De 5 populairste herenwinterjassen merken

Je winterjas is tijdens de echt koude dagen in de winter je beste vriend. Daarom is het aan te raden om te investeren in een écht goede jas die je lekker warm houdt. Natuurlijk kun je gaan voor een goedkoop exemplaar dat je enkele weken draagt, maar waarom zou je niet net wat meer uitgeven voor een winterjas waar je veel langer van kunt genieten? In verhouding ben je zo veel goedkoper uit. Ben je op zoek naar een warme mannenjas maar weet je niet goed waar je moet zoeken? In dit artikel lees je meer over de 5 populairste winterjasmerken voor heren op dit moment.

Winterjassen van Moncler

Jassen van het Italiaanse merk Moncler zien we deze winter veelvuldig terug in het straatbeeld. Dat is niet heel gek: de jassen van dit bijzondere merk zijn warm, zitten comfortabel én zien er te gek uit. Wat ons betreft de ideale combinatie. Het merk Moncler is in 1952 opgericht door René Ramillon en André Vincent. Zij wilden een kwalitatief mannenmerk neerzetten waarbij sportief met luxe gecombineerd werd.

Dat is ze zeker gelukt. De jassen van Moncler passen hiermee perfect in iedere look. Het merk beschikt over gewatteerde jassen in donkere kleuren waarbij stijl centraal staat. Voor extra warmte kun je deze winter gaan voor een lange gewatteerde jas van Moncler.

Stone Island: stoere winterjassen

Stone Island is net als Moncler een Italiaans kledingmerk. Zoals je inmiddels misschien wel weet, zijn Italianen enorm goed in alles dat met fashion te maken heeft. Stone Island werd in 1982 opgericht door Massimo Osti - hij vernoemde het kledingmerk naar zijn boot. Wat opvallend is, is dat Stone Island eind 2020 is overgenomen door... Moncler! Niet zo gek dus dat dit merk ook hartstikke populair is onder de heren in Nederland.

De winterjassen van Stone Island hebben wel wat weg van de jassen van Moncler, maar zijn net iets meer casual. Naast gewatteerde jassen in diverse lengtes shop je hier outdoorjassen en bomberjacks. Ook hier vind je vooral winterjassen in donkere kleuren, zoals zwart, donkerbruin en blauw. Combineer een Stone Island jas met een stoere jeans en een paar sneakers en je bent good to go.

Winterjassen van Woolrich

Ga je liever voor een meer outdoorsy winterjas voor mannen? Dan zit je goed bij Woolrich, een ander populair merk voor winterjassen voor mannen. Woolrich bestaat al meer dan 150 jaar en is opgericht door John Rich die op 25-jarige leeftijd van Engeland naar Amerika trok om kleding te maken. Hij richtte in 1830 samen met Daniel McCormick Woolrich op, waarbij de focus lag op het produceren van outdoorkleding en -jassen.

Woolrich onderscheidt zich vandaag de dag nog steeds van andere merken met hun kwalitatieve parka's voor mannen (en vrouwen). Het grootste voordeel van de modieuze jassen is het feit dat ze héél warm zijn en zelfs in de koudste omstandigheden ervoor zorgen dat je lekker warm blijft. Dat is in Nederland niet altijd nodig, maar wel prettig om te weten. Naast de bekende parka biedt Woolrich mantels, bodywarmers en donsjassen aan.

C.P. Company herenjassen voor jou

De oprichter van Stone Island zat niet stil; Massimo Osti richtte in 1971 namelijk ook het merk Chester Perry op. Die naam veranderde in 1978 naar C.P Company - exact hoe we het mannenmerk vandaag de dag nog kennen. Wat zo bijzonder is aan C.P. Company is dat het anders is dan de meeste kledingmerken voor mannen. Bij dit merk wordt de inspiratie namelijk gehaald uit uniformen en werkkleding. Hier krijg je een hele unieke collectie herenjassen van die je voor iedere gelegenheid kunt dragen.

De winterjassen van C.P. Company zijn daardoor vaak iets klassieker en robuuster dan de jassen die je misschien gewend bent. Een van de jassen waar het merk om bekend staat, is de zogeheten goggle jas. Dat is een jas van softshell waarin twee brillenglazen zijn verwerkt in de capuchon. Dit soort winterjassen voor heren worden nog steeds verkocht! Je kunt ook gaan voor andere modellen van C.P. Company, zoals de gewatteerde jas of de parka.

Sportieve jassen van The North Face

Wat opvalt, is dat dit rijtje vooral uit sportieve mannenjassen bestaat. Dat is een rode draad die deze winter centraal staat. Daarom kiezen mannen ook massaal voor de te gekke jassen van The North Face. Dit Amerikaanse outdoormerk is al jaren geliefd bij kampeerders, wandelaars en andere outdoorliefhebbers. Inmiddels zijn de basic softshells ook omarmd door de fashionwereld. The North Face is in 1966 opgericht door Douglas Tompkins en Kenneth Klopp.

The North Face heeft een diverse collectie waarbij één ding centraal staat: jou warm houden met fijne jassen die ook nog eens comfortabel zitten. De zwarte standaard jassen van het merk gaan als warme broodjes over de toonbank - zo populair zijn ze. Ga je liever voor een beetje kleur? Het merk verkoopt ook donkergroene, blauw en rode jassen. Kijk ook direct eens naar de accessoires, zoals tassen en outdoorgear, die het merk verkoopt om je sportieve look compleet te maken.

Veelgestelde vragen omtrent populaire winterjassen voor mannen

Heb je een vraag over een van deze merken mannenjassen? Hieronder lees je enkele meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden over dit onderwerp.

❄️ Welke merken verkopen écht warme herenjassen?

Over het algemeen geldt dat alle bovenstaande merken warme winterjassen verkopen. Wil je voor extra warmte gaan? Kies dan voor de winterjassen van Woolrich en The North Face. Die jassen zijn echt gemaakt voor de outdoors.

🌧️ Ik zoek een waterdichte jas. Bij welk merk moet ik zijn?

Alle merken die hierboven staan verkopen waterdichte jassen. Onze tip is om voornamelijk bij de outdoormerken te kijken. Daar is het aanbod waterdichte mannenjassen voor de winter net iets groter.

👩 Klopt het dat veel jassen unisex zijn?

Ja, dat klopt. The North Face verkoopt bijvoorbeeld een model jas die zowel voor mannen als voor vrouwen ideaal zijn. Vaak zie je dat de modellen van de vrouwen iets meer taille hebben.

🚴‍♂️ Ik fiets veel in de winter. Welke jas kan ik kiezen?

Ga in ieder geval voor een korte winterjas. Lange winterjassen zijn niet handig. De softshelljassen van The North Face zijn ideaal voor een fietstocht.

💸 Wanneer koop ik deze merken in de sale?

Om een winterjas in de uitverkoop te halen, moet je vaak even wachten tot het einde van de winter. Pas dan gaan de meeste A-merken in de verkoop.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.