Welke materialen jassen zien we in het najaar?

Het lijkt wel herfst in Nederland! En dat terwijl het écht nog volop zomer is. Wie weet komt de zomer nog terug, maar voor nu hebben we door dit regenachtige weer toch echt al een beetje zin gekregen in het najaar. Daarom kijken we alvast met jou wat de trends zijn voor het najaar van 2019/2020. Eerder schreven we al over de trendkleuren van het aankomende najaar, in dit artikel willen we je wat meer vertellen over de materialen die deze herfst en winter worden gebruikt voor de fijne tussenjassen en winterse winterjassen. We gaan voor biologische jassen, zachte materialen en verfijnde details. Heb je ook al zo'n zin in de herfst?

Natuurlijke look met biologische materialen

De eerste trend die we veelvuldig terug gaan zien is die van de biologische materialen. Ecovriendelijke jassen zijn hip! Consumenten voelden zich al een hele tijd aangetrokken aan fashion die gemaakt is van natuurlijke stoffen en het liefst zelfs ook natuurlijke kleuren. Minimalistische en natuurlijke jassen zagen we immers in de lente ook al verschijnen in de diverse collecties van de bekende merken. In onze drukke levens kiezen we steeds vaker voor kwaliteit: duurzame jassen die een behoorlijke tijd meegaan in plaats van goedkope jassen die we na één seizoen kunnen weggooien. We geven steeds daarnaast steeds meer om een betere wereld, waarbij duurzame jassen ook veel beter passen.

Om zo'n natuurlijke look te creëren kiezen we steeds vaker voor natuurlijke materialen die biologisch verantwoord zijn. Wat dacht je van een mooie katoenen jas die je in de herfst lekker warm houdt en die je in de warmere lentes en zomers juist kunt dragen om koel te blijven? Katoen is een kwalitatieve stof dat met de juiste verzorging jaren mee kan gaan. Dat geldt ook voor linnen jassen: linnen is tevens een prachtig materiaal waar je jarenlang van kunt genieten. Toegegeven: voor dit soort jasjes betaal je weliswaar iets meer, maar wanneer je bekijkt hoe lang je zo'n jasje kunt dragen is het in verhouding helemaal geen dure jas.

Jassen van zachte teddy

Wat ook opvalt is dat we in het najaar weer massaal kiezen voor de teddy coat. Teddy coats waren enkele jaren geleden helemaal hip. Je kon geen meter over straat lopen zonder een mooie teddy coat te spotten. Je hebt dus geluk als je nog een fraai exemplaar in de kast hebt hangen: teddy coats kunnen namelijk gewoon weer gedragen worden in een trendy look. Het grote voordeel van teddy is dat het je heerlijk warm houdt en dat het ook nog eens lekker comfortabel zit. Daarnaast kun je zo'n jas in verschillende looks dragen: of je nu gaat voor een romantische look of wanneer je juist een jeans met een paar sneakers wilt combineren met een stoere jas. De teddy coat is er dus voor iedereen.

Ook teddy coats zijn vaak gemaakt van natuurlijke kleuren. Je ziet ze vooral in bruine jassen langskomen. Voor dit najaar geldt hierbij ook dat natuurlijke kleuren de basis blijven. Dat is alleen maar mooi, want met natuurlijke kleuren kun je zelf alsnog flink uitpakken. Wil je liever toch gaan voor een gekleurde jas? Geen probleem: trendkleuren voor het najaar van 2019/2020 zijn onder andere rood en oranje met hier en daar zelfs een uitstapje naar roze jassen. Kortom: een warme basis met natuurlijke tinten zorgt voor een trendy geheel. 

Fluweel is hét materiaal in 2019

Last but not least: een fluwelen jasje, is dat iets voor jou? Deze verfijnde stof zien we ook dit najaar gewoon weer terug in de wereld der jassen. Fluweel is een materiaal dat eigenlijk altijd wel iets stijlvols blijft hebben. Ben je dus op zoek naar een stijlvolle nette jas voor op kantoor of naar een feestelijke jas voor een bruiloft of een avondje stappen dan zit je met fluweel altijd wel goed. Deze zachte en glimmende stof mogen we gerust onder de noemer boho jassen plaatsen. Fluweel is namelijk hartstikke hot en neemt ons mee terug naar de jaren 60 en 70.

Hoewel fluweel dit najaar vooral veel wordt gebruikt voor jumpsuits en jurken zien we ook zeker een verschuiving naar tussenjasjes. Dit soort jasjes hebben wel wat weg van retro jasjes van vroeger waardoor je het op verschillende manier classy kunt combineren. Ook interessant: waar we eerder fluweel juist zagen als materiaal voor de dames zien we dit jaar ook veel fluwelen jasjes voor heren voorbijkomen. Mannen die op zoek zijn naar unieke jasjes met een bijzondere touch zitten dus zeker goed met een fluwelen jas in een natuurlijke of juist opvallende kleur. Onze tip? Kies voor een bordeauxrode of een donkerpaarse variant om dat retro tintje naar boven te halen.

Volgende

Jassen van premium merken

14 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.