Jassen combineren met rokken

In de wintermaanden ben je eerder geneigd een broek aan te trekken dan een jurkje of rokje. Een jurk of rokje kan zelfs met een panty of maillot nog te koud zijn. Maar op de dagen waarop het winterse weer wat milder is, kun je voor de afwisseling wel weer met een rokje en een dikke panty de deur uit. Maar wat voor soort jas staat nou het mooist bij je rokje? We geven je een paar handige tips hoe je verschillende rokjes met je winterjas kunt combineren.

Mini rokken

We beginnen bij de mini rok. Je zult deze in de winter niet meer zo vaak aan trekken. Met uitzondering van een mooi A-lijn rokje in nep leer of van nep suede. Deze zijn heel leuk om te stylen in de winter. Een chunky trui erboven en een paar stoere enkellaarsjes eronder en je hebt een superleuke outfit! Een korte winterjas die net iets over je heupen valt is een goede optie. Niet zo lang dat het lijkt alsof je niets onder je jas aan hebt en ook niet te kort. Als je een nep leren rokje draagt, kies dan niet voor je leren jack. Dit kan een beetje ordinair overkomen. Kies daarentegen voor een leuk puffer of bomberjack of een leuke faux fur coat. Een lange jas combineren met een mini rok kan ook. Het voordeel is dat de jas een groot deel van je benen bedekt en je het dus warmer hebt. Kies wel voor een jas die net iets boven je knie komt.

Midi rokken

Deze rokken zie je steeds meer en in combinatie met overknee laarzen is het echt een winterproof combinatie. Wil je voor deze look gaan, dan kun je het best voor een korte winterjas kiezen. Om de nadruk toch wat meer naar de taille te krijgen. Maar als je voor extra comfort wilt gaan, kun je een midi rok ook prima combineren met een lange wollen mantel. Deze combinatie is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wel heel fashionable. Zolang je winterjas van een soepel materiaal is gemaakt en mooi overloopt in de je midi rok is het een top combinatie als je het ons vraagt.

Maxi rokken

Bij lange rokken denk je vaak aan zwierige maxi rokken die je naar het strand draagt. In de mooiste zomerse kleurtjes en lightweight stofjes. In de winter worden die vervangen voor mooie maxi rokken met plissé's en rokken met rijke prints zoals jacquard of tweedachtige stoffen. Omdat de onderkant van je outfit al vrij zwaar is, kun je het best gaan voor een simpele bovenkant en een korte jas. Bijvoorbeeld je leren jack. Maar een fitted bomberjack staat ook heel stoer in combinatie met een maxi-rok.

Had je geen idee hoe je je rokjes kunt combineren met je winterjassen? We hopen dat dit artikel je een handje heeft geholpen!

Volgende

Kies je voor een winterjas of tussenjas?

24 januari 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.