De 5 populairste dameswinterjassen merken

Een goede winterjas is nodig tijdens de echt koude winterdagen. Wanneer je op zoek bent naar een warme winterjas voor dames is het vaak aan te raden om te investeren in een jas van een goed merk. Waarom? Heel simpel: een jas van A-kwaliteit gaat langer mee dan een goedkopere jas die je na één seizoen al weg kunt doen. Dat is zonde van je geld! Daarnaast is het beter voor het milieu om minder te kopen. Weet je niet welke damesjassen de juiste kwaliteit hebben? In dit artikel lees je meer over de 5 populairste damesmerken op dit moment.

Winterjassen van Superdry

Superdry is niet meer weg te denken uit de huidige fashionwereld. Dit te gekke merk is (nog maar) in 2003 door Julian Dunkerton en James Holder, twee enthousiaste Britse ondernemers die na een reis naar Tokio vol inspiratie een nieuw merk wilden opzetten. Het leuke is dat zij nog steeds de drijfveer achter het succesvolle merk zijn. Inmiddels wordt kleding van Superdry in meer dan 100 landen verkocht, waaronder in Nederland. Je herkent het assortiment van Superdry direct: stoere kleding met een sportief randje.

De winterjassen voor dames van Superdry zijn dan ook geschikt voor iedere gelegenheid. Ze zijn ideaal als jas die je iedere dag draagt. Om het lekker warm te hebben in de winter is het aan te raden om voor een lange gewatteerde winterjas van Superdry te gaan. Deze jassen komen tot op je knieën en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook de parka's voor dames scoren heel goed; deze jassen zijn goed te combineren in sportieve, casual en stijlvolle looks.

G-Star damesjassen voor de winter

Naast Superdry zien we veel winterjassen voor dames van G-Star. G-Star is een écht Nederlands modebedrijf - iets wat je misschien niet wist. Je kunt het merk ook kennen als G-Star RAW of als Gap-Star. Dat was de naam toen het merk in 1989 werd opgericht in Amsterdam. Het merk was echter niet direct populair: het was pas in 1996 na een samenwerking met jeansontwerper Pierre Morriset dat het merk een echte doorbraak kreeg.

De damesjassen van G-Star zijn een goede mix tussen stijlvol en sportief. Dat zijn precies de kernwaarden waar het Nederlandse merk bekend om staat. Wanneer je op zoek bent naar een warme gewatteerde jas in een donkere of juist felle kleur zit je hier goed. Ook wanneer je liever gaat voor een lange mantel, een donkergroene parka of een donkerblauw bodywarmer zit je bij G-Star helemaal goed. Het fijnste is nog wel dat je jaren kunt genieten van de kwalitatieve jassen van dit merk.

Damesjassen van Airforce

Een ander Nederlands merk dat we steeds vaker zien in het straatbeeld is Airforce. Airforce is opgericht in 1999 en is sindsdien een van dé fashionable merken in ons land. Veel mensen verwarren Airforce met de gelijknamige schoenen van het sportieve merk Nike. Toch is Airforce echt een zelfstandig merk met te gekke trendy jassen die geschikt zijn voor verschillende soorten weersomstandigheden. Of het nou heel koud is of wanneer het heel hard plenst; Airforce heeft voor jou een passende damesjas te koop.

Het merk staat vooral bekend om de sportieve stijl met een klassiek randje. Hier shop je bijvoorbeeld lange gewatteerde jassen of stijlvolle parka's. Damesjassen die ideaal zijn voor de great outdoors en die ook nog eens te gek staan in een casual look. Alle jassen zijn van topkwaliteit zodat je er lekker lang van kunt genieten. Hierbij is het ook nog eens mooi meegenomen dat de jassen tijdloos zijn waardoor ze écht altijd kunnen.

Icepeak damesjassen voor de winter

De naam Icepeak verklapt al wel dat dit merk iets met kou te maken heeft. Dit Finse merk is inmiddels een van de grootste outdoormerken van heel Europa. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier voornamelijk sportieve winterjassen kunt kopen met een outdoorsy karakter. Het merk is in 1996 opgericht en heeft door de jaren heen flink wat ontwikkelingen meegemaakt. Vandaag de dag kun je er terecht voor kwalitatieve winterjassen die je zowel in het bos, op de piste als gewoon op straat kunt dragen. Een ideale combinatie wat ons betreft.

Icepeak verkoopt diverse soorten damesjassen: van jassen die speciaal gemaakt zijn voor barre wandelingen, fietstochten of trektochten door de natuur tot aan wintersportjassen voor op de piste. Ook shop je hier kampeerjassen en casual jassen, zoals parka's en gewatteerde damesjassen. Er is in ieder geval één zekerheid bij de winterjassen van Icepeak: je blijft er lekker warm in. Het merk komt uit een land waar ze weten wat echte kou is. Voor de koukleumen is dit unieke merk dus ideaal.

Betty Barclay winterjassen voor dames

Ga je liever voor een trendy winterjas in plaats van voor een echt warme jas met een sportief uiterlijk? In dat geval heeft Betty Barclay sowieso een exemplaar voor jou te koop. Betty Barclay is een bijzondere modemerk dat al meer dan 60 jaar bestaat: de geschiedenis van het merk begint eigenlijk al in 1938 wanneer ondernemer Max Berk een lingeriefabriek in Duitsland overneemt. Het duurt nog tot 1955 totdat hij de Betty Barclay Kleiderfabrik GmbH opzet. Daarna gaat het snel: Betty Barclay wordt razend populair onder onder andere de Nederlandse dames.

Tegenwoordig shop je hier andere kleding dan in de jaren 50 of 60. Betty Barclay is vandaag de dag een stuk moderner geworden. Daarom kun je hier terecht voor trendy donsjassen en gewatteerde winterjassen in allerlei kleuren. Zoek je een warme rode winterjas dan zit je hier helemaal goed. Ook shop je hier lange parka's, korte donsjassen en mooie mantels. Op die manier is er voor vrijwel iedere vrouw wel een geschikte damesjas te koop.

Veelgestelde vragen omtrent populaire winterjassen voor dames

Heb je een vraag of de populairste merken winterjassen voor dames? Of wil je iets anders weten omtrent dit onderwerp? Hieronder hebben we een aantal vragen en antwoorden verzameld voor meer informatie.

❄️ Ik ben een echte koukleum. Welk merk past bij mij?

De jassen van het Finse merk Icepeak zijn écht warme winterjassen. Deze jassen vinden hun oorsprong in een ontzettend koud land, dus daarom weet je al wel dat dat goed zit.

💸 Ik zoek een goedkope merkjas voor dames. Waar kan ik dat kopen?

Goedkope merkjassen vind je niet snel; maar je kunt wel op zoek naar afgeprijsde damesjassen voor de winter. We raden het aan om dit net na het koude seizoen te doen, omdat de vraag naar winterjassen dan kleiner is. Veel merken gooien hun prijzen dan omlaag. 

🐅 Welke prints zijn deze winter hip voor damesjassen?

Wanneer je voor een printje wilt gaan, raden we aan om voor een leuke dierenprint te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een tijgerprint of panterprint en steel de show op straat.

🧥 Ik wil liever een teddy coat of faux fur jas. Kan ik bij bovenstaande merken terecht?

De outdoormerken zijn vaak niet de merken waar je moet zijn voor dit soort jassen. Superdry kan nog wel eens zo'n jas in de collectie hebben zitten. We raden het aan om vooral eens bij andere merken te kijken.

🌈 Welke kleuren zijn deze winter hip voor damesjassen?

Deze winter zien we veel aardse tinten terug. Denk aan oranje, rood en terra cotta. Ook zien we veel blauw terug: blauwe jassen zijn helemaal hip! Wat we juist minder zien, zijn grijze en paarse tinten.

Volgende

3 typische mom trends voor winterjassen

25 januari 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.