Folklore jassen zijn hip in de zomer van 2020

Ben je de donkere winterse dagen zat? Dat snappen we helemaal. Ook wij kijken uit naar de lente waar de dagen weer wat langer worden en waar we vooral (hopelijk) van meer zonlicht kunnen genieten. Ook omdat we dan weer wat warmere temperaturen krijgen. Om al een beetje voorpret te hebben op dit warmere seizoen bespreken we vast wat leuke trends voor het voorjaar van 2020 en voor de zomer van dit jaar. Een trend die bij ons heel erg opviel en waar wij in ieder geval erg benieuwd naar zijn is die van de folklore jassen. Folklore is een stijl die we deze zomer veel gaan terug zien. Hoe en wat lees je in dit artikel.

Wat is folklore precies?

Nu horen we je al denken "maar wat is folklore precies?" Folklore is een heel breed begrip, waarbij we een stap terug in de tijd gaan. Kort gezegd is het alles wat een bepaald volk creëert. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die vroeger in Nederland woonden en klederdracht droegen. Dat is een goed voorbeeld van folklore. Onder folklore vallen ook andere dingen zoals sprookjes, dansen, kunst, recepten en meer. In dit artikel kijken we voornamelijk naar folklore als invloed op de hedendaagse fashion.

Hierbij ligt de nadruk op kleurrijke jassen en andere items waar verschillende internationale trends en stijlen voor zijn gebruikt. Dit betekent niet dat je voor een simpele zomerjas hoeft te gaan die wat weg heeft van de Nederlandse klederdracht van vroeger, maar juist voor een mengelmoesje van meerdere stijlen. Zo kan een jas Aziatische details hebben, maar ook Indiase looks, een Amerikaanse touch of een Oostenrijkse vibe. Weet je een beetje wat we bedoelen? Lees dan vooral verder, want hieronder geven we je wat tips.

Folklore jassen voor boho types

Folkore jassen kunnen dus van alles zijn. Zolang er een invloed zichtbaar is van een bepaald land of een bepaald volk mag het al een folklore jas genoemd worden. Je kunt je dus wel voorstellen dat er best een hoop soorten jassen zijn die vallen onder deze trend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jas met aztecprint? Deze prints zien we veelvuldig terug in Zuid-Amerika en komen vaak in allerlei warme en opvallende kleuren. Een echte aanrader is bijvoorbeeld een mooie kleurrijke Peruaanse poncho met deze print.

Of ga voor een cowboyjasje met van die prachtige franjes. Dit soort bruine jasjes zijn vaak van suède gemaakt en zijn te combineren in allerlei looks. Draag het jasje op een frisse zomeravond boven een paar shorts en een shirt of ga voor een mooie combi met een flared linnen broek en een hemdje. Cowboyjassen maken je algehele look net iets stoerder en geven het totaalplaatje pit.

Kies in ieder geval voor kleur

Natuurlijk ben je niet verplicht om een boho type te zijn om voor deze trend te gaan. Je kunt folklore jassen ook op hele andere mooie manieren combineren. De basisregel hierbij is in ieder geval kiezen voor veel kleur en/of voor een basis van warme kleuren. Jassen in natuurlijke kleuren horen hier ook zeker bij. Combineer een bruine trenchcoat bijvoorbeeld met een mooie donkere kleur rood of met verschillende tinten blauw. Wedden dat dat te gek staat? Zolang je voor kleur kiest zit je met de folklore stijl wel goed.

Hierbij kun je natuurlijk wel iets uitpakken. Wat dacht je van een basic colbert of een simpele blouson met een toffe kleurrijke print? Of van een ander zomerjasje waarbij een minimale print zichtbaar is? Denk aan aztecprints maar ook aan Indiase prints, bloemenprints, minimalistische prints en meer. Zolang je ervoor zorgt dat zo'n geprint jasje precies goed in je eigen stijl past zul je zien dat het een dikke match is.

Volgende

Combineer goud met blauw deze zomer

3 februari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.