Corduroy jasjes: perfect als tussenjas

Als jij op zoek bent naar een goede tussenjas, is de kans groot dat je langs een groot aantal verschillende soorten jasjes komt. Misschien is een hip bomberjack wel iets voor jou of misschien kies je al gauw voor een gekleurde gewatteerde regenjas. Wil je het liefst écht eens wat anders en ben je op zoek naar een tussenjas die opvalt én heerlijk zit? Dan hebben we een hele bijzondere trend voor je, namelijk het corduroy jasje. Corduroy is een stof die we het ene jaar vaker zien dan andere jaren. 2019/2020 staat in het teken van dit zachte en comfortabele materiaal; lees hier alles over de corduroy jas.

Wat is corduroy?

Corduroy is een geribbelde en geweven stof die zacht aanvoelt. Het wordt ook wel ribcord of ribfluweel genoemd en je herkent het uiterijk aan de zichtbare ribbels. Het bijzondere van corduroy is dat het al tientallen jaren in gebruik is; vanaf begin 19e eeuw werd het materiaal gebruikt als stof om werkbroeken voor mannen mee te maken. Even later werden er ook jasjes en gilets van gemaakt, toentertijd nog puur ten behoeve van comfortabel kunnen werken. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd het roer omgegooid toen deze stof werd geïntroduceerd in de fashionwereld. De naam ribcord en ribfluweel werd toen officieel omgedoopt tot corduroy en de stof werd toegepast in de mode.

Het is dan ook sinds de jaren 70 zo dat er corduroy jasjes en mooie colberts van deze stof werden gemaakt. Vaak hebben de jassen die vandaag de dag gemaakt zijn van dit materiaal een vintage look en doen ze dus denken aan die jasjes van uit de jaren 70. Dit soort fraaie vintage jassen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit diverse fashionlooks. We kunnen dus wel stellen dat corduroy sinds de jaren 70 al hartstikke hip is en dat het sommige seizoen een opleving heeft, waarna het vervolgens weer voor enkele jaren kan verdwijnen. Feit is wel dat dit materiaal duurzaam is en daarom jaren meegaat. Het kopen van zo'n corduroy jasje is dus zeker een goede investering.

Corduroy jasjes voor hem

Een van de leuke kenmerken van corduroy is dat het een materiaal is dat voor ieder geslacht geschikt is. Misschien denk je in eerste instantie dat het juist goed past bij mooie en nette damesjassen, maar ook bij klassieke herenjassen is deze stof heel stijlvol. Omdat dit soort jasjes een echte revival zijn naar de jaren 70 zien we voornamelijk unieke modellen die ook perfect in die tijd hadden gepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lange jassen gemaakt van hele fijne corduroy in diverse trendkleuren. Hierbij gaat het allang niet meer alleen om donkere basiskleuren zoals zwart of grijs, maar denken we juist eerder aan meer warme kleuren zoals bordeauxrood, bruin en camel. Dergelijke kleuren zagen we immers ook in de seventies veel, dus daarmee past het perfect bij deze trend.

Natuurlijk zijn er nog meer uitvoeringen die bij mannen fantastisch staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het corduroy colbert? Een colbert is de ideale jas voor lange mensen en biedt als tussenjas de nodige warmte, maar is nooit té warm. Omdat de colbert vaak over slechts een paar knopen beschikt, wordt deze jas vaak open gedragen. Zoek je echter een colbert met een vintage tintje dan kies je uiteraard voor een langere uitvoering die net over de billen valt. Hierbij kun je nog net een stapje verder gaan door te kiezen voor een fluwelen exemplaar: een perfecte combinatie van corduroy met een vleugje zachtheid. Misschien moet je nog even wennen aan deze trend, maar let op onze woorden: grote kans dat je er steeds meer mannen in zit lopen.

Damesjassen van corduroy

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar voor de vrouwen is er nóg meer keuze wanneer we kijken naar klassieke tussenjassen gemaakt van corduroy. Ook zij hebben ruim de keuze uit langere exemplaren en mooie colberts. Omdat we het over tussenjassen hebben, is zo'n lange jas heel mooi om te combineren met een lange jurk en een paar witte sneakers. Op de warmere dagen ga je langzaam maar zeker voor blote benen; een lange corduroy jas zorgt ervoor dat je alsnog lekker warm blijft. Een andere trend die we in de damescollecties veel zien is die van het corduroy spijkerjack in allerlei kleuren. Deze trend zagen we in 2018 al in de collecties hangen en blijft ook in 2019/2020 een hot item.

Een groot voordeel van een corduroy spijkerjasje is dat deze over het algemeen in andere kleuren komt dan de standaard denimkleur. Daarom is dit item heel goed te combineren met een spijkerbroek of een spijkerjurkje, zonder dat je dat gevoel krijgt dat je laagjes van hetzelfde materiaal blijft maken. Ga bijvoorbeeld voor een mooie camel jas of kies deze lente voor een roze spijkerjack gemaakt van corduroy. De keuze is echt reuze wanneer we kijken naar het aanbod voor de vrouwen, dus je kunt er zelfs voor gaan om niet één maar twee van dit soort jasjes te halen. Op die manier heb je in het tussenseizoen ruim de keuze tussen verschillende looks en dat is wel zo prettig.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.