Zo vind je de perfecte winterjas

Iets wat voor veel mensen nog een groot probleem kan zijn, is het vinden van een goede winterjas. Je ziet een leuke jas, maar hij past niet helemaal. Dat heeft te maken met lichaamsfiguren. Binnen dit bericht lees je hoe je om moet gaan met je lichaam en geven we je tips bij het zoeken.

Breed van boven
Wie een breed bovenlichaam met brede schouders heeft, kan maar beter niet kiezen voor een jas met een grote kraag en veel franje op de schouders. Een jas met een ‘klokkende rok’ staat dan beter. Die jas loopt uit aan de onderkant. Je geeft dan wat meer volume aan de heupen en dan is je figuur weer in balans. Dat staat veel beter.

Voor het peer-model
Veel Nederlanders hebben het peer-model. Dat wil zeggen: breed van onder. Dan maakt een winterjas al snel een logge verschijning van je. Het is dan verstandig te kiezen voor een jas met een tailleband. Daardoor leg je het accent op het slankere gedeelte van het lichaam. Kies je voor een recht model, zonder tailleband, dan wordt je figuur al snel vierkant en dan staat de winterjas niet.

Een paar pondjes te veel
Niets om je voor te schamen, een buikje. Maar het is dan best ingewikkeld om een goede jas te vinden die je figuur mooi laat uitkomen. Ook daarvoor geldt om het accent te leggen op het slankste gedeelte van je lichaam. Voor vrouwen geldt dat ze onder de borsten vrij slank zijn. Kies dan voor een jas in een empire model. Dan leg je het accent op het slanke gedeelte van het lichaam. De stof valt dan mooi wijd bij het model. Ga in ieder geval niet voor een tailleriem, die legt juist het accent op je buik.

Korte benen?
Last van korte benen in vergelijking tot de rest van je lichaam? Dan is een lange jas geen goed idee. Het lijkt namelijk net of je dan een stukje korter bent geworden. Je zult niet de eerste zijn met een veel te lange jas. Een korter jasje valt niet over de benen. Daardoor lijken je benen optisch zo lang mogelijk. Een goede jas is dus erg belangrijk voor je lengte. Of op z’n minst, hoe lang je er uit ziet.

Grote borsten
Vrouwen met wat grotere borsten doen er goed aan niet te kiezen voor knoopjes en andere frutsels op borsthoogte. Tenzij je natuurlijk graag de aandacht op de buste richt. Kies liever voor een winterjas met een strakke belijning. Bij zo’n jas is een tailleriem geen enkel probleem, mits je deze op de juiste hoogte draagt. Draag je een tailleriem? Dan is het een uitstekend idee even in de spiegel te kijken, om te zien of de riem niet te hoog zit. Als de riem te hoog zit, zie je er namelijk al snel uit alsof je in de jas zit ‘opgesloten’. Dat geeft een heel apart gezicht.

Kleine borsten
Vrouwen met kleine borsten kunnen juist wel voor frutsels op borsthoogte gaan. Randjes, kraagjes en rijen vol knopen voegen allemaal extra volume toe, mits je niet te brede schouders hebt.

Iets zwaarder
Als je een beetje zwaarder bent, pas dan op voor de zogenaamde ‘Michelin’-jas (vrij naar het Michelin-poppetje). Zo’n jas voegt extra volume toe. Zo’n jas kan wel werken met een slank figuur.

Lekker chique!
Wie voor een chique uitstraling gaat, kan kiezen voor een mantel. Dat is een jas die niet voor elke dag bedoeld is. Een mantel draag je vooral bij een nette outfit of wanneer je naar een chique feestje gaat. Er zijn mantels met mouwen, maar er zijn ook modellen waarbij de armen onbedekt blijven. Je kiest een mantel zeker niet voor de warmte, maar het is wel erg stijlvol.

Kimono
Als je de taille wil accentueren, kun je kiezen voor een jas die iets wegheeft van een Japanse kimono. Die heeft een ruimvallende pasvorm, ingesnoerd door een riem. De riem geeft de taille wat meer accent. Je valt er zeker in op. Kies daarom voor een rustige, donkere kleur. Of als je graag alle aandacht hebt, kies je juist voor een drukke print. Maar dan doe je er goed aan om de rest van de outfit wel heel rustig houden.

Zit ‘ie warm?
Waarom draag je eigenlijk een winterjas? Om jezelf warm te houden. Dat is dan ook het allerbelangrijkst. Dan zijn alle tips hierboven ineens niet zo belangrijk meer. Gezondheid gaat altijd voor. Niemand zal je aanspreken op het dragen van een lekkere dikke Michelin-achtige jas terwijl je korte beentjes hebt. Jezelf warm houden is het allerbelangrijkst. Koop een winterjas waarbij jij je prettig voelt. Ga je voor lekker warm? Een lage prijs? Of iets wat helemaal in is deze winter? Dat bepaal je helemaal zelf!

Zoek je nog meer tips bij het kopen van een winterjas? ⮕

Volgende

Goed voorbereid de winter in

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.