval ook altijd voor een leren jas die net wat groter valt zodat je er altijd een dikke trui of een dik vest onder kunt dragen. Mooi meegenomen is het feit dat oversized jassen helemaal hip zijn, dus ook wanneer het wat minder koud is draag je zo'n grote jas gewoon met een shirtje eronder. Ideaal!

Fluffy winterjassen met een trui

Tot slot zien we dit jaar veel fluffy winterjassen in de winkels: van warme teddy coats tot aan faux fur jassen. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de wollen winterjas, hoewel dit soort jassen wel vaak net iets minder warm zijn. Dit is helemaal het geval wanneer je voor een goedkope wintjas gaat: een goedkope teddy coat is vaak redelijk dun. Daaronder kun je nog prima een warme wollen trui dragen, zonder dat je het te warm hebt. Is je teddy coat al iets dikker dan is het aan te raden om voor een dunnere trui te gaan. Een dikke trui in combinatie met een dikke (korte) jas geeft je al gauw een 'puffy' gevoel, waardoor het mooier is om een dunnere trui of sweater onder de jas te dragen. 

Daarnaast kun je een teddy coat vaak al als winters vest in je look dragen, helemaal de exemplaren die niet al te dik zijn. Hoe leuk is het om zo'n beige jas boven je winterse jurk, maillot en laarsjes te dragen? Op die manier voeg je een beetje boho toe aan je stijl, iets wat de koude winter vaak goed kan gebruiken. Boho straalt namelijk warmte uit door het vele gebruik van de aardse en warme kleuren. Extra tip: ga eens op zoek naar een teddy bodywarmer, helemaal hip deze winter én lekker warm. Daaronder kun je alsnog een warme wollen trui dragen, zonder dat het te warm is. Perfecte combinatie dus!

Vorige

Jassen in de stijl van Ariana Grande

4 oktober 2019
Volgende

Tips voor de herfstvakantie

10 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.