Trotseer de regen in de winter met regenproof winterjassen

De winters in Nederland vragen om een jas die wind- en waterproof is. Hoewel de winters hier heel verschillend zijn, hebben ze vrijwel altijd iets gemeen: ze zijn in ieder geval nat. Niks vervelender dan naar buiten moeten in een winterjas die je wel warm houdt, maar er niet voor zorgt dat je droog blijft. Daarom is een regenproof winterjas de ideale winterjas in onze natte kikkerlandje. Hieronder lees je meer over regenbestendige winterjassen die je prima kunt dragen tijdens een fikse winterse bui.

Wat zijn regenproof winterjassen precies?

De naam ‘regenproof winterjas’ verklapt al wel een beetje wat het precies is. Het is een winterjas die je ook lekker droog houdt. Meestal zijn dit jassen met een waterafstotende of waterdichte laag, waardoor je niet (direct) hartstikke doorweekt wordt als je door een regenbui wandelt of fietst. Dat is wel zo handig, want in Nederland regent het nogal eens. Wat mooi meegenomen is aan regenproof winterjassen is dat ze ook gewoon gedragen kunnen worden wanneer het sneeuwt. Nederland heeft over het algemeen niet heel veel sneeuwbuien in de winter, maar je weet maar nooit. En anders neem je de jas toch gewoon mee op wintersport naar Oostenrijk of Frankrijk?

Er is een groot aanbod regenproof winterjassen beschikbaar voor hem, haar en voor kids. Voor kinderen is zo’n waterdichte jas misschien wel extra handig, aangezien de meesten in ieder seizoen gewoon lekker naar buiten willen. Hoe leuk is het als je én lekker warm én heerlijk droog alsnog buiten kan spelen? Daar worden heel wat kinderen blij van! Natuurlijk is het voor volwassenen ook een prettig idee om warm en droog naar buiten te kunnen. Met een regenbestendige winterjas hoef je je daar geen zorgen meer om te maken, want hiermee weet je zeker dat je niet nat wordt.

Sportieve regenproof winterjassen voor mannen en vrouwen

Wanneer je op zoek bent naar een regenproof winterjas zul je al gauw merken dat er vooral veel sportieve modellen te vinden zijn. Dat is niet heel gek, want zo’n sportieve jas gebruik je vaak voor activiteiten in de buitenlucht. Gelukkig hoef je echt geen sportief iemand te zijn om te mogen genieten van een mooie regenproof winterjas. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy parka als regenbestendige winterjas? Parka’s zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse mode en zijn een goed voorbeeld van een tijdloze winterjas. Dat betekent dat je eigenlijk iedere winter wel een parkajas kunt dragen. Daarom is het kopen van zo’n jas als regenproof winterjas een heel goed idee. Extra leuk: voor zowel mannen als vrouwen is er volop keuze.

Hoewel er weinig redenen zijn om niet voor een parkajas te gaan, kan het natuurlijk zo zijn dat je liever voor een ander sportief model gaat. Een parka is over het algemeen namelijk wat langer - dit soort jassen komen tot net boven je knieën. Wil je liever voor een kortere winterjas gaan die waterdicht is? Wat dacht je in dat geval van een gewatteerde regenjas? Gewatteerde regenjas zijn de laatste jaren enorm hip geworden. Ze zijn tegenwoordig te koop in de meest diverse kleuren, waardoor er voor iedere look en voor iedere smaak wel een passende jas te koop is. Ga je voor een mooie zwarte regenjas of kies je toch liever voor een felle kleur, zoals paars, geel of rood?

Nette winterjassen die waterdicht zijn

Eerlijk is eerlijk: je moet wel houden van een sportieve look. Er is een groot aantal mensen dat hartstikke sportief is, maar dat dit niet per se in hun outfit wil laten zien. Dat is niet zo vreemd en helemaal niet erg; er zijn immers zoveel verschillende soorten winterjassen te koop dat je ook gewoon kunt kijken bij de meer nette jassen voor de winter. Ook daar vind je een groot aanbod regenproof winterjassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een langer gewatteerd jack met een waterdichte coating? Een zwarte gewatteerde jas geeft een look direct stijl en past ontzettend goed in verschillende soorten outfits. Je draagt zo’n jas goed op een denim skinny maar ook perfect op een nette jurk of rok.

Een jas die het ook altijd goed doet is de trenchcoat. Gelukkig voor ons bestaan er heel wat waterdichte trenchcoats die ideaal zijn voor de koudere dagen! Let er hierbij wel altijd op dat je voor een trenchcoat gaat die gewatteerd is. Anders mis je net dat stukje extra warmte wat juist zo lekker is op een winterse dag. Trenchcoats zijn hét item om je look classy mee te maken. Een basic zwarte trenchcoat is altijd goed, maar een beetje kleur kan ook veel doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beige of donkergrijze trenchcoat? Of ga juist voor een stijlvolle maar opvallende kleur zoals donkerrood of donkergroen. Dit soort kleuren maken een grijze winterdag ook nog eens wat vrolijker.

Vragen over regenproof winterjassen

Een regenproof winterjas kopen is makkelijker dan je misschien denkt. Heb je toch nog een vraag? Misschien staat je vraag met antwoord hieronder - waar we de meest gestelde vragen hebben verzameld omtrent dit onderwerp.

1. Hoe weet ik of een winterjas waterdicht is?

Dat weet je door goed te kijken wat de exacte eigenschappen van de jas zijn. Wanneer je je jas online shopt, zie je dit altijd op de pagina van de jas zelf staan. Bij kenmerken of eigenschappen lees je waar de jas van gemaakt is en of de jas waterdicht is.

2. Wat is het verschil tussen regenproof en waterafstotend?

Een regenproof winterjas is waterproof, wat betekent dat je ermee in een flinke regenbui kunt staan zonder écht nat te worden. Een jas die waterafstotend is heeft deze eigenschap niet. Met zo’n jas kun je eventjes in een bui staan, maar zul je uiteindelijk alsnog nat worden. Zoek je een waterdichte jas dan is waterafstotend als eigenschap dus niet genoeg.

3. Wanneer heb je een winddichte jas nodig?

Waterdichte jassen in de winter zijn fijn, maar winddichte jassen ook. Die gebruik je vooral wanneer je regelmatig buiten fietst of wandelt en je divers weer moet trotseren. Let hierbij goed of het materiaal wind doorlaat of niet en kies voor een winterjas met een hoge kraag en/of een capuchon. Dat scheelt al ontzettend veel met hoe koud (of warm) je het hebt.

4. Kan ik een wollen winterjas waterdicht maken?

Wol is een materiaal dat van nature waterafstotend is. Met specialeflo impregneermiddeltjes kun je deze stof ook waterdicht maken. Denk bijvoorbeeld aan de sprays van HG - die zijn ideaal voor het waterdicht maken van wollen (winter)jassen en jassen van andere stoffen. Daarna profiteer je van een warme én waterdichte wollen jas.

5. Kan ik regenproof winterjassen wassen?

Dat verschilt per jas. Het is aan te raden om het labeltje in de jas goed te checken voordat je de jas in de wasmachine gooit. Bij veel waterdichte jassen verdwijnt de waterdichte laag wanneer je de jas in de wasmachine doet. Met een impregneerspray kun je die laag terug krijgen, maar het is maar net de vraag of je dat op die manier wilt doen. Een jas wassen kun je soms beter met de hand doen. Controleer dus altijd het labeltje met wasinstructies en lees ons stappenplan om een waterdichte jas te wassen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.