Wanneer koop je je winterjas in de sale?

Een nieuwe winterjas kopen kan erg prijzig zijn, helemaal wanneer je ieder jaar de nieuwste winterjas volgens de laatste trend wilt hebben. Daarom is het erg fijn dat de sale bestaat: een paar periodes per jaar waarin je winterjassen en andere kleding met veel korting kunt aanschaffen, zowel online als in de fysieke winkels. De bekendste momenten zijn de grote wintersale en zomersale, wanneer duizenden items goedkoper de toonbank over gaan. Maar wanneer in het jaar is er sprake van sale? Dat lees je in dit artikel.

Wat betekent sale voor winterjassen?

Sale, ook wel uitverkoop, genoemd is de periode waarin je winterjassen kunt kopen met heel veel korting. Wist je dat de korting soms tot wel 70% of 80% kan oplopen? Dat is behoorlijk veel wanneer je het vergelijkt met de originele prijs. Daarom is het voor veel mensen de moeite waard om te wachten op het moment van sale. Wollen winterjassen kunnen bijvoorbeeld nogal prijzig zijn waardoor het erg prettig is wanneer er enkele tientjes van de prijs gaan.

In het begin van de winter worden winterjassen vaak nog goed verkocht. Naarmate de winter vordert loopt de verkoop aanzienlijk terug. Dat is de grootste reden waarom winterjassen in de uitverkoop gaan. Het is dus absoluut een aanrader om die ene prachtige trenchcoat als winterjas of lange winterjas te scoren wanneer de winter al even bezig is. Je betaalt er een stuk minder voor en je kunt er alsnog dezelfde en de winter erop van genieten! Let er echter wel op dat de jas die je al een tijdje in je hoofd hebt ook uitverkocht kan zijn of niet in de sale komt. Ga dus niet wachten op een bepaalde jas, maar kijk pas in de sale in de winter.

Wanneer winterjassen shoppen in de sale?

Er zijn meerdere momenten van uitverkoop in het jaar. De meest bekende zijn de zomersale en de wintersale, maar ook tussendoor bestaan er nog kleinere uitverkopen. Wanneer je een mooie winterjas voor een lagere prijs wilt scoren is het aan te raden om middenin het winterse seizoen te wachten op de wintersale. Tijdens de wintersale komen er allerlei winterse items, waaronder winterjassen, in de uitverkoop. Dat is handig, want dan heb je er in dezelfde winter er nog wat aan.

Een ander moment om een goede winterjas te kopen is na de winter. In de periode tussen de winter en de lente is er ook uitverkoop bij veel (web)winkels. De winterse items moeten dan immers plaatsmaken voor de tussenjassen en andere dunnere kleding. Wacht je tot het laatste moment, dan is de kans groot dat je écht veel voordeel kunt pakken. Het enige nadeel is dat het aanbod winterjassen op dat moment al een stuk dunner is. Wanneer je dat niet uitmaakt is deze periode het moment om heel goedkoop een winterjas te scoren.

Ook bij Jas.nl vind je regelmatig sale: goedkope winterjassen van hoge kwaliteit. Houd daarom de webshop in de gaten voor de beste deals.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.