Mix and match: platform sneakers matchen met een jas

Er is iederjaar wel een trend die opduikt. Zo kunnen we dit jaar niet meer zonder het korte pufferjack, zijn we helemaal fan van lange jassen - óók in de zomer en zien we steeds vaker combinaties van jassen met trendy platform sneakers. Platform sneakers zijn écht een item van de zomer van 2019, hoewel we deze unieke schoen ook het afgelopen jaar al een beetje in het straatbeeld zagen. Wij zouden de redactie van Jas.nl niet zijn als we niet voor jou de beste combinaties op een rij zouden zetten. Want hoe combineer je platform sneakers het beste en welke lentejas of zomerjas trek je daarbij aan? Je leest het in dit artikel.

Wat zijn platform sneakers?

Het kan maar zo zijn dat je aan dit artikel begonnen bent en eigenlijk nog niet precies weet wat platform sneakers zijn. Dat geeft niks: ze hebben in ieder geval je interesse gewekt, anders had je waarschijnlijk niet op deze link geklikt. Platform sneakers zijn, zoals de naam het al wel een beetje verklapt, sneakers die een verhoogde zool hebben. Misschien herinner je je de schoenen van de Spice Girls in de jaren 90 nog wel. Zij drogen vette witte sneakers of laarzen met een torenhoge zool. Hoewel die schoenen toentertijd wel erg hoog waren, zien we nu alsnog een verhoging terug maar niet zo hoog als toen.

Het grootste verschil met de platformsneakers van 20 à 30 jaar geleden is het feit dat ze er nu wat hipper uitzien - hoewel die sneakers van toen hoogstwaarschijnlijk ook meer dan te gek waren. Denk bijvoorbeeld eens aan een paar vette Nike Air Max of een paar schoenen van adidas, maar dan in combinatie met een hogere zool. Ook ziet de schoen an sich er wat bombastischer uit. Conclusie: ze vallen in ieder geval lekker op en wij combineren ze dan ook het liefst met een trendy opvallende of over the top zomerjas of juist een meer basic jas in natuurlijke kleuren, zodat de nadruk op de schoenen ligt. Het grote voordeel van deze schoenen is dan ook dat je ze in veel verschillende looks kunt dragen.

Platform sneakers combineren in stoere look

Maar wat is dan precies de match met Jas.nl? Heel logisch: welke jas trek je anno 2019 eigenlijk aan bij deze hippe schoenen? Omdat de sneaker van zichzelf enorm trendy is met een redelijk stoer randje vinden wij het een hele goede toevoeging aan je stoere en sportieve look. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze schoenen heel goed passen bij een kleurrijk sportjasje. In het kader van de trend utility wear kan dit echt van alles zijn. Utility wear is in 2019/2020 namelijk dé trend: combineer een safari-jas, een te gek cargojack of een oude visserjas met een paar platformsneakers en je hebt een te gekke look.

In de zomer draag je hier een vrolijk jurkje bij of ga je voor shorts met een blouse, het liefst een blouse met een 'fout' printje. Voor de frissere avonden draag je een sportjasje of ga je voor een regenjas, jassen die beiden ook prima werken als goede festivaljas. Op die manier weet je zeker dat je het niet koud krijgt én dat je er trendy uitziet. Wat betreft de stoere look passen deze sneakers ook enorm goed in combinatie met een leren jasje, mits dat natuurlijk niet te warm is op een zomerdag. Gelukkig zijn de Nederlandse zomers wat dat betreft wisselvallig, zodat je er in ieder geval cool uit kunt zien in een mooie leren jack. 

Feestelijke look met platform sneakers

Natuurlijk ben je niet verplicht om met dit soort sneakers alleen voor een stoere of sportieve look te gaan. Het is juist ook een aanrader om platform sneakers te dragen bij een meer feestelijke look of een meer basic outfit. Zo staan een paar gekleurden platform sneakers hartstikke tof onder een little black dress of zelfs een nette broek! Geef juist je look een beetje pit door dit soort schoenen. Hierbij kun je de kleurencombinatie ook juist andersom doen: zwarte of witte schoenen onder een rode jas, een gele jurk of een roze jas. Eigenlijk kun je alle kleuren jassen combineren wat dat betreft, daar is het immers zomer voor.

Draag je deze schoenen het liefst iedere dag? De meer basic varianten zonder al te veel poespas kun je zeker dragen onder een skinny jeans of een kokerrok naar een belangrijke afspraak, mits ze natuurlijk niet té heftig zijn. Je kunt meestal zelf wel een beetje inschatten wat wel of niet kan. Zorg er daarnaast voor dat ze er altijd netjes en schoon uitzien, zodat je in ieder geval daarmee punten scoort. Kies voor de 'gewone' dag voor een sneaker met een printje, zoals tijgerprint of grafische print. Op die manier geef je aan een gewone look toch nog een beetje spice!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.