Lichtgewicht jasjes meenemen naar festivals

Voor veel Nederlanders staat de zomer in het teken van festivals, festivals en nog eens festivals. Een festival zoals Lowlands waarbij je meerdere dagen op een terrein vertoeft, vraagt de nodige voorbereidingen. Neem bijvoorbeeld altijd een dikke jas of een goed vest mee, omdat de nachten in Nederland behoorlijk fris kunnen zijn in de zomer. Juist wanneer je een hele dag lekker buiten bent, voelt de buitenlucht veel sneller koud aan dan wanneer je gedeeltelijk binnen vertoeft. Natuurlijk snappen we als geen ander dat je ook graag wilt dat zo'n festivaljas een beetje mooi en trendy is. Het liefst moet zo'n tussenjas ook nog goed te dragen zijn. Daarom hebben we in dit artikel wat tips voor je verzameld omtrent lichtgewicht jasjes die je volgens de trends kunt dragen.

Lichtgewicht donsjack in allerlei kleuren

Wil je de garantie hebben dat je voor een fijne tussenjas kiest die jou én warm houdt, én trendy is én die je ook nog kunt gebruiken voor het volgende festivalseizoen? Dat snappen we helemaal: kies daarom voor een lichtgewicht donsjack, dat je zelfs nog in het naseizoen of juist weer in het voorjaar aan kunt trekken.

Donsjacks zijn de ideale lentejassen en hiermee ook perfect voor een festival in de zomer. Het grootste voordeel is dat het dons dat in de gewatteerde lagen zit jou lekker warm houdt en dat deze vulling enorm licht is van gewicht. Dat betekent dat je je geen ongeluk hoeft te sjouwen tijdens een festival, maar dat je wel gewoon warm blijft. Ook kun je dit soort jasjes goed opvouwen en opbergen in je tentje of je rugzak.

Ga het liefst voor een kort jasje, omdat je deze gemakkelijker op kunt bergen. Plus een kort jasje is vaak wel warm genoeg in de zomer dus je hebt de ideale combinatie. Let hierbij op je eigen stijl voor welke kleur en welk model jas je gaat. Extra leuk voor een festival is het feit dat je voor een opvallend of zelfs over the top jasje gaat. Dit kan op verschillende manieren: kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde jas of ga voor een lichtgewicht donsjack met dierenprint. 

Droog blijven onder een poncho

Een lichtgewicht jasje dat ook echt niet mag ontbreken tijdens een festival is een poncho. Hierbij kun je kiezen voor een poncho die je eenmalig kunt gebruiken en daarna weggooit of voor een poncho die je klein op kunt vouwen en met gemak op kunt bergen. Het is beter voor het milieu en eigenlijk ook veel comfortabeler om voor de laatste optie te gaan. Zo'n poncho is gegarandeerd een waterdichte jas; bij een wegwerpponcho gemaakt van minder kwalitatief materiaal is dat altijd nog maar de vraag. Het handige is dat je een poncho zelfs gewoon in je handtasje op kunt bergen, mits je niet een handtas heb waar écht alleen maar je telefoon en pinpas in past.

Ook in het geval van poncho's bestaan er verschillende pasvormen en kleuren. Kies altijd voor een poncho met een capuchon. Een capuchon zorgt er niet alleen voor dat je droog blijft, het kan ook nog eens lekker warm zijn in de avond wanneer je van het festivalterrein naar de camping loopt. Ga het liefst voor een poncho met print, zoals een jas met tijgerprint of een poncho met slangenprint. Nog leuker: kies voor een vintage poncho met van die heerlijke foute kleuren en jaren 80 prints! Ideaal voor een festival en stiekem ook best leuk voor een normale dag.

Kies voor een sportief jasje

Last but not least: zijn de weersvoorspellingen over het algemeen goed, maar wil je voor de zekerheid toch iets warms bij je hebben? Neem dan een trendy sportjasje mee. Sportjasjes hebben de afgelopen jaren wederom een behoorlijke verschuiving gekend van hun functionele waarde richting de fashion. Dat betekent dat je eigenlijk minstens een sportjasje in huis moet hebben.

Voor een festival maakt het niet veel uit wat voor een jasje je meeneemt. Exemplaren van adidas, Nike of een ander bekend sportmerk zijn natuurlijk altijd goed. Wist je dat je deze jasjes echt in iedere look kunt combineren? Draag een sportjasje bijvoorbeeld met een bloemetjesjurk en een paar witte gympen of ga voor een preppy look met vintage shorts en een polo.

Extra tip: duik de plaatselijke kringloop in of check eens in vintage stores bij jou in de buurt hoe het zit met hun collectie vintage sportjasjes. Grote kans dat je hier een felroze jas kunt vinden die je goed kunt combineren met die ene festivallegging en die neontrui! Of ga juist voor een blauwe jas met paarse details of een groene jas met grafische print. Geen look is te gek wat ons betreft: in het dagelijkse leven al niet, maar helemaal niet wanneer je rond paradeert op een festival. Deze jasjes heb je ook nog eens binnen no time in je tas gepropt of om je middel gehangen, zonder dat je er last van hebt. Handig toch?

Vorige

Hoe draag je cabans?

9 juli 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.