Jassen van premium merken

Luxe, dure jassen: ze zijn niet meer weg te denken uit de huidige modeindustrie. Hoewel niet iedereen fan is van premium merken wanneer het om jassen gaat, kunnen we wel zeggen dat er een behoorlijke markt voor is. Onder luxe jassen vallen bijvoorbeeld de meer duurzame jassen, waar je jaren van kunt genieten. In dat geval kun je soms zelfs beter een duurdere dan een goedkope jas aanschaffen, omdat je in verhouding dan alsnog veel minder geld kwijt bent. Wanneer je kijkt naar wat de sterren anno 2019 dragen, heb je een goed voorbeeld van wat premium merken zijn. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de jassen die Rihanna draagt of wil je meer weten over de jassen van andere Amerikaanse sterren? Hieronder vertellen we je wat meer over premium merken. Lees dus gauw verder.

Jassen van Dolce & Gabbana

Het bijzondere merk Dolce & Gabbana mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het hebben over premium merken. Dit kledingmerk hoort thuis in de absolute top en dat is precies waarom we het merk als eerste gaan bespreken. Dolce & Gabbana is het wereldberoemde kledingmerk van twee Italiaanse modeontwerpers genaamd Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Zij vormden lange tijd een stel en besloten hun krachten en creativiteit samen te brengen in dit luxe merk. Het merk werd in 1985 opgericht in Milaan, waar het hoofdkantoor vandaag de dag nog steeds te vinden is. Inmiddels zijn de heren als stel uit elkaar, maar werken ze nog wel samen aan hun modemerk.

De jassen van Dolce & Gabbana zijn opvallende jassen, jassen die soms over the top zijn maar die altijd kunnen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gewatteerd bomberjack van kwalitatief materiaal of ben je op zoek naar een klassieke herenmantel gemaakt van wol? Dan zit je bij dit merk zeker goed. Het grote voordeel is dat Dolce & Gabbana zeer exclusieve items uitbrengen, waardoor de kans klein is dat je iemand anders tegenkomt met exact dezelfde jas. Voor vrouwen heeft Dolce & Gabbana diverse jassen te koop: van stijlvolle trenchcoats tot aan vintage uitziende jassen met ruitjesprint en hysterische kleuren - ze hebben het allemaal.

Damesjassen van Diane von Fürstenberg

Voor bijzondere modellen damesjassen kun je ook terecht bij modeontwerpster Diane von Fürstenberg. Deze Belgisch-Amerikaanse ontwerpster behoort inmiddels tot een van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld. Je kunt je dus wel voorstellen dat een zomerjas of een winterjas voor dames van haar hand een absolute musthave is. In 2015 werd de vrouw door het Amerikaanse blad Time uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen op aarde. Von Fürstenberg's ontwerpen worden ook wel DvF genoemd en zijn via diverse webshops te koop. In 1974 werd de ontwerpster ineens bekend toen haar welbekende wikkeljurk ontzettend veel aandacht kreeg.

Ook heeft ze diverse prachtige jassen ontworpen en laten maken, waar menig vrouw blij van wordt. Wat opvalt aan haar stijl is dat ze altijd voor klassieke én stoere jasjes gaat. Zo zien we veel korte jasjes terug met een mooie taille, zoals korte colberts of een soort bolero's. Ook opvallend is dat Diane veelvuldig gebruik maakt van donkere kleuren. Ben je dus op zoek naar een classic zwart winterjasje dat je aan kunt trekken naar een feestje? Grote kans dat er in haar collectie iets te vinden is.

Armani jassen voor hem en haar

Natuurlijk mag Armani niet ontbreken in het rijtje jassen van premium merken. Armani is net als Dolce & Gabbana een Italiaans modehuis dat door de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani is opgericht. Hij begon zijn interessante loopbaan als fotograaf en etaleur in Milaan waarna hij in 1975 zijn eigen eerste bedrijf opende met zijn levenspartner. Zijn grootste doel is om tijdloze fashion te maken waar men jaren mee kan doen. Hierbij staat stijl altijd voorop: daarom kun je bij Armani altijd terecht wanneer je op zoek bent naar een mooie kantoorjas of een passende winterjas voor een bruiloft of een ander feestje.

Ook voor de meer sportieve look heeft Armani een grote collectie nette sportjasjes beschikbaar. Shop bijvoorbeeld een marineblauw jas die gewatteerd is of ga voor een simpel doch stijlvol sportjasje voor heren. Net als bij Diane von Fürstenberg ligt de nadruk op donkere kleuren wanneer we naar de jassencollectie van Armani kijken. Daarom zijn de jassen van Armani ook ideaal voor de frissere seizoenen. Extra tip: kies voor een lange jas van Armani. Lange jassen houden je hele lichaam lekker warm in de winter en zijn handig omdat je ze op meerdere manier kunt combineren. Armani heeft diverse donkere lange jassen in de webshop staan. 

 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.