In de zomer op wintersport in Oostenrijk

In de zomer op wintersport gaan? Dat kan in Oostenrijk. Terwijl het in Nederland 30 graden is, bind je in Oostenrijk de latten onder om een paar dagen in de sneeuw door te brengen. Dat kan op verschillende plekken in Oostenrijk. Denk bijvoorbeeld aan Zillertal of de Rifflsee.

Skiën in de zomervakantie begint met een goede voorbereiding. Je zult namelijk veel op hoogtes van 2500 tot 3500 meter moeten skiën. Daar is de lucht erg ijl, waardoor skiën meer van je lichaam vraagt.

Doe het rustig aan, zeker de eerste dagen. Veel wintersporters maken een fout door een snelle overgang van Nederland naar grote hoogte te nemen. Kies voor een extra dag rust.

Kleding en bescherming in de bergen

In de zomer hebben skiërs een andere uitrusting dan in de zomer. Een dun, nylon jack biedt wat extra beschutting. Dat behoort echt tot de benodigdheden, want je zult snel verbrand raken. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Een donkere zonnebril is een absolute must. Het liefst met spiegelglazen, want deze weerkaatsen het zonlicht. Zorg ervoor dat de bril de ogen goed afsluit.

Plaatsen om los te gaan op wintersport

Klaar voor de wintersport in de zomer? Vanzelfsprekend ligt niet overal sneeuw in de zomer. Wintersportfanaten moeten dus echt de hoogte in. We hebben een paar wintersportgebieden op een rijtje gezet.

Hintertuxer Gletsjer

De Hintertuxer Gletsjer ligt in Zillertal en is het hele jaar geopend. In de zomer kun je skieën op ongeveer 22 kilometer piste. Met de kabelbanen en liften kun je tot een hoogte van 3.250 meter komen. Bij de Olpererliften en de Gefrorende Wandliften kun je ook in de zomer skiën.

Geen sneeuw? Dan is er nog genoeg te toen in Zillertal. Zo kun je bijvoorbeeld een bergwandeling maken, of met de mountainbike op pad gaan.

Stubaier Gletsjer

Of het nu juli of oktober is, op de Stubaier Gletsjer in Neustift in Stubaital kun je van de herfst tot de zomer skiën. Dat komt door de hoge ligging van de gletsjer. De gletsjer biedt een skicarrousel op 3.333 meter hoogte. Daardoor kunnen bezoekers genieten van een adembenemend uitzicht op besneeuwde drieduizenders. Met de Schaufeljochbahn kun je een hapje eten in het hoogte panoramarestaurant van Oostenrijk: de Jochdole.

Dachstein Gletsjer

Wie een skigarantie wil, kan de Dachstein Gletsjer bezoeken. Door de hoge ligging (2.700 meter hoogte) ligt daar het hele jaar meer dan drie meter sneeuw. Vanaf juli gaat ook een unieke loopbrug open, waardoor wintersporters kunnen genieten van het uitzicht.

Binnenin de Dachsteingletsjer treft de bezoeker een ijspaleis, vol met licht-muziekeffecten. Het gebied is ook geschikt voor beginners. Toerskiërs vinden er verschillende uitdagende routes.

Pitztaler Gletsjer

De Pitzstaler Gletsjer in de Rifflsee kent het hele jaar door perfecte skicondities. Met een hoogte van 1.640 tot 3.440 meter is het resort het hoogstgelegen skiresort van Oostenrijk. Daarbij hoort ook het hoogstgelegen café: Cafe 3440.

Met de Wildspitzbahn kan het skiplezier meteen beginnen: binnen zes minuten is de wintersporter bovenaan de gletsjer. Helemaal bovenop de top heb je uitzicht op de Wildspitze.

Kaprun

Ook al is het hartje zomer, het lijkt wel winter in de gletsjer in Kaprun. De gletsjer is maar liefst 3.029 meter hoog, waardoor er het hele jaar sneeuw ligt. ’s Ochtends kun je skiën, terwijl je ’s middags een duik neemt in het meer van Zell am See.

Kaprun biedt ook wandeltochten, fietstochten, campings, golfbanen en een rodelbaan. Daar kun je met wel 40 kilometer per uur de berg af!

Kaunertaler Gletsjer

De Kaunertaler Gletsjer telt 250 hectare, waarop al in de herfst tot in ver in het voorjaar geskied en gesnowboard kan worden. Zelfs leden van nationale teams skiën er. Na het skiën kun je een andere tak van wintersport beoefenen: je kunt namelijk de bergen beklimmen. Daarnaast is ook een autorit imponerend, doordat je in een bijzondere bergwereld terechtkomt.

Mölltaler Gletsjer

De Mölltaler Gletsjer in Karinthië is niet alleen de hoogste gletsjer in het zuiden van Oostenrijk, maar ook de meest sneeuwzekere gletsjer. Je vindt er moderne skiliften en brede pistes om het skiplezie compleet te maken.

Na het skiën kun je een hapje eten bij bergrestaurant Eissee, terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht. Het Duitse skiteam is hier ook regelmatig te vinden.

Sölden

Sölden ligt op 1.368 meter in het achterste gedeelte van het Tiroler Ötztal. Niet hoog genoeg om in de zomer te kunnen skiën, maar perfect voor lange wandelingen. Deze plaats biedt namelijk 300 kilometer aan wandelpaden en 99 hutten, bergrestaurants en cafés.

Vooral mountainbikers en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt in Sölden vele smalle paadjes en mountainbike-trajecten. Na de sport kom je tot rust in het zwembad in de Freizeit Arena, kun je tennissen of werk je aan je conditie in het fitnesscentrum.

Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn-gletsjer is de enige plek in Salzburg waar je tot in juli kunt skiën. Het gebied is geschikt voor alle niveaus. Je vindt dan ook zowel vlakke als uitdagende afdalingen naar de Sonnenkar of Langwiedboden.

Wie op zoek is naar meer uitdaging, kan zijn of haar ei kwijt op de buckelpiste of de pipes in Langwied. Je kunt vanaf het panoramarestaurant bij het bergstation dan genieten van het hoogste uitzicht. Alsof je op de top van Oostenrijk staat!

Vorige

Jassen voor ouderen

28 oktober 2017
Volgende

Voetbalwinterjassen van topclubs

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.