Vijf vragen over je winterjas

Sta je op het punt een winterjas te kopen? Mooi! Maar misschien twijfel je nog. Je kunt het geld immers maar één keer uitgeven. Het gebeurt best vaak dat een jas terug wordt gestuurd, omdat deze achteraf toch niet aan de wensen voldeed. Om teleurstellingen te voorkomen, kun je vijf vragen stellen over je keuze. Zo kun je tijd en geld besparen als je in één keer de goede jas koopt.

Wat mag het kosten?

Eerlijk is eerlijk: Nederlanders denken vooral eerst aan de prijs. Dat is geheel terecht. Heb je een kleine portemonnee? Dan kun je op onze website zoeken naar een winterjas die past bij een klein budget. Je klikt eerst op wat voor jas je zoekt en filtert vervolgens op budget. Dan zie je dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een mooie, maar stijlvolle winterjas.

Vind ik het model wel mooi?

Je bent helemaal verliefd op de kleur, helemaal verliefd op het materiaal, maar of je het model mooi vindt, weet je misschien niet zo goed. Soms sluit je onbewust een soort compromis. En dat terwijl het model van de winterjas het aller belangrijkst is. Deze moet namelijk goed bij je lichaam passen.

Heb je dringend wat stijltips nodig? Dan biedt Jas.nl hulp! We schreven twee blogs met stijltips:

  1. Stijltips voor dames winterjassen
  2. Stijltips voor heren winterjassen 

Zo weet je zeker dat je de perfecte winterjas koopt. Een winterjas die niet bij jouw garderobe past, ga je toch nooit dragen.

Welke kleur jas zoek ik?

Dit is altijd een dilemma. Je vindt een fleurige jas wel mooi, maar het is de vraag of de kleur volgend jaar nog wel in de mode is. Eigenlijk kun je het niet veroorloven om volgend jaar weer een nieuwe winterjas te kopen, maar die fleurige kleur is zo mooi.

In dat geval kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur. Je winterjas kan dan nog jaren mee. Je loopt niet het risico dat je volgend jaar wordt aangestaard. Een zwarte, grijze of witte winterjas kan nog prima. Bovendien: een te uitgesproken kleur kun je snel zat worden. Dan blijft de jas maar aan de kapstok hangen. Zonde!

Matcht mijn jas bij de rest?

Mannen denken meestal niet zo na over het matchen van kledingstukken, maar vrouwen des te meer! Die willen weten of de kleur van hun winterjas wel bij hun sjaal past, of welke kleur winterlaarzen er onder moeten. Misschien heb je wel al accessoires gekocht, maar ben je nog zoekende naar de winterjas.

Denk bij het uitkiezen aan het model van de jas, het materiaal en vooral de kleur. Zorg ervoor dat je outfit echt één geheel is. Doe je dat niet, dan krijg je al snel dat het ‘vloekt’. Dat moeten we voorkomen!

Hoe gaat de jas dicht?

Het lijkt niet de meest belangrijke vraag, maar schijn bedriegt. Je hebt keuze te over: rits, houwtje-touwtje, haakjes drukknoopjes. Uiteindelijk bepaalt de sluiting van de jas hoe warm of koud de jas is. Met een onhandige sluiting heb je namelijk niets aan de dikke stof van je winterjas. Dat tocht te veel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.