Comfortabel wandelen in een winterjas

Ben je een actieve wandelaar en wil je er ook in de winter er vaak genoeg op uit? Dan is het belangrijk om je zo goed mogelijk hierop te kleden. Je moet bijvoorbeeld de juiste wandelschoenen hebben zodat je flink wat kilometers kunt maken en het is van groot belang dat je een comfortabele wandelbroek draagt. Ook de bovenkleding is erg belangrijk, zoals een trui of shirt van polyester. Wanneer je gaat wandelen kies je voor drie lagen kleding: onderlaag, tussenlaag en bovenlaag. De winterjas fungeert hierbij als bovenlaag!

Winterjas als beschermende bovenlaag

Een goede winterjas moet ervoor zorgen dat je warm blijft en dat je comfortabel kunt wandelen. Als extra kenmerk moet de jas waterdicht en winddicht zijn, zodat je niet nat en onderkoeld raakt. Tegelijkertijd moet de winterjas wél ademen, omdat je anders ontzettend gaat zweten zonder dat dat zweet afgevoerd wordt. Hier kun je last van krijgen tijdens het wandelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je wordt klam en daarna koud en dan kun je je niet meer goed bewegen.

Let dus goed op wanneer je winterjassen zoals outdoorjassen of puffy jackets gaat passen. Over het algemeen staat het aangegeven wanneer een jas ademend is of niet. Je kunt als wandeljas ook kiezen voor een softshell jas. Softshell staat bekend om het comfort en de soepele stof dat amper wat weegt. Hierdoor kun je gemakkelijk en comfortabel wandelen zonder dat je last hebt van het gewicht van de winterjas. Ook beschermen dit soort jassen goed tegen regen en wind.

Wandelen in kleur

Wanneer je veel in de natuur wandelt kun je twee kanten op wat betreft de kleur van je wandeljas. Op fietspaden en wandelpaden bij een autoweg in de buurt is het bijvoorbeeld handig dat je zichtbaar bent. Kies daarom bijvoorbeeld voor felgekleurde jassen, zoals een felgele of een felrode winterse wandeljas. Op die manier val je goed op en is de kans kleiner dat er een ongeluk zoals een aanrijding gebeurt. Goed zichtbaar zijn is de meest veilige oplossing.

Ben je echter vooral midden in de natuur te vinden waar bijvoorbeeld alleen een wandelpad of een fietspad te vinden is? Dan kun je kiezen voor jassen in meer basic en aardse kleuren zoals legergroen en donkerbruin. Op die manier val je juist minder op in de natuur en laat dat nou perfect zijn voor wanneer je wilde dieren of vogels wilt spotten! Zorg er dan natuurlijk ook voor dat je winterjascombinatie met sjaal, muts en andere accessoires in dezelfde rustige kleuren is.

Lees ook: Bergbeklimmen? Kiezen voor de juiste jas!

Vorige

Dunne winterjassen voor heren

Monday 12 February 2018 om 09:55
Volgende

Dunne winterjassen voor dames

Saturday 24 February 2018 om 12:50

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2019/2020? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.