Welke kleur winterjas past het best bij mij?

Hoe kan dat toch? Dat sommige mensen een rode winterjas heel goed kunnen hebben en dat bij anderen de kleur rood toch net iets minder goed uitpakt? Bij het uitkiezen van de juiste winterjas is het aan te raden om te kijken naar de kleur van je huid. Heb je bijvoorbeeld een bleke huid die snel rood kleurt? Dan is de kleur rood niet de juiste kleur voor jou, omdat deze kleur het rode juist alleen maar benadrukt. In dit artikel lees je meer over welke kleur winterjas bij welke huidskleur het beste past. Wellicht is het handig om te lezen voor jou?

Donkere huid: kleuren winterjassen

Met een donkere huid kun je héél veel verschillende soorten kleuren winterjassen aan. Waar een bleke huid bij sommige kleuren flets wordt versterkt een donkere huid juist diverse kleuren. Natuurlijk kun je in dit geval kiezen voor een mooie donkere winterjas, maar voor aankomende winter mag het ook best wel wat meer opvallend! Wat dacht je bijvoorbeeld van een rode winterjas? Of misschien een felgroene?

Net als bij andere huidskleuren is er ook een no go bij een donkere huidskleur. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om een bruine jas te dragen, omdat het contrast met de huidskleur te weinig is. Zoals je hierboven las over een rode jas bij een bleke huid die snel rood wordt, zo geldt dat ook voor een donkere huidskleur met een bruine jas. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat dit ‘niet mag’, maar des te leuker om voor een kleur te kiezen die iets beter matcht toch?

Winterjassen voor een bleke huid

Heb je een bleke huidskleur en ben je op zoek naar de juiste kleur winterjas? Draag dan mooie uitvoeringen van de kleuren bordeaux, marineblauw, donkergroen, zwart, bruin en donkergrijs. Stuk voor stuk diverse kleuren waar je heel veel mee kunt combineren. De key bij een bleke huid is dat je vooral niet moet kiezen voor lichte en/of pastelkleuren. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je nóg bleker lijkt.

Dit betekent niet dat je alleen maar voor sombere kleuren hoeft te kiezen. Sterker nog: je kunt deze donkere tinten goed combineren met lichte tinten zoals wit of crème. Waar je absoluut niet voor moet gaan met een bleke huid? Een felgele winterjas. Felgeel zorgt ervoor dat je bleke huid extra benadrukt wordt. Zodra je een beetje kleur in je gezicht hebt is een gele jas overigens hartstikke leuk, maar voor een winterjas kun je beter voor andere kleuren kiezen.

Licht getinte huid

Tot slot: de licht getinte huidskleur in combinatie met kleurrijke winterjassen. Bij een licht getinte huidskleur kun je vrijwel alle soorten kleuren hebben. Een absolute goede match is een kleur die lichter is dan je eigen huidskleur om op die manier de schoonheid van je eigen huidskleur te benadrukken. Waar moet je dan aan denken? Winterjassen in de kleuren crème, camel, lichtrood, lichtgroen et cetera. Ook wit met andere neutrale tinten doet het heel goed op een licht getinte huid.

Ook bij bovenstaande huidskleuren zijn er kleuren die iets minder passen. Kleuren met gele of groene ondertonen zullen zich al snel aanpassen aan de licht getinte huidskleur. Een olijfkleurige huid beschikt immers ook over deze tinten. Je kunt gerust gaan voor feller groen of feller geel om op die manier alsnog flink op te vallen met je winterjas. Waar je ook voor kiest, kies altijd een kleur waar je jezelf fijn bij voelt. Daar kan geen advies tegenop!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.