Winterjassen voor studenten

Een goede winterjas is belangrijk voor een student. En dat mag ook wel, want de jas is het eerste kledingstuk dat anderen van je zien. Voor iedere gelegenheid is er een mooie jas te vinden. Studenten zijn immers ook steeds vaker ondernemer.

Zakelijke outfit

Heb je een eigen bedrijf, of ga je namens een bedrijf op pad naar een relatie of klant? Dan is het belangrijk goed voor de dag te komen. Er zijn genoeg studenten die voor iedere gelegenheid bepaalde kleding in de kast hebben hangen. Het moge duidelijk zijn dat je voor een zakelijke afspraak niet komt aanzetten in een ski-jack of andere sportieve jas.

Veel zakelijke jassen zijn te vinden in de kleur zwart. Ze hebben weinig tot geen versiersels en andere franje, hebben een kaarsrechte en vallen zeker niet te veel op. Zwart of bruin is chique, maar voor sommige mensen is het te saai. Het is zeker toegestaan om een donkere jas wat op te fleuren met een kleurrijke das of sjaal. Vrolijk, maar toch elegant.

Een jas voor op sollicitatiegesprek

Geloof het of niet, maar je sollicitatiegesprek begint eerder dan je zelf doorhebt. De werkgever kijkt misschien wel al door het raam naar buiten en ziet je aankomen. Nog voor je de kans krijgt je jas op de kapstok te hangen, heeft de toekomstige baas je al gezien. Dan kun je maar beter de juiste jas dragen. Kies voor een zakelijke, stijlvolle jas. Daarop hoort zeker geen print en het mag al helemaal niet vormloos zijn.

Kies voor een fatsoenlijke mantel, of een lange jas. Dat maakt een professionele indruk. Een warme overcoat is een goed voorbeeld van een lange jas waar je mee kunt scoren. Het valt goed te combineren met verschillende dresscodes en nog belangrijker: het past perfect bij een pak. Want je kunt echt niet solliciteren zonder pak.

De kroegtijger

De kroegtijger staat eigenlijk niet zo stil bij zijn of haar outfit. Als het maar gezellig is. Je ziet dan ook dat de winterjas een informele jas is. Hier en daar mag zeker wat franje, zolang het maar stoer overkomt. Een leren winterjas wordt vaak gezien. Vrouwen kiezen vaak voor een houtje-touwtjejas, of een winterjas met een bontkraag.

Maar laten we eerlijk zijn: als bezoeker van een kroeg houd je natuurlijk niet de hele tijd je winterjas aan. Alleen bij binnenkomst en bij het naar huis gaan zullen de anderen je jas zien. Natuurlijk mag je iets stijlvols dragen, maar overdrijf het niet. Zeker niet omdat de kans op een beschadiging na een nachtje uit toch wel aardig groot is.

De nachtbraker

In de winter door de straten zwerven, van club naar club? Hoewel de alcohol voor het gevoel je lijf ongetwijfeld warm houdt, kun je in de winter maar beter voor een goede warme winterjas kiezen. De temperatuur gaat ’s nachts immers snel naar beneden.

Jassen van het merk McGregor doen het vaak goed. Ze zijn wel vrij aan de prijs, maar gaan dan ook jaren mee. Ook een gelijkende jas maakt indruk. Je ziet vaak dat jassen voor nachtbrakers zowel een rits- als druksluiting hebben. Natuurlijk met genoeg zakken om alle muntjes van de café’s in te kunnen stoppen. Kies voor een jas met elastiek aan de binnenzijde. Die oogt zowel chique als sportief. Vaak is een jas voor in de nacht lichtgewicht, waterafstotend en ademt het goed.

Vroege collegevolgers

Wie vroeg naar college moet, kiest ook hier weer voor een warme jas. Er is niets vervelender dan op het station staan te wachten op de trein. Al helemaal niet als het buiten steenkoud is en jij een jas draagt die eigenlijk niet bij de tijd van het jaar past.

Kies in dit geval voor een jas met bijvoorbeeld een donzen voering, of een (nep)bontkraag. Dat is lekker warm in de nek. Anders valt de jas natuurlijk altijd nog te combineren met een dikke sjaal. Voor wie niet zo van een dikke jas houdt: je kunt voor een iets dunner exemplaar kiezen, maar dan zal je meerdere laagjes kleding eronder moeten dragen. Een hele warme trui en legging kan natuurlijk ook.

Vorige

Zo blijf je warm in de winter

28 oktober 2017
Volgende

Jassen voor ouderen

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.