Tips voor een goedkope winterjas voor hem & haar

Echte fashionista’s shoppen vrijwel ieder jaar een nieuwe winterjas, ook wanneer het misschien helemaal niet nodig is met de tijdloze trends van tegenwoordig. Misschien wil je niet ‘achter blijven’ of misschien ben je je oude winterjas alweer beu. Feit is dat iedere winter een nieuwe winterjas aanschaffen behoorlijk prijzig kan worden. Een kwalitatieve winterjas die ook nog eens comfortabel zit en er leuk uitziet ligt vaak in een duurder segment. Toch kun je met onderstaande tips alsnog een goedkope winterjas scoren. Lees gauw verder en komt achter de tips.

Shop op het juiste moment

De belangrijkste tip bij het shoppen van een goedkope winterjas is het moment van het shoppen. Zorg ervoor dat je óf ruim op tijd begint met winkelen of juist kiest voor een later moment middenin de winter. Wanneer je heel vroeg op zoek gaat naar een goedkope winterjas is de kans groot dat er nog diverse winterjassen van het seizoen ervoor in de winkel hangen. Deze worden vaak met hoge kortingen verkocht. Ook kun je juist middenin het winterse seizoen op jacht gaan, precies wanneer de sale is begonnen. Zorg er dan wel voor dat je voor die tijd nog een andere winterjas beschikbaar hebt, want anders krijg je het koud.

Deze tip geldt ook voor online winkels waar je winterjassen kunt kopen. Check altijd wanneer de sale van start gaat om voordelig te shoppen. Of ga op zoek naar handige kortingscodes waar je extra korting mee kunt scoren op je aankoop. Voor diverse webshops vind je wekelijks nieuwe kortingscodes waarmee je veel korting kunt krijgen. Dat is ook handig wanneer je nieuwe lekkere warme accessoires nodig hebt zoals een sjaal, een muts of een paar handschoenen. Je hoeft dus eigenlijk nooit de volle mep te betalen voor je winterjas en -accessoires, wanneer je op het juiste moment zoekt.

Kies voor een vintage winterjas

Heb je geen zin om te wachten op de uitverkoop van winkels dan is er nog een andere optie waar je voor kunt kiezen. Wat dacht je van een prachtige vintage jas als winterjas? Vintage is helemaal hip: mooie oude jassen van hoge kwaliteit die jaren meegaan. Het grote voordeel van vintage winterjassen is dat het prijskaartje vaak een stuk lager is dan gloednieuwe winterjassen. Daarmee kun je dus behoorlijk wat geld besparen.

Een ander groot voordeel van vintage winterjassen is dat je bijna zeker weet dat niemand anders met precies dezelfde winterjas rondloopt. Hoe ouder de jas, des te kleiner deze kans is. Hoe leuk is dat? Ook is het materiaal vaak een stuk steviger dan het materiaal van nieuwe jassen: vintage winterjassen zijn immers al die jaren meegegaan, dan moeten ze ook nog wel enkele jaren aankunnen. Tot slot zien we dat er ruime keuze is in vintage modellen waardoor er voor ieder wel iets wils te verkrijgen is, zowel qua smaak als qua budget.

Ook op Jas.nl vind je een groot aanbod goedkope winterjassen in verschillende pasvormen, maten en kleuren. Benieuwd? Neem gauw een kijkje in onze collectie voor dames- en heren winterjassen.

Volgende

Wanneer koop je je winterjas in de sale?

24 oktober 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.