Flared jeans combineren met jassen

Sinds de zomer van 2018 zijn wij, en de rest van Nederland, helemaal fan van de flared jeans én legging. Deze fijne trend brengt ons weer even terug naar de jaren 60 en 70. Hippies konden toentertijd niet zonder de flared jeans. Wij vragen ons dan ook af of deze trend voor eventjes is of dat we er langere tijd van mogen genieten. Feit is wel dat in 2019/2020 de flared legging en broek in ieder geval nog gewoon te zien is in de collecties. Het combineren van zo'n jeans is niet moeilijk, maar welke fijne damesjas draag je daar eigenlijk op? Lees gauw verder en kom erachter!

Wat is een flared jeans?

Zoals de naam het al een beetje verklapt is een flared jeans een broek waar flare in zit. Denk hierbij aan een skinny jeans, maar dan precies het tegenovergestelde ervan. Een flared jeans is een broek die aan de bovenkant strak zit en vanaf de knieën wijder uitloopt. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende gradaties wat betreft het wijde gedeelte; ook wanneer de onderkant slechts iets wijder is spreken we al van een flared model. In de (web)winkels hangen de mooiste exemplaren: van simpele zwarte flared jeans tot aan trendy versies met tijgerprint. Naast de flared broek kun je flared leggings halen.

Een flared legging is vaak een stuk zachter van stof en zit daarom heel comfortabel. Er zijn verschillende modieuze jassen die je bij een flared legging of jeans kunt dragen. Let er altijd op dat je kiest voor een kortere jas boven zo'n broek? Waarom? Heel simpel: een hele lange jas zorgt voor te veel laagjes, wat een beetje too much kan zijn. Een korte jas met volume mag natuurlijk wel, omdat de nadruk dan nog steeds ligt op het geheel en niet alleen op de jas. Hieronder geven we je enkele tips over welke jas je het beste kunt kiezen boven een flared jeans. Wat dacht je bijvoorbeeld van een colbert als jas of van een heuse bodywarmer in je look?

Stoere look met een flared jeans

We zien de flared jeans terug in verschillende stijlen, waaronder de meer stoere en sportieve stijl. Combineer een zwarte flared legging of broek bijvoorbeeld met een te gek leren bikerjack; de ideale tussenjas voor dit moment. Ga voor een kort model met bijvoorbeeld een tailleriem; dit zie je vaak terug bij leren vintage jassen. Wanneer je niet zo fan bent van tweedehands zul je bij verschillende bekende modemerken ook zeker aan je trekken komen. In plaats van een leren jasje kun je namelijk ook gaan voor een kort bomberjack; het liefste in een zwarte of in ieder geval donkere kleur. Op die manier creëer je een basic én stoere look.

Natuurlijk is er nog veel meer keuze om voor een sportieve en pittige look te gaan met een flared jeans. Misschien is een combinatie met een spijkerjasje wel iets voor jou! Een trendy spijkerjasje staat te gek op een zwarte flared jeans, maar kan ook enorm goed op een tijgerprint of zebraprint flared legging. Uiteraard kun je het ook andersom doen: een basic zwarte jeans of legging combineren met een spijkerjasje met een dierenprint. Draag daaronder een paar witte platform sneakers en je outfit is helemaal volgens de trend van het moment. Ook een paar veterschoenen of enkelboots zijn een musthave wanneer je zo'n look wilt hebben.

Flared jeans combineren met nette jassen

Wil je liever gaan voor een nette look? Dan zit je met de flared jeans ook bij het juiste product. Flared leggings en jeans, en dan met name zwarte uitvoeringen ervan, zijn het ideale item in een nette (kantoor)look. Draag daar boven een mooie kantoorjas voor dames en je hebt een hele stijlvolle outfit. Bij zo'n nette flared jeans past een witte blouse heel goed. Maak de look af met een nette damesjas zoals een colbert en je bent ready to go. Over het algemeen draag je in zo'n nette look geen spijkerbroek als flared jeans; kies liever voor een zachter materiaal.

In een nette look zien we voornamelijk zwarte jassen terug in combinatie met flared jeans. Liever voor een andere kleur gaan? Dat kan, maar houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor een jas in aardse kleuren of ga voor donkerblauw of donkergroene jassen. Dergelijke kleuren geven je kantoor- of nette look net wat meer pit, zonder dat het té is. Ook leuk in een nette outfit: corduroy jasjes mits het een klassiek kort model heeft en het geheel er netjes uitziet. Wil je liever toch voor een iets langer model jas gaan? Ga in dat geval voor een kortere trenchcoat in een stijlvolle kleur. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.