Winterjassen voor kleine mensen

Ben je geen 1,85 met lange benen? Geen probleem, gelukkig zijn er genoeg leuke winterjassen voor kleine mensen. In plaats van een kleinere versie van een originele, lange jas te maken, ontwerpen modehuizen jassen voor kleine mensen. Je hoeft niet ver te zoeken om een flinke selectie jassen voor jouw formaat uit te zoeken.

Met de mode mee

Vroeger trokken kleine mensen gewoon alles aan wat in de mode was. Ook als het niet erg flatteus was. Een lange winterjas kan je dan wel warm houden, maar het heeft ook een ‘Waar gaat die jas met die persoon heen?’-effect. Dat moeten we zien te voorkomen. Een winterjas met tweeloops knopen is bijvoorbeeld een slecht idee. Die knopen leggen namelijk de nadruk op je lengte.

Het best kies je voor een slank gesneden winterjas, die tot heuplengte komt. Dan maakt het zelfs niet meer uit als je wat rondere vormen hebt. Kies voor een jas met enkele knoopjes. Dan lijkt het net of je iets langer bent.

Warm blijven in een dikke jas?

Dikke winterjassen zijn populair en vaak ook best praktisch. Ze zijn lekker warm en hebben niet veel onderhoud nodig. Je kunt er gewoon mee door de sneeuw rollen, en dan zijn ze nog niet stuk. En op een regenachtige dag, kun je een dikke winterjas zo weer drogen. Maar ze helpen niet bepaal mee in je look. Een dikke winterjas zorgt er bij mensen die klein van stuk zijn namelijk voor dat ze nog korter lijken.

Je kunt beter voor iets kiezen met een dunnere uitsnede. Denk bijvoorbeeld aan een pea coat met een mooie zwarte riem. Of met iets anders dat je taille benadrukt. Laat maar zien dat je een fantastisch lijf hebt! Jassen van een mix tussen wol en kasjmier zijn bijvoorbeeld perfect. Die houden regen en sneeuw ook goed tegen.

Op jacht naar een winterjas

Waar vind je zo’n flatteus zittende jas die bij jouw lengte past? Overal! In winkels, maar ook zeker op Jas.nl hebben we een mooie selectie. Het is best een investering, maar het is iedere cent waard. Kijk maar eens in de sectie ‘dames’ en houd onze checklist in de gaten. Op een rijtje:

  • Niet te lang;
  • Niet te dik;
  • Tot heuplengte;
  • Nadruk op de taille;
  • Wol of kasjmier.

Nog een tip: kies voor een jas waar jij je goed bij voelt. Koop een jas niet omdat deze ‘nu eenmaal in de mode is’, maar omdat hij goed bij je figuur past. Omdat de jas lekker warm is, en sneeuw en water afstoot. Heb je een iets krapper budget? Dan kun je het best voor een klassieke winterjas kiezen. Dan volg je niet de laatste mode, maar dan kies je voor een jas die echt nog jaren mee kan. Dat is dan wel weer iets positiefs aan klein zijn: je groeit niet uit de jas. 

Volgende

Zo gaat de winterjas langer mee

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.