Zo kies je de juiste winterjas

Een winterjas kopen is soms best een opgave. De jas moet natuurlijk hip en trendy zijn, maar tegelijkertijd ook bestand tegen winderige en regenachtige dagen. En daarnaast moet de jas je uiteraard warm houden. Kunnen we dan andere jassen vinden dan van die dikke jassen waardoor je op een Michelin-poppetje lijkt? Een paar tips.

Tip 1: Een winterjas moet praktisch zijn

Hoe mooi een winterjas ook is of hoe trendy die ook mag zijn: je moet in de winterjas kunnen bewegen. Vroeger moest je kiezen tussen een winterjas die stijlvol was, maar helemaal geen warmte bood en een jas die lekker warm was, maar je het Michelin-mannetjes-effect gaf. Gelukkig zijn we die tijd voorbij.

Kies voor een jas die wind- en waterdicht is. Maar zorg er wel voor dat deze jas ook genoeg kan ademen. Anders heb je, na een dag goed inspannen, het zweet op je rug staan. Niet echt fijn. De lengte van de jas moet bescherming bieden aan je broek of je rok bij het zitten.

Tip 2: Let op je figuur

Voor vrouwen geldt: een recht figuur, met weinig rondingen, betekent dat je voor een jas moet kiezen die je vrouwelijke lijnen wat meer accentueert en dus iets strakker zit. Wie veel rondingen heeft, kiest het best voor overslagmodellen. Dat soort jassen zijn dan juist flatterend. Kies voor soepel vallende stoffen.

Hoewel lange jassen dit jaar modieus zijn, moet je vooral ook op je lengte letten. Kleine mensen staan meestal niet zo goed in enkellange jassen. Een jas die net boven je knie valt en getailleerd is, laat je er langer uit zien. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Tip 3: De juiste kleur

Bepaal voor jezelf hoelang je met een winterjas moet doen. Koop je volgend jaar gewoon weer een andere, of moet deze jas echt jaren mee? Daar kun je de kleur op afstemmen. Kies je er voor de jas een jaar mee te laten gaan, dan kun je felle kleuren als groen en geel kiezen. Die kleuren zijn dit jaar trendy. Maar heb je minder budget en moet de jas volgend jaar ook nog mee, dan kun je beter voor een neutrale kleur kiezen. Om je outfit wat op te leuken, kun je kiezen voor kleurige accessoires.

Tip 4: Wat is jouw persoonlijkheid?

Belangrijk is vooral dat je kiest voor een jas die bij jouw persoonlijkheid past. Ben je juist een zachter type, of houd je van een stoere look? Uiteindelijk gaat het erom dat jij de jas mooi vindt en dat jij er in gezien wilt worden. Of het nu gaat om een sportieve, leren jas, of een warme, eenvoudige jas. Voor papa’s en mama’s: een jas die vies mag worden, omdat je met de kinderen hebt geravot in de sneeuw, is altijd handig om te hebben. We kunnen je dan aanraden om twee winterjassen te kopen.

Vorige

Waterfall coat: de trend van 2015

28 oktober 2017
Volgende

Waterfall coat: de trend van 2015

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.