Merkwinterjassen in de outlet

Als ervaren shopper weet je dat de outlet je veel geld kan besparen. Vroeger waren outlets van die winkels die ver weggestopt waren in de wat minder glamoureuze delen van een stad. Vandaag de dag zijn ze ontzettend populair. Niet alleen offline, maar ook online. Jas.nl geeft je shoptips voor op het internet en daarbuiten.

Is de winterjas een koopje?

Deze tip geldt voor beide situaties: uitvinden of een winterjas wel echt een koopje is. Soms lijkt het alsof je heel veel korting krijgt, maar betaal je gewoon de normale verkoopprijs. Hoe weet je nu of je een goede prijs betaalt? Dat is vrij simpel: veel winkels bieden online dezelfde jassen aan. Vergelijk dus de verschillende prijzen bij de verschillende winkels met elkaar.

Dat werkt ook voor winterjassen die in fysieke winkels worden aangeboden: schrijf het merk en type even op. Kijk thuis (of op je smartphone in de winkel) wat de jas eigenlijk waard is. Zo weet je precies of je het voordeel krijgt dat je verdient.

Letten op de kwaliteit

Sommige jassen worden geproduceerd voor de outlet. Het is niet de bedoeling dat ze ooit in een merkwinkel terechtkomen. Het kan dan zijn dat de winterjas van lagere kwaliteit is dan gebruikelijk. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar voorzichtigheid is altijd geboden. Je kunt jezelf afvragen waarom de prijs lager is. Als topkwaliteit echt een dealbreaker voor je is, kun je beter nog even verder zoeken en misschien zelfs de hogere prijs betalen.

In het artikel: ‘Een duurdere winterjas: de moeite waard?’ gaan we verder in op dit dilemma. Kun je beter kiezen voor een jas die lang meegaat, of voor een goedkope jas? Zo werkt het ook met de kwaliteit van een jas.

Zoeken in alle hoeken

Als je offline gaat zoeken: denk aan alle hoeken en gaten van een winkel. Als je in een outletwinkel loopt zie je net zulke grote borden als in de gewone winkel. Bekijk als eerste de minder aantrekkelijke plekken van een winkel: de hoeken. Daar vind je waarschijnlijk de echte koopjes, juist omdat niemand daar kijkt. Vind je het moeilijk de juiste jas te vinden? Check dan deze tips.

Maak gebruik van de nieuwsbrief

Veel online winkels maken gebruik van nieuwsbrieven. Daarmee informeren ze hun vaste klanten over de laatste koopjes. Je bent alleen op de hoogte van de laatste koopjes als je je daarvoor inschrijft. Het kan een goed idee zijn om daar een apart e-mailadres voor aan te maken.

Een andere optie is het liken van een winkel op Facebook en het volgen ervan op Twitter. Vaak plaatsen winkels daar ook winterjassen die maar heel even voor een lagere prijs te verkrijgen zijn.

Winkelen buiten de seizoenen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je een nieuwe winterjas nodig hebt, kun je in het beste geval al in de lente beginnen te zoeken. Zo rond deze tijd ben je vaak al te laat, maar je kunt de tip alvast meenemen voor volgend jaar.

Dat zit zo: winkels willen graag winst behalen. In de lente moeten ze van de winterjassen van de vorige collectie af, want er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe collectie. Het mes snijdt aan twee kanten: de winkel krijgt nog iets voor de jas van vorig jaar en jij betaalt niet de hoofdprijs voor een nieuwe winterjas.

De Sale-pagina van Jas.nl

Tot slot: wij zouden Jas.nl niet zijn als wij niet een overzicht zouden bieden van álle winterjassen. En als we zeggen ‘alle winterjassen’, bedoelen we ook echt ‘alle winterjassen’. Dus ook de jassen die in de aanbieding zijn.

Daarom hebben we een ‘Sale’-pagina gemaakt. Zie het als dat ene hoekje in de outletwinkel waar bijna niemand kijkt. Jas.nl werkt samen met diverse webshops om jassen om lage prijzen te regelen. Op deze pagina zie je daarom de mooiste winterjassen voor de beste prijzen. Klinkt als muziek in de oren toch?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.