Welke winterjas bij welk figuur?

De winter komt er aan en de winkels en webshops breiden hun collectie uit met de mooiste nieuwe winterjassen. In de winter wil je voornamelijk een warme en comfortabele jas dragen. Ergens maakt het niet zoveel uit of die je iets groter of lomper maakt. Maar het is altijd handig om te weten waar je op moet letten bij jouw figuur bij het kopen van een winterjas. In dit artikel geven we tips welke winterjas het best bij welk figuur past.

Zandloper figuur

Heb je een zandloper figuur? Dan kun je veel winterjassen goed hebben, hoe fijn is dat! Je hebt rondingen maar ook een duidelijke taille. Ons advies is om voor een winterjas te gaan die je taille goed benadrukt. Denk aan een jas met een grote riem om de middel. Of een jas waarbij je de taille kunt aantrekken, dit zie je veel bij parka's. Jassen met een leuke print kan je ook goed hebben.

Atletisch figuur

Dit wordt ook wel een recht figuur genoemd. De onderkant en bovenkant van je lichaam lopen nagenoeg gelijk aan elkaar. Je hebt niet echt een taille, dus die zul je moeten creëren. We raden je af om een winterjas te kiezen waar je figuur compleet in verdwijnt. Denk aan oversized jassen of jassen waarbij je je taille niet kunt benadrukken. Korte sportieve jassen passen goed bij je 'atletische' bouw, maar als je lange benen hebt kun je ook gaan voor een mooie midi mantel die net iets boven je knie valt.

Appel figuur

Bij een appel figuur moet juist de nadruk van de taille af. Je hebt brede schouders en grote borsten, dus het volume zit vooral aan de bovenkant van je lichaam. De beste keus voor een appel figuur is een lange winterjas. Een mooie mantel of parka die je slanke benen nog wel laten zien. Vermijd puffer jackets of korte faux fur jassen. Een mooie lange faux fur daarentegen staat heel mooi bij jouw figuur.

Peer figuur

Brede heupen en smalle schouders zijn kenmerken van een peer figuur. Je hebt rondingen aan de onderkant van je lichaam. Om balans te krijgen in je figuur zijn winterjassen met opvallende kragen en grote capuchons zeker iets voor jou. Ze halen de nadruk van je brede heupen af en geven je smalle schouders een boost. Een jas met pofmouwen is ook een goede keus als je een peer figuur hebt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.