Deze winter kies je voor een witte winterjas

Ieder jaar zien we nieuwe modekleuren in de fashionwereld terug. Het ene jaar kunnen we niet zonder paarse lange trenchcoats, terwijl we het andere jaar helemaal verliefd zijn op felgroene bomberjacks. Het blijft een feestje om jaarlijks de kleurentrends in de mode te volgen. Voor de winter van dit jaar zien we een wel heel opvallende kleur terug, namelijk wit. Je leest het goed: witte winterjassen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse modecollecties. Wit is een prachtige kleur voor het koude seizoen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Waarom je moet gaan voor een witte winterjas?

Voordat je meer te weten komt over de voordelen van de kleur wit is het goed om te weten waarom wit zo'n goede kleur is voor de winter. Op de een of andere manier heeft deze kleur iets ijzigs. Het is natuurlijk de kleur van sneeuw en vorst, waardoor het de ideale match is met dit koude seizoen. Waar je normaal misschien zou gaan voor felle kleuren om lekker op te vallen tijdens de frisse dagen kun je met wit weer op een hele andere manier opvallen. Het fijne hiervan is dat wit alsnog goed te zien is tijdens de donkere winterse dagen, net als andere felle kleuren. Voordelen van de kleur wit in je look zijn onder andere:

  • Wit is een hele zachte en tegelijkertijd koele kleur. De kleur kan daarom op veel verschillende manieren worden gecombineerd.
  • Wit staat ontzettend mooi met zachte winterse materialen zoals wol, fake fur en badstof.
  • Met een witte winterjas val je lekker op in het verkeer. Dat maakt de kleur een veilige kleur voor de donkere dagen.
  • Een witte winterjas straalt een bepaalde vorm van stijl en luxe uit. Daarom zie je deze kleur veel terug bij nette winterjassen.
  • Met een witte winterjas kun je de intensiteit van andere felle kleuren beperken. Daarom is wit een topcombinatie met bijvoorbeeld felrood of blauw.

Witte winterjassen voor dames: dit zijn de trends

Voor de winterjassen van 2022 valt het vooral op dat er veel keuze is voor vrouwen wanneer het gaat om witte winterjassen voor dames. Sterker nog: het is dé modekleur voor vrouwen dit koude seizoen! De kans is dus groot dat jouw favoriete pasvorm verkrijgbaar is in een mooie witte kleur. Wat we hierbij vooral veel zien is wit op wit. Dat betekent: een witte winterjas combineren met een witte broek of een witte jurk en het liefst nog een paar stoere witte boots eronder. Het leven is veel te kort om voor een saaie combinatie te gaan toch? Natuurlijk begrijpen we het ook als je deze combinatie nog iets te heftig vindt. Combineer wit in dat geval op een andere coole manier, bijvoorbeeld met denim of met een leren zwarte broek. Ook cool!

Kijken we naar de jassen die het deze winter goed gaan doen bij de vrouwen dan heb je écht heel veel keuze in witte winterjassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witte cropped puffer met een oversized karakter? Dit korte jasje dat tegelijkertijd groot is door de volume combineer je met een mom jeans en een paar witte chunky sneakers. Ook kun je gaan voor een prachtig wit colbert of nog beter: een lange wollen mantel in de kleur wit. Dit soort nettere jassen combineer je met een pantalon, een mooie rok of een winterse jurk. Daaronder draag je een paar Chelsea boots, cowboylaarzen of veterschoenen met een klassieke touch en je hebt een hele mooie ijzige look voor de winter.

Witte winterjassen in de herencollectie

Voor de heren is er ook redelijk wat keuze wanneer we het hebben over witte winterjassen. Wat opvallend is, is dat de focus bij de winterse jassen voor mannen meer op sportieve pasvormen ligt. Zo zie je bijvoorbeeld in de collecties voor de wintersport veel witte winterjassen terugkomen. Dat betekent natuurlijk niet dat je alleen tijdens je wintersportvakantie zo'n kleur jas kunt dragen. Wel is het goed om te weten dat de winterjassen voor mannen die je in deze kleur voor je dagelijkse look kunt dragen vaak ook een sportief karakter hebben. Dat betekent dus volop keuze in bomberjacks, parka's en toffe regenjassen. Over die laatste categorie gesproken: hoe tof is het dat we steeds meer unieke regenjassen in het straatbeeld zien?

Waar regenjassen tot jaren geleden allesbehalve een modieus item waren, dragen we ze nu juist omdat ze er zo te gek uitzien. Daarbij is het mooi meegenomen dat de jas waterdicht is. Witte regenjassen zijn helemaal hot dit winterse seizoen. Het liefst combineer je zo'n winterjas met een mooie aardse kleur, zoals terracotta of mosgroen. Of ga voor een meer minimalistische combinatie met zwart of bordeauxrood. Ben je juist op zoek naar een nettere winterjas? Dan kun je kiezen voor een charmante witte mantel gemaakt van wol of voor een classy lange trenchcoat. Zorg in dat geval voor een combinatie met een mooie skinny jeans en een paar hoge veterschoenen. Een top match!

Veelgestelde vragen over witte winterjassen

Heb je nog een vraag over deze toffe kleurentrend? Of wil je iets anders weten over de jassentrends voor de winter van 2022? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen mét antwoorden voor je verzameld. 

1. Kan een witte winterjas met alle kleuren?

Over het algemeen is wit een hele gemakkelijke kleur om te combineren. Sommige combinaties zijn net iets mooier dan andere combinaties. Felle kleuren zijn bijvoorbeeld écht aan te raden met wit. Wit zorgt hierbij voor een rustige basis. Ook zwart met wit en verschillende tinten wit met elkaar kunnen heel goed. Natuurlijke en aardse tinten zijn met wit ook de ideale combinatie.

2. Ik zoek een lange witte damesjas. Waar moet ik aan denken?

Wanneer je voor een lange winterjas wilt gaan in de kleur wit is het aan te raden om te gaan voor een mooie trenchcoat of een lange mantel. Dit soort winterjassen zijn namelijk tijdloos, wat betekent dat je ze jaar na jaar weer kunt dragen.

3. Bestaan er ook witte jassen met print?

Jazeker! Er zijn juist veel witte jassen met een kek printje. Denk bijvoorbeeld aan een witte trenchcoat met grove ruitenprint of aan een kort jasje met bloemetjesmotief. De keuze is reuze dus neem vooral een kijkje tussen ons aanbod.

4. Zijn witte jassen deze winter ook voor kinderen hip?

Ook in de collecties kinderwinterjassen zien we volop keuze wat betreft witte winterjassen. Denk aan schattige teddy coats, bomberjacks en gewatteerde jassen voor kids. Kies voor de jas die jij het beste bij je kleintje vindt passen.

5. Welke kleur sjaal moet ik dragen bij een witte jas?

Zoals je hierboven kon lezen, kan wit met heel veel kleuren. Wat bijvoorbeeld een echte aanrader is, is een witte jas met een rode wollen sjaal (en dito muts!). Of ga juist voor een mooie aardse kleur zoals mosgroen of terracotta. Ook meer basic tinten zoals zwart en grijs zijn een goede match met wit.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.