Zo kunnen mannen het best een sjaal knopen

Bij een goede winterjas hoort natuurlijk een lekker warme sjaal. Veel Nederlanders kennen maar één manier van het knopen van een sjaal. En dat is niet de meest elegante manier. Gelukkig weet Jas.nl een paar goede manieren voor mannen om een sjaal te knopen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan gauw verder.

Manier #1: City Slicker

Als je buiten bent in de frisse lucht, is de City Slicker waarschijnlijk de meest handige manier om je sjaal te knopen. Het is stijlvol, maar zonder al te veel poespas. Om tot de ‘city slicker’ te komen vouw je je sjaal half in de lengte en gooi je de sjaal rond je nek. Vervolgens knoop je de losse eindjes in de lus die voortkomt uit de vouw. Deze manier ziet er netjes uit en past altijd bij de vorm van je outfit. Het maakt niet uit of je een dikke winterjas draagt, een chino of zelfs alleen een pak.

Manier #2: Sophisticate

De zakenman kan natuurlijk niet zonder elegantie. ‘The Sophisticate’ is een sjaaltechniek die niet voor niets zo heet. Het is de perfecte balans tussen een techniek waar echt over is nagedacht en een wat meer laid-back stijl. The Sophisticate doe je zo: Drapeer de sjaal eerst rond je nek, maar laat één kant iets korter dan de ander. Draai het lange eind losjes rond je nek. Of, als je meer van de wat dikkere sjaal houdt; draai het twee keer rond de nek met beide eindjes naar voren wijzend. Door het ene eind wat langer te houden dan de ander, krijg je een speels effect. Deze look past heel goed bij cardigans.

Manier #3: Connoisseur

Voor de fijnproever: een techniek met een Franse naam. Het is perfect voor de man die houdt van de fijnere dingen in het leven. Om de Connoisseur te krijgen, leg je je sjaal op zo’n manier rond je nek, dat de beide eindjes gelijk zijn aan de voorkant. Gooi vervolgens één eind over je schouder en het andere eind over de rug. Je kunt de lengte aanpassen naar wat je prettig vindt. Deze stijl kun je losjes dragen, maar je kunt het ook wat strakker dragen over een jas met een wat meer open hals. De Connoisseur geeft je winterjas een nog frissere uitstraling.

Manier #4: Ivy Leaguer

Je kunt jezelf een beetje preppy look gegeven met de Ivy Leaguer. Het ziet er niet alleen elegant, maar ook studentikoos uit. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit: van heel formeel tot heel casual. Het ligt er net aan hoe je outfit op zich eruit ziet. Je kunt de sjaal over de jas draperen, of de jas een beetje openen en de sjaal gedeeltelijk in de jas stoppen. Leg de sjaal met beide einden over je schouders, rond je nek. Kruis ze en steek de lange zijde door. Zorg ervoor dat je sjaal helemaal rond je nek komt, en de uiteinden uiteindelijk even lang zijn. De uiteinden kunnen vervolgens weggewerkt worden.

Manier #5: Weekender

Met de techniek van de ‘Weekender’ is het altijd weekend. Niet chique, niet zo elegant, maar helemaal relaxed en casual. Eigentijds en nonchalant. Begin met één eind aan de voorkant en stop deze dichtbij je nek. Draai het lange eind rond de nek, tot het kort is. Stop beide einden in de ronding van de sjaal en je bent helemaal klaar. Zo krijg je gegarandeerd geen koude nek!

Manier #6: Jet Setter

De Jet Setter is een klassieke stijl. Het is een hele eenvoudige steek, maar wel een steek die altijd in de smaak valt. Drapeer eerst de sjaal rond de nek, met het ene eind korter dan de ander. Zorg ervoor dat het langere eind van de sjaal langs de voorkant van je nek komt en laat dit eind een beetje over je schouder hangen. Als je een wat langere sjaal hebt, draai de sjaal dan eerst een keer rond de nek voordat je het lange eind over de schouder gooit. Dankzij deze steek zie je er binnen no-time als een echte globetrotter uit!

Vorige

Merkwinterjassen in de outlet

29 oktober 2017
Volgende

Iets voor jou? De verwarmde winterjas

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.