Cropped jassen in de zomer van dit jaar

Het afgelopen jaar hebben we er al een beetje van kunnen snoepen: cropped jassen. Cropped jasjes zijn, met name voor dames, niet meer weg te denken uit de huidige fashion. Wat zijn cropped jassen precies en waarom zou ook jij er een (of twee, of drie) in je garderobe moeten hebben? In dit artikel vertellen we je graag meer over deze te gekke trend die in de zomer van 2021 pas echt zal doorbreken. Juist omdat er zoveel variatie mogelijk is met cropped jassen zijn het jasjes die je heel erg lang kan (en waarschijnlijk gaat) dragen. 

Wat zijn cropped jassen precies?

Grote kans dat je best al weet wat cropped jassen zijn. Cropped jassen of cropped jackets zijn korte jassen die soms niet eens verder dan je ribben komen. Sommige modellen vallen er niet overheen, maar langer? Nee, daar is geen sprake van bij deze trend. Cropped jackets zagen we het afgelopen seizoen al een beetje langskomen in de diverse collecties. In de zomer van 2021 staat dit korte model centraal en niet alleen op het gebied van jassen. Ook in de gewone fashion zien we veel cropped items terug, zoals cropped tops, cropped sweaters en cropped gilets. Wees niet bang: je hoeft er geen blote buik onder te dragen, maar dit mag natuurlijk wel. Het is maar net waar je je zelf prettig bij voelt.

Cropped jassen komen vooral voor in de jassencollecties voor dames. Ook zien we een aantal modellen terug in de collecties voor meiden. Bij de mannen wordt deze trend redelijk overgeslagen. Wel zien we dat kortere zomerjassen te koop zijn in de herencollecties. Daar gaan we dus wel naar een wat kortere jas, maar het zal zeker geen cropped jacket worden. Daarom is dit artikel vooral bedoeld voor alle trendy vrouwen en fashionista's die op zoek zijn naar een modieuze zomerse jas voor 2021. En psst... de cropped jas kan in de winter van 2021/2022 ook gewoon! Ga in dat geval wel op zoek naar een lekker warm model, zoals een cropped teddy coat.

Verschillende soorten cropped jackets voor vrouwen

Heb je inmiddels al een beetje een beeld van wat een cropped jas precies is? Mooi! Dan is het nu tijd om te kijken wat voor een soort cropped jasjes er te koop zijn en welke misschien wel wat voor jou is. Er wordt hierbij, net als bij andere modellen jassen, een onderscheid gemaakt tussen casual en sportieve cropped jasjes en tussen meer stijlvolle en soms zelfs nette cropped jackets. In die eerste categorie heb je de meeste keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cropped denim jasje of van een kort spijkerjack in een andere kleur? Ga voor een modieuze zomerkleur of kies voor veilig en ga voor zwart, donkerbruin of donkergroen. Een cropped bomberjack is ook ontzettend aan te raden - het voordeel van mooie bomberjacks en spijkerjasjes is dat ze tijdloos zijn. Dat is zelfs het geval als het een kort jasje is.

Voor een wat stoerder model kun je gaan voor een cropped leren jasje. Leren jacks maken iedere look net wat pittiger, of je er nou een broek of een jurk onder draagt. Leren jasjes met details zoals studs doen dat natuurlijk helemaal! Ga je liever voor een wat nettere outfit? Dan weten we zeker dat de cropped trenchcoat iets voor jou is. Een trenchcoat is natuurlijk sowieso al een hele mooie en stijlvolle jas. Moet je nagaan wat een kort model daarvan kan doen! Kies het liefste voor een natuurlijke kleur - dat past het beste bij een trenchcoat. Wat ook zeker niet mag ontbreken is een cropped blazer of colbert. Misschien had je bij dit model ook niet verwacht dat een cropped versie ervan oogverblindend zou zijn, maar dat is het absoluut wel. Wanneer je ook nog eens voor een classy kleur kiest, is je look echt helemaal af deze zomer.

Hoe draag je een cropped jas het beste?

Tot slot is het wel zo fijn om te weten hoe je een cropped jas het beste kunt dragen. Cropped jasjes zijn namelijk een flink stuk korter dan een reguliere jas. Een groot deel van dit soort cropped jasjes kun je hetzelfde dragen als een jas van normale lengte, maar je zult zien dat dit niet bij alle looks een echte match is. Kijk daarom eens naar andere fashiontrends voor de zomer van 2021 en je zult zien dat veel van die trends aansluiten bij een cropped jasje. Zo zien we bijvoorbeeld dat de high waist broek een comeback maakt. Dat zijn broeken die je lekker hoog op kunt trekken - sommigen zelfs tot hoger dan je navel. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat zo'n hoge broek te gek staat met een korter jasje. Maak de trend helemaal af door te kiezen voor een high waist broek met flared jeans. 

Die look komt zo uit de tijd van de hippies, toen vrouwen én mannen met regelmaat een zogeheten bell bottom broek droegen. Dat waren hoge strakke broeken met wijd uitlopende pijpen. Hoe tof is het dat we die trend dit jaar terug gaan zien in combinatie met een andere, nieuwe trend? Dan kun je daar net zo goed een paar stevige blokhakken onder dragen! Een combinatie met superchunky witte sneakers is natuurlijk ook hartstikke leuk. Ben je geen fan van de hoge broeken? Combineer een cropped jasje dan met een high waist rok of een zomers jurkje met een hoge taille. Cropped jackets staan ook heel stoer op een korte broek. Een kort leren jasje is bijvoorbeeld te gek op stoere denim shorts en een paar sneakers eronder. 

Vragen over cropped jasjes als zomertrend 2021

Heb je een vraag over deze toch wel unieke trend voor de zomer van 2021? Dat snappen we helemaal! Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld - natuurlijk inclusief de antwoorden. Lees je mee?

1. Blijft de trend van cropped jasjes even hangen?

Grote kans van wel. We hebben namelijk ook al een aantal prachtige cropped tussenjassen gezien! We hebben natuurlijk geen glazen bol, dus 100% zeker weten doen we het niet. De kans is echter groot dat zo'n fraaie modetrend als deze wel even blijft. En anders rock je die cropped jas gewoon zelf nog een seizoen toch?

2. Zijn er cropped jassen voor mannen te koop?

Zulke korte jasjes zoals we die nu bij de vrouwencollecties zien, zien we vrijwel niet bij de heren. Daar zien we dit seizoen wel iets kortere zomerjassen dan gemiddeld. Hierbij moet je alsnog denken aan jassen die een stukje boven de billen komen - niet heel veel verder. 

3. Zijn er ook herfstige modellen cropped jassen?

Jazeker! Voor wat extra warmte raden we je aan om voor een cropped teddy coat of een cropped gewatteerde jas te gaan. De keuze is enorm - zoek dus vooral even en de kans is groot dat je een heerlijke korte tussenjas treft. Daarin houd je het net iets warmer dan in een zomerse cropped jas.

4. Is er nog een verschil te ontdekken in denim cropped jasjes?

Ja. Dit verschil is vooral te zien in kleur, stof en zelfs nog een beetje in lengte. Een 'normale' cropped spijkerjas valt net op of boven de ribben en is gemaakt van een typische denimkleur. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een gekleurd exemplaar of nog leuker: voor een cropped denim jasje met print of andere details.

5. Zijn er ook leuke cropped jasjes voor kids te koop?

Er is voor kinderen en dan met name voor meisjes heel wat leuks te koop als het om cropped jasjes gaat. Daar vind je net zoveel tof aanbod als in de damescollectie. Denk hierbij aan stoere spijkerjasjes, maar ook aan cropped bomberjacks en lieve meisjesjassen in zoete kleuren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.