Deze modekleuren zien we terug in het najaar van 2021

Het najaar staat nu echt voor de deur! Misschien heb je je herfstige jas al uit de kledingkast of van zolder gehaald of wellicht ben je op zoek naar een nieuw exemplaar. Ook voor deze herfst zien we weer talloze fijne kleuren in de diverse modecollecties voorbij komen. Dat betekent dus ook dat er heel veel nieuwe trendy jassen te koop zijn in diverse prachtige herfstkleuren. Wat de modekleuren voor het najaar zijn bij de winterjassen van 2021 precies zijn lees je in dit artikel.

Herfst staat voor warme kleuren en materialen

Wat het in ieder geval altijd goed doet in de herfst zijn warme kleuren en tinten. Dat betekent dat je bruine, beige of donkeroranje jas van het vorige seizoen prima nog een ronde mee kan gaan. Deze herfst zien we een paar tinten waarvan we vorige winter al een voorproefje kregen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roestkleurige jas voor het najaar? Roestkleur heeft alle eigenschappen die een goede herstige jas nodig heeft. De kleur is warm, past bij veel andere herfstkleuren en kan worden gecombineerd in verschillende soorten looks. Roestkleur met denim is bijvoorbeeld stijlvol én stoer tegelijk. Daarnaast zie je heel veel soorten jassen in deze kleur; zowel nette als meer informele jassen. De ideale kleur dus.

Een andere warme en opvallende kleur voor het najaar van 2021 is zalmroze. Deze verfijnde tint roze wint zo nu en dan aan populariteit en deze herfst is dat zeker het geval. We zien talloze te gekke herfstjassen en winterjassen, voornamelijk voor dames, in het zalmroze in de (web)winkels hangen. Deze kleur is warm en zoet tegelijk en heeft daardoor een heel ander karakter dan roestkleur. De combinatie van zalmroze met roestkleur kan hierbij ook juist heel goed. Denk bijvoorbeeld aan een zalmroze faux fur jas in combinatie met een sjaal van roestkleur.

Wit is niet meer weg te denken uit winterse collecties

Van de warme tinten springen we zo over naar een hele koele tint: wit. Wit is zo'n typische winterse kleur waar je eigenlijk altijd goed mee zit. Het ene jaar zien we heel veel witte winterjassen, terwijl je het andere jaar echt goed moet zoeken naar een mooi trendy model in deze kleur. De aankomende herfst én winter staan de collecties - gelukkig - bol van de witte najaarsjassen en witte winterjassen. Het afgelopen najaar gaf al een beetje een voorproef van deze hele verfijnde trend. Heb je vorig jaar dus een mooie witte tussenjas of winterjas gescoord? Dan zit je nu ook helemaal gebakken.

Fashion zou fashion niet zijn als er niet minstens één nieuwe twist aan een oudere trend zou worden gegeven. Dat is met de kleur wit dus ook zeker het geval: dit najaar dragen we wit... op wit! Dat betekent dus dat flink uit mag pakken met witte items, zoals witte jassen op witte broeken en witte jurken. Wat dacht je van een lange witte jas op een witte leren rok met een paar witte cowboylaarzen? Ja, je moet wel van de kleur houden, maar je zult zien dat het een magische combinatie is! De kleur wit heeft immers wel iets winters - denk aan sneeuw, ijs en witte wolken - en past daardoor perfect in dit koude seizoen. Begin er gewoon al lekker in het najaar mee en je zit goed voor de hele winter.

Felle en vrolijke kleuren zijn de boventoon dit najaar

Het kan maar zo zijn dat wit niet echt wat voor je is en dat je ook niet echt warm wordt van warme kleuren (see what we did there?). Gelukkig is er in dat geval nog een andere toffe najaarstrend op het gebied van jassen en kleuren voor je: felle kleuren. Na zo'n turbulente tijd met lockdowns en onzekerheid is het tijd om weer flink uit te pakken. Dat mag met felle kleuren zoals felgroen en felpaars! Dit is iets wat we ook zagen in de roaring 20s van de vorige eeuw. Na tijden van oorlog en een economische crisis pakte men flink uit met opvallende jurken, excentrieke donsjassen en bontjassen en de mooiste pakken en schoenen. Om over de diverse kapsels en accessoires nog maar niet te spreken. 

Misschien worden de komende jaren wel de roaring 20s 2.0 - aan de kleurentrends voor het najaar van 2021 zal het in ieder geval niet liggen dat dat niet gebeurt. Steel de show in een mooie lange paarse trenchcoat of ga voor een felroze mantel die je in de herfst open draagt en in de winter lekker dicht kunt doen. Dé kleurencombinatie voor dit najaar is roze met groen en dan het liefst de felle tinten. Waar we eerder heel blij werden van oudroze met donkergroen moet je het nu hebben van felroze in combinatie met een felle donker- of lichtgroen. Twijfel niet en ga er gewoon voor, zodat de herfst er in ieder geval lekker kleurrijk uitziet.

Veelgestelde vragen over modekleuren najaar 2021

Heb je een kleur gevonden die bij je past? Of heb je nog een vraag over een van de trendkleuren voor dit najaar? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen mét antwoorden voor je verzameld.

1. Kan ik wit op een andere manier combineren dan wit op wit?

Natuurlijk! Wit op wit voelt vaak als een best gedurfde combinatie. Je kunt wit natuurlijk ook gewoon combineren met denim, zwart, grijs, roze en andere felle tinten die dit najaar in de mode zijn. Het is maar net wat je zelf prettig en mooi vindt.

2. Welke andere warme tinten naast roestkleur en zalmroze kan ik dragen?

Je kunt uiteraard de kleuren dragen die je zelf mooi vindt, maar wil je voor dit najaar per se trendy kleuren dragen dan kun je nog eens kijken naar het felrode Fire Whirl, terracottakleur en de bruine tint genaamd Adobe. Standaard warme kleuren zoals donkeroranje, mosgroen en okergeel blijven natuurlijk tijdloos.

3. Hoe zit dat met wit en zwart dit najaar?

Wit en zwart zijn kleuren die eigenlijk tijdloos zijn. Dat betekent dat je ze altijd kunt dragen kunt combineren. Zoals je hierboven kon lezen, is wit sowieso een hele goede modekleur dit najaar - het liefst in combinatie met een ander wit item. Ga je liever voor wat meer contrast dan is de combinatie wit met rood nog steeds een goede keuze. Dit geldt ook voor het toevoegen van wat kleurtjes in zo'n strakke look.

4. Ik wil graag een blauwe herfstjas. Welke kleur blauw is hip anno 2021?

Ook voor de blauwe tinten zien we een aantal fijne trends. Zo is Mykonos Blue, een fellere kleur blauw die je misschien van de daken van Griekse huisjes kent, helemaal hip. Leuk om te combineren met wit! Dat geldt ook voor een meer gedempte blauwe tint genaamd Spring Lake. Blauw is goed te combineren met bruin, grijs en wit. Of natuurlijk met een andere tint blauw.

5. Kan ik voor een gele najaarsjas gaan in 2021/2022?

Zeker! Er is namelijk een hele bijzondere kleur geel waar je de show mee kunt stelen: een warme, zonnige tint geel. Daar word je in de winter en herfst sowieso blij van! Combineer deze tint geel met grijs en je hebt de ideale kleurencombinatie voor het koude seizoen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.