Wat zijn de warmste jassen voor de winter?

Je bent er gek op of je haat het: de winter. Hoewel de Nederlandse winters over het algemeen best mild zijn, kan het in de avonden en de ochtenden vaak behoorlijk koud worden. Dit zijn vaak net de momenten dat je wellicht onderweg bent naar je werk, naar je school of naar iets anders. Wanneer je ook nog eens op de fiets moet, is het van groot belang om een lekkere warme jas op de fiets te dragen. Maar: welke winterjassen zijn nou écht warm? En welke winterjassen houden je ook daadwerkelijk warm naarmate je langer buiten bent? Wanneer je wilt gaan voor warmte moet je vooral even verder lezen. In dit artikelen beschrijven we de warmste winterjassen voor jou.

Kies voor zekerheid: een outdoorjas

Wanneer je een echte buiten mens bent of veel buiten in het algemeen bent en wanneer je 100% de garantie wilt hebben dat je het lekker warm hebt, is het aan te raden om voor een kwalitatieve outdoorjas te gaan. Jassen die daadwerkelijk bedoeld zijn om er buiten mee te lopen in de winter zijn namelijk vaak ook precies van de goede kwaliteiten om je warm te houden, mits je voor een kwalitatieve outdoorjas gaat natuurlijk. Een goed voorbeeld zijn Scandinavische winterjassen; in Scandinavië willen mensen het niet koud hebben in de toch al zulke koude winters daar. Ze willen er hierbij wel fashionable uitzien en voilà: de Scandinavische winterjas is geboren.

In Nederland vind je diverse merken die Scandinavische jassen verkopen. Meestal hebben we het hier wel over de wat duurdere jassen, maar hierbij moet je wel weten dat dergelijke jassen meestal van duurzame materialen zijn gemaakt. Dit soort materialen kunnen jaren mee, waardoor een investering in zo'n stevige outdoorjas uiteindelijk waarschijnlijk zelfs goedkoper is. Ga er daarom even voor zitten en kies de jas die het beste bij je past. Naast de typische trendy Scandinavische jassen zijn er honderden soorten outdoorjassen die én heerlijk zitten én lekker warm zijn.

Wollen jassen houden je altijd warm

Hebben we het over een écht warme winterjas dan hebben we het natuurlijk ook over wollen winterjassen. Wollen winterjassen, zoals mantels of lange wollen jassen, mogen absoluut niet ontbreken in het lijstje 'warmste winterjassen in 2019/2020'. Sterker nog: wol is en blijft een materiaal waarin de kans klein is dat je het koud krijgt. De textuur van het materiaal is erop gemaakt om dieren warm te houden in het koude seizoen en guess what: precies daarom wordt wol gebruikt in warme winterjassen. We zijn er wel van overtuigd dat dieren ook hun vacht moeten houden om het warm te blijven hebben. Kies daarom voor een ecologisch verantwoorde jas van bijvoorbeeld biologische wol.

Wollen jassen komen vandaag de dag in verschillende pasvormen en maten. Wat bijvoorbeeld helemaal hip is, zijn lange jassen van wol. Het voordeel van zo'n lange jas in combinatie met wol als materiaal is het feit dat hoe langer de jas is, des te warmer je gehouden wordt. Het is hierbij extra mooi meegenomen dat dit ook nog eens de trend is, want geef toe: het liefst wil iedereen vooral lekker warm blijven. Combineer de oversized jas met een mommy jeans en een paar (warme!) sneakers of veterschoenen en je winterse look is klaar.

Hip en warm: leren jassen

Tot slot willen we je, zoals wel vaker, nog even de voordelen laten weten van leren jassen. Leer is een ontzettend warm materiaal. Net als bij wol geldt het feit dat leer (dierenhuid) bedoeld is om een dier warm te houden. Ook hierbij is het dus niet vreemd dat zo'n extra laag huid een mens ook heel warm houdt. Bekijk online wat de mogelijkheden zijn omtrent biologisch leer of kies voor imitatieleer wanneer je liever niet voor echt leer gaat. Je moet wel weten dat nep leren jassen vaak net iets minder warm zijn dan echte leren jassen.

Extra tip: deze winter zien we alvast een voorproef op het voorjaar van 2020. Lakleren jassen zijn namelijk langzaam maar zeker de collecties aan het veroveren. Het leuke hiervan is dat we lakleer in eerste instantie voornamelijk zagen in de collecties voor dames, maar dat we nu ook enkele exemplaren voorbij hebben zien komen bij de heren. Vind lakleer nog net een stapje te ver gaan? Dan kun je gerust kiezen voor een stoer bikerjack of een andere gevoerde leren jas voor warmte in de winter. 

Vorige

Welke jas draag je op de fiets?

6 december 2019
Volgende

Rode winterjassen combineren

12 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.