Wat is de ideale winterjas

We hebben in Nederland de afgelopen jaren te maken gehad met milde winters waarbij we over het algemeen te maken hadden met koud, winderig en zonnig weer. Een enkele keer hadden we te maken met een vorstperiode waarbij ijzel en sneeuw het dagelijkse leven enigszins ontregelde. Natuurlijk kan je in de Hollandse winter geen gebruik maken van een jas die je ook in het voorjaar of de zomer draagt. Ons klimaat vereist dat je een dikke en warme winterjas in de kast hebt hangen die je bij barre winter omstandigheden kan dragen.

Waar moet je op letten bij de ideale winterjas?

Waar moet je nu echt op letten als je een winterjas gaat aanschaffen? Welke merken hebben een goede reputatie qua kwaliteit? Wat zijn de richtprijzen waar ik op moet letten? Allemaal vragen die de aanschaf van een winterjas soms wel eens tot een complex vraagstuk kunnen maken. Wij hebben een aantal aandachtspunten op rij gezet waarmee we hopen dat je een doordachte keus kan maken bij de aanschaf van een dames winterjas.

Scholieren

Als scholier zal je vaak op de fiets zitten en moet je je goed en warm kleden. In dit geval zal een te korte winterjas beslist niet handig zijn. Echter een driekwart- of lange winterjas met veel zakken is dan wel een erg goede oplossing. Je hebt het warm, je kan jouw spulletjes (portemonnee, smartphone, sleutels, handschoenen enzovoorts) kwijt en je bent ook nog goed beschermd als het regent. Als je veel gebruik maakt van accessoires is het wel handig als de kleur van jouw jas zodanig is gekozen zodat je gemakkelijk bijpassende accessoires kunt vinden.

De buitenmens

Voor iemand die aan veel buitenactiviteiten deelneemt moet de winterjas juist weer warm en functioneel zijn. Als je veel wandelt kan een lange winterjas juist weer belemmerend zijn terwijl een korte winterjas juist weer niet genoeg bescherming biedt. Natuurlijk moet een winterjas bij buitenactiviteiten ook functioneel zijn. Zo biedt een bont gevoerde capuchon veel warmte en comfort, is een lichtgewicht jas erg handig voor lange wandelingen, bieden veel zakken de mogelijkheid om jouw spulletjes op te bergen en biedt en dubbele sluiting veel bescherming tegen regen en wind.

De modieuze mens

Als je trendy bent en veel aandacht hebt voor jouw uiterlijk, ga je niet als een soort bont gekleurde eskimo de deur uit. Je let op de modetrends waarbij het model jas belangrijker is dan de functionaliteit. Een lange of driekwart modieuze winterjas zal dan echt de voorkeur hebben boven een kleurrijk ski-jack. Hierbij moet je natuurlijk ook goed letten op de kleur van de jas zodat je gemakkelijk bijpassende accessoires kan kopen.

De buitenwerker

Er is natuurlijk ook een grote groep mensen die voor hun beroep regelmatig in de buitenlucht vertoeven. Zo zullen bouwvakker vooral baat hebben bij een winterjas die functioneel is, goed ventileert en hen vrij laten bewegen. Een vertegenwoordiger heeft juist weer meer behoefte aan een lange of driekwart winterjas die een zakelijke uitstraling waarborgt. Iemand die juist afwisselend buiten en binnen actief is heeft weer veel profijt van een gemakkelijke en comfortabele lichtgewicht winterjas. In de horeca bediening is het gemakkelijk als de jas ook voorzien is van veel zakken zodat je veel opberg mogelijkheden hebt.

De buitensporter

Als je veel deelneemt aan sportactiviteiten in de open lucht is een lichtgewicht jas erg handig. De winterjas dient voorzien te zijn van goede ventilatie en het moet de drager veel bewegingsvrijheid bieden. Hiernaast is het belangrijk dat de winterjas veel mogelijkheden biedt om jouw accessoires (Smartphone, sleutels, enzovoorts) op te kunnen bergen. Veel buitensporters hebben een voorkeur voor een ski-jack of een driekwart sportieve winterjas.

De sociale mens

Natuurlijk is er ook een grote groep mensen die tijdens de wintermaanden hun tijd liever voor de open haard doorbrengen. Zij zullen zich alleen naar buiten begeven als zij naar bijvoorbeeld een verjaardag, hun werk of naar de schouwburg gaan. Een winterjas is in dit geval functioneel en moet bewegingsvrijheid en comfort bieden. Bij deze groep mensen is vooral de driekwart en de lange winterjas erg populair.

De juiste winterjas

De keuze voor een juiste winterjas is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke activiteiten. Hierbij moet je natuurlijk bepalen hoeveel je in de openlucht bezig bent en wat jouw persoonlijke eisen zijn als je een winterjas gaat aanschaffen. Let bij de aanschaf er goed op dat de winterjas winddicht en waterafstotend is, genoeg functionaliteit biedt en veel comfort en warmte biedt. In de verschillende internetwinkels heb je meer dan genoeg keuze waarbij de kwaliteiten en de prijzen sterk uiteen lopen. Wil je een kwaliteit winterjas die je meerdere seizoenen gaat gebruiken, of zoek je juist een goedkope functionele winterjas die slechts één seizoen moet meegaan? Wat je ook zoekt, op onze site tref je meer dan genoeg informatie om een goede winterjas aan te schaffen.

Volgende

Online winkelen is een big business

16 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.