Gevoerde winterjassen voor heren

Met december in het zicht begint het nu toch wel echt koud te worden. Grote kans dat je misschien nog helemaal geen écht kwalitatieve winterjas hebt gescoord. Natuurlijk is dat nog niet een heel groot probleem, maar inmiddels gaan de temperaturen 's nachts onder nul. Daarom willen we je graag een handje helpen met het uitkiezen van een herenjas voor de winter van 2019/2020. Dus mannen opgelet: wanneer je er zeker van wilt zijn dat je lekker warm blijft deze winter is het aan te raden om te kiezen voor een gevoerde of gewatteerde winterjas. Waarom je dat moet doen en welke gevoerde jassen er allemaal zijn lees je in dit artikel. Lees dus gauw verder.

Waarom kiezen voor een gevoerde winterjas?

Waarschijnlijk hoeven we je niet meer uit te leggen waarom je in een koude winter voor een goede gevoerde winterjas moet gaan. Toch willen we er nog net even wat extra aandacht aan geven, helemaal wanneer je nog geen winterjas voor heren hebt uitgekozen. Kies je voor een goede gevoerde winterjas dan kies je voor een duurdere winterjas. Dat is heel simpel: des te beter de kwaliteit van de jas is, des te meer geld je moet betalen. Een gevoerde winterjas is een jas die beschikt over een extra dikke laag aan de binnenkant. Die extra laag zorgt ervoor dat jij warm blijft.

Zo'n laag is heel belangrijk in de echt strengere winters. Het zorgt er namelijk voor dat er geen wind en dus geen kou naar binnen komt. Een goede gevoerde winterjas is wel ademend, maar alleen voor de persoon die er in zit. Dat betekent dus dat zo'n ademende laag ook weer winddicht moet zijn. Het is aan te raden om daarom goed te kijken naar de materialen waarmee een jas is opgebouwd. Op die manier onderscheid je gemakkelijk de goedkope jassen van de duurdere jassen en weet je een beetje of je voor kwaliteit kiest of niet. 

Stijlvolle gevoerde winterjassen voor heren

Ben je op zoek naar een fijne winterjas die je aan kunt trekken naar kantoor of naar een belangrijke afspraak? In dat geval zijn er ontzettend veel mooie en warme modellen te verkrijgen. Waar je eigenlijk altijd goed mee zit, is een gevoerde wollen jas. Wol is misschien wel een van de meest warme materialen waar je voor kunt kiezen in de winter. Het is niet voor niets zo dat schapen zo'n dikke wollen jas aan hebben om zelf goed warm te blijven. We raden je in dit geval wel aan om eens te kijken naar de duurzame jassen in de categorie wollen jassen. Zo weet je dat je altijd voor goede wol gaat waarbij schapen ook zelf nog kunnen genieten van hun vacht.

Je kunt in deze categorie ook nog kiezen voor een classy caban. Cabans zijn klassieke herenjassen die vroeger al gedragen werden. In eerste instantie was het een jas die bedoeld was voor schippers om hen te beschermen tegen weer en wind op de boot. Al gauw werd de jas opgepikt door bekende sterren en vandaag de dag is het model niet meer weg te denken uit de collecties herenjassen. Het grote voordeel van een caban is dat de jas je niet alleen lekker warm houdt, maar dat het model ook nog eens heel netjes is. Kies voor een donkerblauwe jas of ga voor een classy zwart exemplaar.

Casual en sportieve gevoerde mannenjassen

Wanneer je liever voor een meer casual model herenjas gaat, zit je met een gevoerde winterjas ook gewoon goed. We zien dat het aantal verschillende soorten gevoerde winterjassen voor mannen iedere winter stijgt, waardoor er ontzettend veel keuze is. Wat dacht je deze winter van een gevoerde regenjas in een kekke kleur? Regenjassen zijn de laatste jaren helemaal de trend, waarbij de nadruk vooral ligt op gekleurde regenjassen. Waar we eerder voornamelijk gele jassen in de collecties zagen, is geen enkele kleur tegenwoordig te gek. Kies bijvoorbeeld voor een mooie donkerrode gevoerde jas of ga voor een groene gevoerde jas.

Ook gevoerde bomberjacks en puffer jassen voor heren zijn deze winter hip en happening. Met name de laatste jas zien we heel veel terug in het aanbod. Puffer jacks komen in verschillende soorten, kleuren, pasvormen en materialen. Door het woord 'puffer' weet je al dat het om een gevoerde jas gaat en dat je eigenlijk sowieso al de juiste keuze maakt. Het grote voordeel van een puffer jas is dat je de jas in verschillende looks kunt combineren. Of je nu voor een sportieve look gaat met winterse sneakers of liever voor een casual outfit met een skinny jeans en een paar veterschoenen; het kan allemaal.

Volgende

Vlekken uit je winterjas halen

3 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.