Hoe kies je de juiste jas voor een festival?

Even een hoera voor de zomer! Het lekkere weer is al even aanwezig in Nederland, net als de vele festivals die altijd in de zomer op de agenda staan voor velen. Omdat je met het Nederlandse weer toch nooit precies weet waar je aan toe bent, is het wel zo prettig om goed te weten wat voor kleding je moet dragen naar een festival. Het zou jammer zijn om hartje zomer ziek te worden omdat je geen jas aan hebt gedaan! Ga je naar een festival dat maar één dag duurt dan kun je je wel aardig goed aanpassen op het weer dat voorspeld is. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer festivals die meerdere dagen duren, waarbij het de ene dag heerlijk weer kan zijn terwijl je de volgende dag een jas mét sjaal om moet doen. In dit artikel geven we je enkele tips welke festivaljas je het beste kunt dragen.

Festival? Ga voor boho chic

Een trend die eigenlijk altijd prima kan bij een festival is boho chic. Een boho chique jas is dan ook niet heel moeilijk te vinden in de zomer. Denk hierbij aan dromerige exemplaren met verfijnde details en gemaakt met bijzondere kleurencombinaties. Zo passen natuurkleurige jassen bijvoorbeeld heel goed in deze trend. Wat dacht je van een langere jas in mosterdgeel, donkergroen of terracotta in combinatie met je festivallook? Voeg daar nog wat details aan toe zoals enkele slierten aan de mouwen of een grote capuchon en je hebt een hele originele en vooral leuke jas.

Liever voor een meer opvallende kleur gaan? Kies dan voor een oudroze jas of een mooie saliegroene jas, beiden bijzondere kleuren die er natuurlijk uitzien maar wel iets feestelijks hebben. Dergelijke kleuren zijn goed te combineren met andere aardse basiskleuren of met spijkerstof. Een echt unieke boho jas vind je wellicht tussen de vintage jassen; boho en vintage gaan goed met elkaar door de spreekwoordelijke deur. Tel daarbij op dat de vintage trend ook nog eens top is voor een feestelijk weekend en je hebt een prettige combinatie van trends.

Spijkerjasjes voor festival

Een festival in de zomer is in Nederland altijd maar de vraag of het goed weer wordt. Zijn de voorspellingen goed, maar is er ook een nachtelijk programma? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een vest of een goede tussenjas meeneemt. De Nederlandse zomernachten kunnen namelijk alsnog behoorlijk fris zijn, helemaal wanneer je al een hele dag buiten bent. Een kwalitatief spijkerjasje is heel goed in te zetten als een goede tussenjas. Zo'n spijkerjack kun je gemakkelijk in je rugzak stoppen of in je tent laten, terwijl je er in de avond van profiteert wat betreft warmte. Ook wat betreft comfort is een spijkerjasje een goed idee - zowel voor mannen als voor vrouwen.

Gelukkig is een spijkerjack ook nog helemaal de trend. Toch zien we dit jaar wel een verschuiving in hoe een spijkerjasje eruit ziet. In de diverse collecties zien we namelijk allerlei uitvoeringen, modellen en vooral verschillende kleuren jasjes terug. Je hoeft vandaag de dag helemaal niet meer voor het standaard spijkerjasje te gaan. Misschien is het voor een festival zelfs nog wel leuker om te kiezen voor een groen spijkerjack of een jasje met print!

Dé festivaljas: cargo jacks

Wil je nou echt de show stelen op een festival deze zomer en absoluut geen modeflater slaan? Ga dan voor zekerheid en kies voor een cargo jack als festivaljas. Een watte? Precies: een cargo jasje. Cargo jackets vallen onder de trend utility wear, iets wat we vandaag de dag in vrijwel alle collecties terugzien, dus ook in andere kleding die je kunt dragen naar een festival. Utility wear staat voor stoer, onmisbaar en bijzonder en kan in verschillende soorten looks worden gedragen en gecombineerd. Denk hierbij aan werkjasjes of uniformachtige jassen die eerder werden gebruikt in bepaalde werkvelden.

Hierbij kun je bijvoorbeeld een oude circusjas op de kop tikken die je op een speelse én vrouwelijke manier in je festivaloutfit kunt combineren. Of ga juist voor de safari-look en creëer met een aardskleurig blousejasje een junglelook! Leuk om je outfit in dat geval af te maken met een hysterisch geprint blousje met bloemen of nog beter: dieren. Natuurlijk kun je ook gaan voor een meer stijlvolle look, zoals het dragen van een cabans boven je festivaloutfit of een mooi net colbert. Zolang je het allemaal niet te veel combineert in een serieuze look is het voor een festival heel passend én lekker warm. Ideaal toch?

Vorige

Waarom lange jassen zo hip zijn

3 juli 2019
Volgende

Zomertrend: korte puffer jack

8 juli 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.