Zo haal je meer warmte uit je winterjas

Nederland kan soms best koud zijn. De ene dag is het nog vijf graden, terwijl de temperatuur de volgende dag onder nul duikt. Voor de echte koukleumen hebben we een paar tips op meer warmte uit de winterjas te halen. Benieuwd naar die tips? Lees dan gauw verder.

Tip 1: Een waterdichte jas

Ons land is een echt regenland. Vaak worden we niet alleen koud van de temperatuur buiten, maar vooral van de regen die op ons valt. Kies daarom voor een waterdichte winterjas. Het liefst is deze ook winddicht, maar kan deze ook ademen. De fabrikant Gore-Tex is een veelgenoemde naam voor de stoffen van deze winterjassen.

Extra handig is een capuchon. Valt er geen regen op je hoofd, dan blijft de rest van je lijf vaak ook lekker warm. Een fluffy jas is wel warm, maar de regen blijft er gemakkelijk in zitten, waardoor je koud wordt.

Tip 2: Laagjes

Alle fashionista’s zijn gek op laagjes. Wij ook. Met laagjes kleding onder je winterjas blijf je heerlijk warm. Krijg je het te warm, dan verwijder je eenvoudig een laagje. Ga je naar buiten, dan trek je een extra laagje aan. Ga je weer naar binnen, dan doe je een laagje uit. Een warm t-shirt onder je trui en tights met fleecevoering onder je spijkerbroek zullen je redden! Katoenen t-shirts kun je beter niet onder je winterjas dragen. Ook in de winter zweet je ongemerkt vaak. Katoen neemt juist zweet op, in plaats van het af te stoten.

Daarom kun je het best kleding van synthetische materialen (zoals polyester, viscose, acryl en nylon) dragen. Ze houden geen vocht vast en drogen ook veel sneller. Droge kleding houdt je beter warm.

Tip 3: Sjaal en muts

Sjaals en mutsen behoren al jaren tot het Nederlandse straatbeeld. We kiezen ze alleen niet zo goed. We kiezen vaak wol en fleece. Daarom vinden veel mensen een sjaal verstikkend en kriebelt een muts vaak aan de oren. We hebben hetzelfde probleem met handschoenen.

Over handschoenen gesproken: die kunnen heel modern. Tegenwoordig heb je zelfs handschoenen waarmee je het scherm van je smartphone kunt bedienen. Extra handig!

Tip 4: Draag laarzen

Het is geen mythe: als je koude voeten hebt, word je helemaal koud. Je voelt je voeten branden, je rilt. Nog erger dan koude voeten: natte voeten. Draag daarom winterlaarzen onder je winterjas. Uggs zijn wel warm en stijlvol, maar ze zijn niet praktisch in Nederland.

Kies voor laarzen met precies genoeg bescherming, zonder dat het voelt alsof je een blok cement aan je voeten hebt hangen. Andere opties zijn thermosokken. Die ziet niemand.

Volgende

Zo vind je de beste kinderwinterjas

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.