Modekleuren voor de winter van 2022/2023

Misschien moet je er nog niet aan denken of ben je er juist helemaal klaar voor: de winter. Langzaam maar zeker zien we de eerste modetrends voor de winter van 2022/2023 binnen druppelen. Hierbij mogen dé kleurentrends in fashion natuurlijk niet ontbreken. Welke modekleuren gaan we in de winter van 2022/2023 zien en hoe combineer je dergelijke kleuren het beste in je winterse look? In dit artikel lees je meer over de nieuwste kleurentrends voor jouw volgende winterjas.

Heldergele winterjassen voor hem en haar

Als er één kleur uitspringt dan is het wel de heldergele kleur. Geel is een kleur waar menigeen erg blij van wordt. Het is een vrolijke tint die lekker opvalt en waar je veel mee kunt combineren. We zien verschillende tinten geel niet voor niets vaak terug in de voorjaarscollecties. Deze winter verwelkomen we de kleur heldergeel juist al voordat de eerste bloemen uit de grond komen en de vogels vanaf 's ochtends vroeg weer aan het fluiten zijn. Het is zelfs de ideale kleur voor een mooie winterjas om een donkere winterse dag mee op te fleuren.

Kies voor het veilige beige als kleur voor je winterjas

Vind je een felle gele kleur een beetje too much voor je winterse look? In dat geval kun je het ook veilig spelen en kiezen voor beige in je fashion look. Beige winterjassen, zowel voor heren als voor dames, zijn deze winter veelvuldig te zien in de modecollecties. Beige, en dan met name de kleur perfectly pale, wordt het hele jaar 2022 gezien als een belangrijke modekleur. Deze zandachtige tint kun je namelijk heel goed combineren met materialen die in de mode zijn: linnen, katoen en gebreide stoffen. Een beige winterjas voor dames of heren is goed te combineren met zwart en bruin.

Olijfgroene winterjassen zijn helemaal hip

Een andere natuurlijke kleur die we terug gaan zien deze winter is olijfgroen. Olijfgroen is een tint groen die ontzettend goed past bij beige, maar ook heel goed werkte met andere aardse en/of natuurlijke kleuren. Het grote voordeel van olijfgroen is ook nog eens dat het een kleur is die goed bij verschillende huidskleuren past. Hoewel deze kleur in verschillende soorten winterjassen te zien is, zien we een groot aanbod gewatteerde jassen in verschillende lengtes voorbijkomen. Zo'n gewatteerde jas, lang of kort, is sowieso heerlijk warm voor de winter. De meerdere lagen zorgen ervoor dat je het niet koud krijgt.

Ga voor een lavendelkleurige winterjas

Waar we deze winter ook warm voor lopen is de kleur lavendel. Deze bijzondere tint paars is de laatste jaren steeds vaker in fashion te zien. Volgens trendforecaster WGSN en kleurenautoriteit Coloro is de tint Digital Lavender uitgeroepen tot dé kleur van 2023. Dat is al een beetje te zien in de verschillende modecollecties, waarbij lavendelkleurige colberts, blazers en verschillende soorten bodywarmers de show stelen. Het feit dat deze tint als kleur van het jaar wordt gezien, is niet heel gek. Lavendel (en lichtpaars in het algemeen) staat voor stabiliteit, creativiteit, waardigheid en mysterie - iets dat heel goed bij deze tijd past.

Koffiebruine jas voor stijlvolle winterjassen

Ben je tot slot op zoek naar een klassieke winterjas in een kleur waarmee je op je werk kunt verschijnen? Of waarmee je naar een belangrijke afspraak kunt gaan? In dat geval is koffiebruin een geweldige tint om mee te experimenteren in de winter van 2022/2023. Koffiebruin is een donkere tint bruin waar je van alles mee kunt combineren. Zo staat deze kleur bruin heel goed met beige en olijfgroen, maar kun je er ook zwarte en witte kleding bij dragen. Wanneer je op zoek bent naar een nette winterjas dan zit je met een lange classy mantel of een mooie cabans altijd safe.

Veelgestelde vragen over modekleuren voor de winter 2022/2023

Heb je nog een vraag over de modekleuren voor de winter van 2022/2023? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen met de mode-experts van Jas.nl.

1. Kan ik deze winter ook nog gewoon een zwarte winterjas dragen?

Natuurlijk kan dat. Zwart is zo'n kleur die we ieder jaar en ieder seizoen zien. Er zijn veel mensen die van zwarte jassen houden. We zien het dus ook niet zo snel gebeuren dat de kleur zwart uit de mode raakt; het is een tijdloze kleur waar je altijd goed mee zit.

2. Is er naast heldergeel nog een andere tint geel in de mode deze winter?

Ja, eigenlijk kunnen alle tinten geel heel goed deze winter. Heldergeel is een kleur die we veel gaan zien, maar dat betekent niet dat andere tinten geel zijn uitgesloten. Sterker nog: naast heldergeel zien we een hele mooie okergele kleur waar je heel goed mee voor de dag kunt komen in dit koude seizoen.

3. Welke modekleuren zien we het meest terug in de mannencollecties van 2022/2023?

Bij de mannen zien we vooral veel rustige tinten. Natuurlijk kun je als man terecht voor een lavendelkleurige of gele winterjas. Wat we echter meer zien, zijn donkere jassen zoals zwart, koffiebruin en bruin. Ook lichtere tinten zoals beige en grijs komen veel voor.

4. Welke kleuren zijn tijdloos wanneer het om winterjassen gaat?

Er is een aantal kleuren dat zeker tijdloos te noemen is wanneer we het over winterjassen hebben. Neem bijvoorbeeld zwart, grijs of bruin; stuk voor stuk kleuren waar je ieder jaar de mode van dat moment mee kunt combineren. Beige en wit zijn iets minder tijdloos, maar ook twee kleuren die we vrijwel iedere winter zien.

5. Kan ik deze winter pastelkleuren dragen?

Absoluut! Lavendelpaars en olijfgroen vallen al wel een beetje onder de noemer pastelkleuren. Daarnaast zien we ook andere pasteltinten terug, zoals abrikoos en zalmroze. En guess what: felle kleuren, zoals we die deze zomer zagen, kunnen ook erg goed in je winterjas. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.