Doorzichtige winterjassen als unieke wintertrend

Door de jaren heen hebben we heel wat bijzondere jassentrends gezien. Zo mochten we eerder al kennismaken met de damesjassentrend in de winter waarbij over the top jassen die ook nog eens heel oversized waren dé trend waren. Ook zagen we de gekste en meest opvallende prints en kleuren in het aanbod winterjassen voor mannen. Zo is er ieder jaar wel weer een nieuwe jassentrend te ontdekken. Wil je deze winter voor een opvallende of ietwat gekke jas gaan? Misschien is een doorzichtige jas dan iets voor jou. Ja, je leest het goed: in de winter van 2022/2023 gaan we transparante jassen zien. In dit artikel lees je er meer over.

Wat is een doorzichtige jas precies?

Misschien vraag je je af wat een transparante jas precies is. Daar kunnen we kort maar krachtig over zijn: een transparante jas is precies wat je denkt dat het is. Het is een jas waar je 'doorheen' kunt kijken; een doorzichtige jas. Meestal is zo'n jas van een bepaald soort plastic of rubber gemaakt, zodat je er eenvoudig doorheen kunt zien. Hierbij is er wel verschil te zien in de mate van doorzichtigheid; de ene jas schijnt meer door dan de ander. Het leuke van dit soort jassen is dat ze in allerlei pasvormen komen én dat ze geschikt zijn voor mannen en vrouwen.

Wat daarnaast prettig is, is dat je zo'n jas in ieder seizoen kunt gebruiken. Dat betekent dat het dus niet per se een winterjas is. De meeste doorzichtige jassen zijn regenjassen, outdoorjassen of mooie trenchcoats. Wanneer je net een maatje groter koopt dan normaal dan match je zo'n transparante jas eenvoudig met je dagelijkse look. Omdat het materiaal niet extreem dik (maar wel kwalitatief) is, draag je de jas ook met gemak en comfort op een andere jas. Hiermee zorg je dus voor een extra, vaak waterdicht, laagje op bijvoorbeeld je winterjas. Ideaal op een jas die niet waterdicht is!

Voordelen van een doorzichtige jas

Je kunt je misschien wel voorstellen dat een doorzichtige jas meerdere voordelen heeft. Zo is de jas gedurende het hele jaar te dragen. Je draagt hem boven je winterjas, maar ook boven de tussenjas in de lente of de herfst. Dat maakt een transparante jas een hele multifunctionele jas voor ieder seizoen. Een ander groot voordeel is het feit dat je met zo'n jas nooit afbreuk doet aan je look onder de jas. Iedereen heeft namelijk zicht op je outfit wanneer je een transparante jas aan hebt. Ga je naar een feestje of een festival en is het weer toch minder mooi dan je dacht? Dan is een doorzichtige jas perfect om je look alsnog te laten zien.

Zoals je hierboven kon lezen, is een doorzichtige jas vaak gemaakt van waterdicht materiaal. Dat soort stof is regelmatig ook nog eens winddicht. Wanneer je niet over een goede outdoorjas of mooie regenjas beschikt, is een doorzichtige laag in de vorm van een jas de ideale toevoeging aan je garderobe. Juist door het multifunctionele karakter kun je de jas in heel veel looks combineren én blijf je ook nog eens droog en warm. Je gaat je bijna afvragen waarom je nog níet over zo'n jas beschikt. Kies voor een model dat bij je past en je hebt een hippe jas voor langere tijd.

Verschillende soorten transparante jassen

Hoewel de transparante jas dus in ieder seizoen te dragen is, zien we ze voornamelijk deze winter weer in de etalages hangen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze niet meer gedragen kunnen worden in de lente of de seizoenen erna. Sterker nog: ga voor een goed model dat gemaakt is van duurzaam materiaal om er lekker lang van te genieten. Een van de meest voorkomende modellen is het lange regenjasmodel. Met dit model kun je ontzettend veel looks combineren. Zo staat het lange regenjasmodel te gek op een sportieve en ietwat stoere look met een skinny jeans en een paar stoere sneakers of mooie veterschoenen. Ook kan dit model juist goed op een nettere look met een zwarte broek, een paar laarzen en een lange donkere jas.

Vind je het regenjasmodel toch iets te sportief of te casual? En ben je juist op zoek naar een model dat wat netter is? Ga dan voor de trenchcoat die gemaakt is van doorzichtig materiaal. Eerlijk is eerlijk: met een trenchcoat zit je eigenlijk altijd goed. Dit klassieke model zien we al jaren terug in de jassentrends. De trenchcoat werd in de vorige eeuw al gedragen en dat is niet voor niets het geval. Deze nette doch stijlvolle jas draag je op winterse jurken, truien met rokken, maar ook op nette broeken en opvallende schoenen. Het is de ideale toevoeging voor zowel mannen als vrouwen en geeft net dat beetje extra wanneer je voor een transparant model gaat.

Veelgestelde vragen over doorzichtige jassen

Heb je een vraag over transparante jassen? Of is er iets anders dat je wilt weten over deze nieuwe trend? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen voor je verzameld inclusief het antwoord.

1. Blijven doorzichtige jassen de trend?

We kunnen nooit met zekerheid zeggen of iets een trend blijft. Feit is wel dat je met een doorzichtige jas eenvoudig kunt inspringen op andere (nieuwe) trends. Wanneer je de doorzichtige jas bijvoorbeeld op een jas draagt die op dat moment heel erg in de mode is dan zie je de desbetreffende jas alsnog. Daarom is een transparante jas een hele goede investering!

2. Zijn er ook korte transparante jassen te koop?

Jazeker! De meeste modellen die je kunt kopen, zijn lang, maar er zijn zeker enkele kortere modellen te koop. Let op: je moet hiervoor misschien wel even goed zoeken. Op die manier weet je in ieder geval wel zeker dat je een originele jas koopt; juist omdat er niet zoveel van te koop zijn.

3. Wat is een semi-transparante jas?

Naast de 'gewone' transparante jas kun je semi-transparante jassen kopen. Dat zijn jassen die niet volledig doorzichtig zijn, maar waar je wel doorheen kunt kijken. Dit soort doorzichtige jassen zijn vaak in een tint verkrijgbaar, zoals een semi-transparante groene jas of een semi-transparante rode jas. Zo kun je nog een beetje spelen en experimenteren met dit soort jassen in je winterse look.

4. Zijn doorzichtige jassen allemaal waterdicht?

Het is goed om te weten dat het grootste deel van het aanbod doorzichtige jassen water- en winddicht is. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat een jas niet waterdicht, maar waterafstotend is. Sommige jassen zijn helemaal niet waterdicht of waterafstotend. Wil je zeker weten of een transparante jas tegen een beetje regen kan? Check dan de eigenschappen van de jas om die zekerheid te krijgen.

5. Zijn er ook transparante jassen voor kinderen te koop?

Er zijn zeker doorzichtige jassen voor kids te koop. Dit zijn meestal doorzichtige regenjassen of in ieder geval een model als een jas met capuchon. Voor kinderen gelden natuurlijk dezelfde voordelen van zo'n doorzichtige jas als voor volwassenen. Het is een hele fijne investering waar je jaren plezier van kunt hebben (mits je de jas voor kinderen een beetje op de groei koopt).

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.