Winterjassen – de vijf trends van dit moment

Winterjassen zijn door de jaren heen steeds opvallender geworden. Een winterjas is al lang niet meer een jas ‘die je even draagt als het buiten sneeuwt en vriest’, maar een echt mode-object.

Ieder jaar stellen verschillende fashionista’s en trendwatchers vast wat de nieuwe mode gaat worden. En dit jaar is dat niet alleen een suikerzoet kleurtje, maar er zijn maar liefst vijf belangrijke trends waar je je aan moet houden als je er een beetje trendy bij wil gaan lopen.

Suikerzoet

De kleuren sprongen eruit vorige zomer, maar dat is nu not done. Het gaat nu juist om meer rust in de winterjassen, zonder dat de jas meteen in het oog springt. Waar vorig jaar juist de jas die meteen eruit sprong heel belangrijk was, gaat het er nu om dat je zachte kleuren kiest.

Volgens fashionista’s moeten de jassen ‘suikerzoet’ zijn. En daarmee bedoelen zij kleuren zoals pastel of gebroken roze. De kleur is niet alleen belangrijk voor de look, maar doet ook iets met je figuur. Daarom kun je een pastelkleurige winterjas best een maatje groter nemen, zodat de jas mooi afkleedt.

Groter

En als we het dan toch over de jas een maatje groter nemen hebben; bigger is better deze winter! Daarom mag de jas lekker oversized zijn, maar het formaat van de jas hangt wel samen met de kleur die je neemt. Als je een oversized jas neemt, kun je het beste gaan voor een jas met een pastelkleur of fijn grijze kleur.

Jassen die dat soort zachte kleuren hebben, staan meestal ook erg zakelijk. Zo val je op in een jas die er niet voor gemaakt is om op te vallen! Snap je ;)?

De jaren zestig

De jaren zestig zijn deze winter ook weer helemaal terug. Even terug naar de zestiger jaren: hoe zag zo’n jas er ook al weer uit?

Ten eerste heeft de jas een A-lijn (dat wil zeggen dat er meestal een vouw met knopen in het midden van de jas zit). Ten tweede krijg je dan kleuren zoals mosterdgeel. Je kan ook een jas nemen met een print, of juist effen houdt. Bovendien is de nek redelijk hoog.

Casual
Natuurlijk kun je ook gewoon een redelijk normale winterjas nemen, die zogenaamd ‘casual’ zijn. In het kort gezegd komt het op winterjassen neer zoals je ze kent. Maar een kleurtje kan wonderen doen: blauwgrijze tinten doen het bij casual business jassen er goed.

Lange jan

We hadden het al over oversized winterjassen, maar je kan ze ook langer te maken. Zowel mannen en vrouwen kunnen die jassen dragen, zonder er eng uit te zien. Mantels raken net niet de grond, en wapperen je achterna als het stormt. Vooral vrouwen die een lang en slank figuur hebben profiteren daar van. Mannen kunnen beter voor een casual business jas gaan.

Vorige

Trendy accessoires bij een jas

28 oktober 2017
Volgende

Hoe vind je een goedkope winterjas?

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.