Goud in je look: wat kan wel en wat kan niet?

Er zijn een aantal kleuren waar we weleens over twijfelen wanneer we ze willen combineren in onze dagelijkse look. Goud is een goed voorbeeld hiervan. Gouden jassen, gouden jurkjes, gouden accessoires en meer: om goud te kunnen dragen in een kledingstuk zoals een feestelijke en nette zomerjas voor dames moet je ballen hebben, vinden sommigen. De redactie van Jas.nl denkt daar anders over, juist nu goud langzaam maar zeker een trendkleur voor onder andere jassen aan het worden is. We zien goud steeds vaker weer terug in de interieurtrends, dus waarom niet in onze looks? In dit artikel vertellen we je meer over de kleur goud in je jas, je trui of je jurkje. Lees dus gauw verder en leer hoe jij het beste goud kunt dragen.

Waarom kiezen voor goud?

Feit is dat goud een kleur die enorm opvalt: het glittert, het schittert en je pakt er ongetwijfeld de shine mee wanneer je bijvoorbeeld een gouden jurkje of een schitterend colbert in deze kleur draagt. Goud gaat vaak hand in hand met glitters en glinsters, waardoor we deze kleur veelvuldig terugzien in feestelijke looks. Het grappige hierbij is dat je op een feestje, zoals op je verjaardag, tijdens een jubileum of tijdens Oud & Nieuw, zoveel goud kunt dragen als je wilt en er eigenlijk nooit een opmerking over wordt gemaakt. Draag je echter een gouden langere jas in het 'gewone' dagelijkse leven dan heeft men ineens een mening.

Waarom dat zo is, is niet direct duidelijk. Men associeert goud vaak met iets ordinairs, wat eigenlijk gek is omdat goud juist aanzien en rijkdom laat zien. We kunnen deze kleur wel vergelijken met rood: vrouwen met een rode jas worden vaak als vurig en gepassioneerd gezien. Draag je iets in de gouden kleur? Dan val je op en ben je vaak feestelijk of bombastisch. De redactie van Jas.nl is het er echter over eens dat je zelf mag weten wat voor kleuren je wanneer draagt. En yes, daar hoort ook goud bij! Een beetje kleur en een beetje glitter in je dagelijkse look is toch hartstikke tof?

Feestelijke look met goud

Omdat goud voor velen iets feestelijks heeft, is het zeker een aanrader om lekker uit te pakken met deze kleur wanneer je een feestje hebt. Mannen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een over the top gouden colbert boven een witte blouse en een zwarte pantalon. Liever iets minder opvallends maar wel alsnog voor goud gaan? Scoor dan een gouden stropdas of nog leuker: een gouden strik! Ook een paar gouden stappers onder je pantalon zullen het feestje wat extra spice geven. Dat is precies wat er zo leuk is aan gouden kleding en/of accessoires: het valt op en iedereen wordt er blij van.

De dames hebben een nog uitgebreider aanbod wanneer het om gouden items gaat. Voor een écht feestelijke look kies je natuurlijk voor een gouden jurkje waarin je je comfortabel en op je gemak voelt. Kies bijvoorbeeld voor een strak jurkje met een paar pumps eronder of ga voor een mooie A-lijn jurk met daaronder een panty en een paar ballerina's. Natuurlijk kun je ook voor een andere combinatie gaan, zoals een little black dress met een gouden jasje erover, zoals een gouden bomberjack of een net jasje. Draag daaronder een paar gouden pumps en je look is smoking hot!

Goud combineren in dagelijkse look

Uiteraard kun je goud ook goed combineren in je dagelijkse look. Hoewel we voorstander zijn van 'lekker dragen wat je wilt' is het misschien niet verstandig om een volledige gouden jurk of een gouden mantel naar je werk aan te trekken. Toch kun je wel een beetje spelen met goud zonder dat je daarbij een volledige gouden kantoorjas aan moet trekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie zwarte jas met gouden manchetknopen en/of een gouden rits? En van een goede combinatie hiervan met een gouden handtasje en gouden accessoires? Ringen, kettingen en subtiele oorbellen doen het altijd goed in deze stijlvolle kleur.

Hierbij kun je ook nog kiezen voor wat extra's zoals een shirt of blouse met gedetailleerde gouden stipjes of een andere print. Hierbij hoeft het geheel echt niet ordinair of too much te zijn, zolang je gaat voor een goede 'hoeveelheid goud'. Ben je wel gek op de kleur goud maar vind je het toch lastig om de kleur in je look te combineren zonder dat het té is voor jouw gevoel? No worries: je kunt ook op een andere manier goud in je leven verwikkelen: kies bijvoorbeeld voor gouden accessoires in je woning of op je werkplek. Dan is er in ieder geval nog één manier om alsnog van deze warme en trendy kleur te genieten!

Vorige

Rock & roll look in je lentejas

28 mei 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.