Winterjassen outlets in Nederland

In Nederland hebben we flink geleden onder de economische recessie van de laatste jaren. Consumenten hadden weinig animo om luxe goederen aan te schaffen waardoor de omzet in onder andere de kledingbranche flink onder druk stond. Er ontstond een verschuiving in de omzet van de luxe en dure producten naar de goedkopere en minder luxe producten. Ook door de concurrentie van de grotere cash-and-carry textielketens zoals Zeeman, Primark, Wibra, Action en anderen werd de druk op het luxe kledingassortiment nog verder opgevoerd.

Door deze ontwikkelingen hebben de winkels in de binnensteden te kampen met teruglopende bezoekersaantallen en een dalende omzet. Veel winkels waren zelfs genoodzaakt om hun deuren te sluiten waardoor het winkelen in de binnenstad nog minder aantrekkelijk werd. Als gevolg van deze negatieve tendens hebben ook de grotere mode concerns en A-merken hun aandacht op het goedkope kledingsegment gericht. In grote outletcentra treffen we de outletwinkels van de meeste grote sport- en kledingmerken aan. De bekendste outletcentra treffen we aan in Lelystad (Bataviastad), Roermond (Designer outlet) en Roosendaal (Rosada outlet). Deze gaan wij in dit artikel voor jou behandelen.

Bataviastad (Lelystad)

Deze fashionoutlet biedt meer dan 100 outletwinkels van bekende en internationale merken die gezamenlijk een zeer ruim assortiment in kleding bieden. Zo zijn er outlets gespecialiseerd in onder andere kinderkleding, business kleding en sportkleding. Het management van Bataviastad heeft het voornemen om binnen zeven jaar het aantal winkels en outlets te verdubbelen. Op dit moment trekt Bataviastad ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Designer outlet (Roermond)

Het Designer outlet in Roermond biedt meer dan 150 outletwinkels waaronder de bekende internationale merken zoals Prada, Gucci, Armani, Burberry en praktisch alle sportmerken. De gemeente Roermond heeft onlangs plannen gelanceerd om het Designer outlet verder uit te breiden. Het Designer outlet heeft een magneetfunctie voor geheel Limburg, België en Duitsland en trekt daardoor een internationaal publiek aan.

Rosada outlet (Roosendaal)

Het Rosada outlet is met een kleine 85 outletwinkels de kleinste van de drie grote outlet centra’s. Ook hier treft men alle bekende merken op het gebied van mannen-, vrouwen- en kinderkleding, sportkleding en verschillende speciaalzaken. Het outlet centrum trekt vooral veel publiek uit zuidwest Nederland (Breda, Rotterdam en Zeeland) en België. Door het grote succes van deze drie grote outletcentra worden ook elders in het land plannen gemaakt voor het opzetten van dergelijke centra. Zo hebben de gemeenten Assen, Den Helder, Halfweg (Amsterdam) Zevenaar en Zwolle ook plannen. Door deze nieuwe outletcentra hopen de gemeenten een extra impuls te geven aan de lokale economie. Echter door grote weerstand van de lokale middenstand moeten de plannen ook wel eens in de koelkast gezet worden. Zo werden de plannen voor een groot outletcentrum in Alphen aan den Rijn en Zoetermeer zelfs volledig afgeblazen. In Halfweg, onder de rook van Amsterdam, zal in 2017 “The Amsterdam Style Outlet” zijn deuren gaan openen. Voor het winkelend publiek is deze ontwikkeling erg interessant.

Bezoekers, waaronder vooral gezinnen en echtparen, worden aangetrokken door de bekende en ook duurdere merken die met aanzienlijke korting worden aangeboden. Meestal maken de bekende merken hierbij gebruik van hun eigen winkels. Vooral door het enorm brede assortiment en de aantrekkelijke kortingen die deze outletcentra bieden, kan een dagje winkelen zelfs rendabel zijn. De outletcentra worden zelfs meer als toeristische trekpleister gezien en spelen hier graag op in door het bieden van een breed scala aan faciliteiten zoals restaurants, gratis wifi, kinderspeelplaatsen en uitgebreide parkeergelegenheden. Deze outletcentra zijn voornamelijk aan de rand van de stad gelokaliseerd en zijn daardoor goed en eenvoudig bereikbaar.

Volgende

Tussenjas combineren op frisse dagen

19 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.