Wat moet je allemaal meenemen om je te wapenen tegen de sneeuw?

Nu het winterse seizoen weer op het punt staat van beginnen kun je je langzaam maar zeker weer gaan voorbereiden op een heerlijke wintersport. Of je nu naar Oostenrijk, Canada, Frankrijk, Italië, Bulgarije of Duitsland gaat; feit is dat je je voor iedere bestemming in de winter goed moet voorbereiden, zelfs wanneer je niet van plan bent om de latten onder de voeten te binden. Sneeuw is heerlijk, maar ook erg koud. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld waar je rekening mee moet houden om in te pakken wanneer je op vakantie gaat naar de sneeuw.

Kies voor een warme winterjas

Een van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen naar de sneeuw is een warme en comfortabele winterjas waar je je vrij in kunt bewegen. Ga je op wintersport? Dan voldoet een kwalitatieve wintersportjas ook als gewone winterjas tijdens de dagen dat je niet aan het wintersporten bent. Een goede winterjas is over het algemeen gevoerd, heeft een waterdichte coating en kan dicht tot aan of over je kin. Een lange winterjas is heel fijn voor wat extra warmte, maar wellicht iets minder handig wanneer je actief gaat wintersporten. Kies in dat geval voor een winterjas die net over je billen valt, zodat je alsnog lekker warm blijft en vrij kunt bewegen. Combineer de jas met een dikke sjaal, een warme muts en natuurlijk een paar goede handschoenen.

Warme (thermo)kleding

Natuurlijk is er nog meer dan dat: het is namelijk ook erg belangrijk wat je onder die winterjas draagt. Hoe gevoerd een winterjas ook is, je kunt het alsnog koud krijgen wanneer je niet de juiste kleding onder draagt. Neem bijvoorbeeld thermokleding mee waarmee je meerdere laagjes kunt creëren. Wanneer je het te koud hebt, trek je er nog een laagje overheen aan en wanneer je het te warm hebt, haal je een laagje weg. Een groot voordeel van thermokleding is dat het licht in gewicht is en dus gemakkelijk is om mee te nemen en dat je er heel veel lagen van aan kunt trekken zonder een niet comfortabel gevoel te hebben. Wist je dat er zelfs thermo-ondergoed bestaat en dat dat absoluut een aanrader is tijdens het wintersporten of wandelen in de sneeuw? Neem altijd een of twee extra setjes thermokleding mee zodat je reserve hebt wanneer je kleding nat wordt.

Sneeuwschoenen

Wat veel mensen nog weleens vergeten zijn kwalitatieve snowboots. Je zult je sneeuwschoenen ontzettend dankbaar zijn tijdens een fikse wandeling in de sneeuw, zelfs al wanneer je bijvoorbeeld alleen even naar het dorp loopt. Zodra je voeten namelijk koud zijn is het lastig om warm te blijven en zul je zien dat de rest van je lichaam ook snel afkoelt. Bespaar dus zeker niet op een paar stevige, comfortabele en waterdichte sneeuwschoenen. Draag hierin altijd een paar warme sportsokken of een paar nauw aansluitende wollen sokken zodat je voeten niet koud worden. Dat je schoenen waterdicht zijn is ook van groot belang: natte voeten in de sneeuw moet je écht niet willen, daar krijg je last van tijdens maar ook na het lopen.

Extra handige spullen

Bovenstaande tips zijn wel een beetje de basis wanneer het om een sneeuwtrip gaat. Je kunt er altijd nog voor kiezen om wat extra te doen om jezelf te wapenen tegen de sneeuw. Zo is een losse col bijvoorbeeld een echte aanrader. In de wintersportwereld wordt deze col ook wel een buff genoemd; een ronde doek die je tot ver op je gezicht kunt dragen zodat je hals en gezicht warm blijven. Ook is het prettig om een thermosfles mee te nemen waar je heet water of koffie in kunt doen voordat je gaat wandelen of een andere activiteit in de sneeuw gaat ondernemen. Een zonnebril of een skibril is ook zeker een must in de sneeuw: de weerkaatsing van de zon op de sneeuw kan soms ontzettend fel zijn, waardoor je last kunt krijgen van je ogen. Tot slot is het een aanrader om zonnebrandcrème en lippenbalsem met SPF mee te nemen: hoog op de berg is de kans op verbranden immers een stuk groter dan in het platte Nederland.

Vorige

Vintage winterjassen voor mannen

17 oktober 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.