Uit welke materialen winterjassen kun je kiezen?

Je komt allerlei verschillende soorten materialen tegen in je zoektocht naar de ideale winterjas. Hierbij zul je zien dat er in diverse prijsklassen mooie winterjassen te koop zijn. Hierdoor is er voor ieder budget wel een stevige jas te vinden. Maar: uit welke materialen kun je allemaal kiezen? Sterker nog: wat zijn goede materialen voor je winterjas? De kans is groot dat je op zoek bent naar een winterjas die lekker warm is. Natuurlijk is het leuk als de jas er ook nog eens mooi uitziet, maar het belangrijkst is dat de jas ervoor zorgt dat je het niet koud krijgt. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende soorten materialen voor je winterjas.

Belangrijk: warme jas die goed ademt

Het belangrijkste aan een winterjas voor dames, heren en kids is dus dat de jas je goed warm houdt. Hierbij is het goed om te weten dat niet iedere warme jas direct geschikt is. Je moet namelijk ook kijken naar of het materiaal goed ademt. Dit ga je waarschijnlijk wel terug zien in het prijskaartje: een jas die én warm is én goed ademt is vaak een duurdere winterjas. Houd rekening met het feit dat je zo'n jas meerdere winters zou moeten kunnen dragen, waardoor de aankoop in verhouding niet heel duur is. Zie het als een goede investering.

Waarom het zo belangrijk is dat een jas goed ademt? Heel simpel: door een warme jas kun je al gauw gaan zweten; helemaal wanneer je van buiten naar binnen gaat. Denk bijvoorbeeld aan een middagje shoppen, waarbij je continu in en uit winkels loopt. Je wilt natuurlijk niet dat je steeds ontzettend gaat zweten wanneer je ergens binnen stapt. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kwalitatieve wollen jas, waarbij het wolgehalte in ieder geval minstens 80% is. Wol is een heel warm materiaal dat je goed warm houdt en dat goed ademt.

Waterdichte jas in de winter

Naast warmte is het wel zo prettig wanneer je over een waterdichte jas zoals een regenjas beschikt. Nederland kent maar weinig winters waarin het echt veel sneeuwt, maar we hebben wel veel winterse seizoenen met genoeg regen. Heb je geen waterdichte jas aan dan kun je het flink koud krijgen in de winterse wind! Gelukkig zijn er veel soorten winterjassen die goed waterdicht zijn. Neem bijvoorbeeld de gewatteerde of gevoerde regenjassen die je zowel als regenjas en als een fijne winterjas kunt dragen. Een wollen jas zoals hierboven beschreven is een fijne winterjas maar helaas niet echt waterdicht.

Goede waterdichte jassen vind je in de outdoorsectie. Door de jaren heen zien we steeds vaker dat outdoorjassen als gewone winterjassen worden gedragen. De producenten van dit soort jassen passen de modellen daar dan ook op aan, waardoor zo'n jas meer comfort biedt en gemakkelijker is voor iedere dag. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke warme Scandinavische jas of een mooie parkajas met capuchon. Dit soort jassen zijn vaak waterdicht en zitten ook nog eens heerlijk.

Lichte maar warme winterjas

Tot slot is het prettig om in de winter een lichte maar warme jas te dragen. Vaak draag je al voldoende kleren aan je lijf, waardoor een zware jas net iets te heftig kan aanvoelen aan je lichaam. Daarom raden we het aan om eens te kijken naar lichtgewicht jasjes voor de winter die voldoende warmte bieden voor het koude seizoen. Ook hierbij zou je weer eens tussen de outdoorjassen kunnen kijken. Wandelaars, kampeerders en fietsers willen bijvoorbeeld ook echt niet te veel gewicht dragen, waarom jij dan wel?

Dat soort jasjes beschikken vaak over een voering van dons, waardoor je alsnog lekker warm blijft. Vandaag de dag vind je in veel webshops ook meer van dit soort donsjassen zonder dat het direct een outdoorjas is. Dat komt omdat de vraag naar donzen jasjes in de winter erg groot is. Denk hierbij aan zowel korte als langere modellen: wat dacht je van een donsjas tot op of zelfs over je knieën? In Nederland hebben we dat qua kou niet echt nodig, maar misschien ben je wel zo'n koukleum dat je best zin hebt in zo'n lange winterjas!

Vorige

Zachte winterjassen voor baby's

4 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.