Tips voor het kopen van een winterjas

Momenteel schijnt er een lekker zonnetje in Nederland, maar dat neemt zeker niet weg dat het al verstandig is om na te denken over je wintercollectie. Het weer kan namelijk snel omkeren in ons kleine kikkerlandje. In ons land wordt weer een koude winter verwacht. Een warme winterjas is daarom een super belangrijk item in je kledingkast. Voor mannen en vrouwen is het allebei belangrijk om een warme jas te kopen.

De eerste tip die we geven is daarom: bespaar niet op een winterjas. Aan een winterjas mag je zeker €100 uitgeven. Het item draag je immers vrijwel de hele winter en is dus anders dan een trui of broek. Daarnaast gaat een winterjas meer dan één jaar mee.

Bij het kopen van een winterjas is het van belang op het etiket aan de binnenzijde te kijken. Bij goedkopere jassen bestaat de vulling vaak maar uit 40% wol, de rest is dan aangevuld met acryl. De jas oogt vaak warm, maar toch zullen deze jassen koud zijn wanneer de winter aanbreekt. Daarom moet je zeker geen genoegen nemen met jassen die minder dan 60-70% wol hebben. Echter is het wel zo dat de jas duurder is wanneer er meer wol in zit, maar de jas is dan ook warmer. Zuivere scheerwollen jassen zijn over het algemeen duur, rond de €200. Echter zijn dit de warmste jassen die beschikbaar zijn.

Wollenjassen zijn over het algemeen netter en bestaan voornamelijk uit trenchcoat modellen. Mantels worden van wol gemaakt en zijn ook netjes. Ben je opzoek naar een sportievere jas dan is een donzen jack beter. In deze categorie zijn ook langere modellen beschikbaar die mooi tailleren. Daarnaast beschikken deze jassen vaak over een riem en capuchon.

Bij het kopen van een winterjas is het slim om te letten op knopen of ritsen. Een jas met veel knopen kan nog steeds koude wind doorlaten. Het beste is een jas die beschikt over een combinatie; zowel ritsen als knopen. Let ook op de lengte van de jas, de kraag en capuchon. Koop een jas nooit te klein, dit kan oncomfortabel zijn bij het dragen van een dikke trui.

Vorige

De tien koudste plekken ter wereld

Saturday 28 October 2017 om 08:29
Volgende

Mode tips winterjassen 2015

Saturday 28 October 2017 om 08:32

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2019/2020? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.