Sportieve jasjes voor dames

Er is een aantal soorten jasjes die je altijd in je kast kunt hebben hangen, ongeacht of het een trend is of niet. Dit soort tijdloze jassen zijn ideaal, omdat je op die manier altijd een passend jasje binnen handbereik hebt. Een goed voorbeeld van zo'n tijdloze jas is een sportief jasje. Eerder schreven we al eens over sportieve jasjes voor heren; hieronder vertellen we je meer over sportjasjes voor dames. Geloof ons: er zijn heel wat fantastische sportieve jasjes voor vrouwen te scoren! Hieronder lees je er meer over.

Waar moet je op letten bij het kopen van sportieve jasjes?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen sportjasjes te koop dat je misschien door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Voor welk model sportjasje moet je gaan? In eerste instantie is het goed om te weten voor welke gelegenheid je een sportief jasje wilt aanschaffen. Je hoeft vandaag de dag namelijk niet per se te sporten om zo'n jasje te kunnen dragen. Dat is goed nieuws voor iedere vrouw die niet heel dol is op sporten, maar er wel sportief uit wil zien. Ga dus voor jezelf na of je een sportjasje nodig hebt of dat je op zoek bent naar de look. Zo kun je bepalen hoeveel je er ongeveer uit aan wilt geven.

Sportieve jasjes om daadwerkelijk in te sporten kun je natuurlijk ook voor 'gewoon' dragen. Toch zijn dit vaak niet heel modieuze jassen, omdat ze puur bedoeld zijn om comfortabel in te kunnen sporten. Ben je op zoek naar een trendy sportjasje voor iedere dag? Kijk dan eens in de normale jassencollecties. Steeds vaker zijn daar sportjasjes te vinden die je goed kunt combineren met een skinny jeans en een shirtje of met een rok of jurkje. Zo'n sportjasje is een hele fijne tussenjas in de lente of de herfst.

Stoere look met een sportjasje voor dames

Een van de tofste looks die je kunt maken met een sportjasje is een stoere look. Ga bijvoorbeeld voor een zwart jasje van een bekend sportmerk, zoals Nike of adidas en combineer deze met een denim of een zwarte broek en een paar toffe sneakers. De combinatie van een donkere kleur met denim is sowieso al een hele fijne combi. Misschien draag je normaal als stoere look wel een mooie leren jas boven je broek met witte sneakers. Een leren jas is in de lente of de zomer al gauw te warm, waardoor een sportief jasje een goed alternatief is.

Uiteraard kun je ook een beetje spelen met kleuren wanneer het om een sportieve look gaat. De kleurentrends voor 2020 zijn al even bekend; met deze kleuren kun je goed experimenteren voor een te gekke outfit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lila jasje met sportieve vibes? Deze combineer je met een zwarte skinny of flared legging met daaronder een paar zwarte veterschoenen. Natuurlijk kun je ook voor andere donkere doch opvallende kleuren gaan in zo'n sportieve look.

Ga voor een vrouwelijke look 

Sportieve jasjes hebben overigens niet alleen een meerwaarde in dito looks. Wist je dat zo'n jasje ook juist heel leuk is in combinatie met een vrouwelijke look? Hierbij hoef je heus niet direct voor een roze jasje te gaan om er wat vrouwelijks van te maken. Sterker nog: liever niet eigenlijk! Wanneer je een jurkje of rok draagt met een fijne print kun je deze gemakkelijk combineren met een basic sportjasje. Zo'n jas maakt je look net iets pittiger, zonder dat dat lieve randje verdwijnt. Perfect!

Vind je een standaard sportjasje toch niet helemaal passen bij je lieve look, maar sta je wel open voor een sportief jasje voor dames? Wellicht is dan een sportief vintage jasje iets voor jou. Vintage sportjassen zijn immers ook tijdloos en hebben net iets meer karakter dan de standaard sportjasjes van nu. Het liefst draag je zo'n jas oversized en het liefst zijn de schouders opgevuld of in ieder geval iets hoger dan gemiddeld. Dit soort model jasjes past ook nog eens heel goed in de trends van 2020.

 

Volgende

Deze jassen draag je in april 2020

23 april 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.